Sa nascut la data de :1984-05-13
Numele real :Alex Velea

Alex s-a nascut pe data de 13 mai 1984. O zi norocoasa pentru parintii sai considera un taur veritabil, pasional, gelos, usor incapatant, plin de ambitie si perseverenta, care stie ca prin munca poti sa iti atingi visele.

 

Dragostea pentru muzica i-a fost insuflata de parinti, in special de tatal sau, care este muzician. Parintii sunt un punct de echilibru in viata lui, in obiectivitatea lor Alex crezand cel mai tare.

 

Pasiunea pentru muzica si-a descoperit-o de mic dar in mod organizat Alex canta de la 9 ani iar la 11 ani a devenit elev al Palatului Copiilor. De la varsta de 16 ani, studiaza timp de 4 ani canto clasic. Alex se considera un mare norocos pentru ca are ca "meserie" ce iubeste mai mult in viata: muzica.

 

Un punct de sprijin in viata lui Alex sunt si prietenii sai, care il sustin neconditionat si il incurajeaza sa mearga mai departe. Unul dintre cei mai buni prieteni ii este Smiley cel care este producator alaturi de Marius Moga al albumului de debut semnat Alex "YAMASHA". Alex isi demonstreaza polivalenta si dragostea pentru mai multe genuri muzicale si prin colaborarile pe care le-a avut pana acum: Anda Adam, Connect-R, Matteo, C.I.A, Sisu& Puya, Mandinga, Anna Lesko, etc.

 

Album sau de debut, care va fi lansat in aceasta toamna, "YAMASHA" se vrea si o declaratie din partea lui Alex : "Piesele acestea ma descopera in fata publicului… Asta sunt eu…Am incercat sa pun pe note ganduri, sentimente, trairi…YAMASHA ma reprezinta". Pentru YAMASHA Alex a colaborat cu Smiley, Marius Moga, Connect- R, Matteo, Don Baxter, Byga de la CIA, adica cu mare parte din prietenii sai. Rezultatul este un album de 10 piese, o combinatie de R&B, hip hop si pop.

 

Pentru primul single de pe album, piesa YAMASHA compusa de Marius Moga si Smiley, textul fiind semnat chiar de Alex., s-a filmat un videoclip in aceasta vara regia apartinandu-i unui alt bun prieten, Iulian Moga.

 

Filmarile au durat 16 ore, intreaga echipa suportand cu brio canicula si galagia facuta de cei care s-au adunat pentru a vedea ce se intampla la ei in cartier. Primele cadre s-au tras in Pasajul englezesc, intr-o atmosfera tipic sud-americana, personajele principale fiind Alex si Irina- protagonista telenovelei „Secretul Mariei”, de la Antena 1. Cei doi au trait o adevarata poveste de dragoste, de-a lungul celor 16 ore de filmare.

 

Urmatoarea locatie a fost subsolul Teatrului National, spatiul fiind invadat de peste o suta de oameni, figuranti si membrii echipei de filmare
De la inregistrare nu au lipsit prietenii lui Alex: Marius Moga, Smiley, Connect-R, Puya, Matteo si C.I.A.

 

Pe 15 mai 2007 au avut loc filmarile pentru un nou clip semnat Alex. Piesa aleasa de aceasta data poarta numele de "Dragoste la prima vedere", a doua de pe albumul "Yamasha".

 

Pentru clip au fost alese sase locatii, printe care, un bar, un acoperis din zona Crangasi, si niste strazi din zona Sf. Gheorghe. Filmarile au durat destul de mult, insumand un numar de 22 de ore de munca. Clipul nu are neaparat o poveste – declara regizorul Iulian Moga, ci doar urmareste firul piesei.

 

Tot in 2007 Alex a avut parte de o experienta inedita participand timp de sapte saptamani la emisiunea "Dansez pentru tine", unde el si partenera sa Cristina au castigat locul I. Tot acest timp petrecut la studiourile Media Pro nu a insemnat pentru Alex doar un show de televiziune ci si o etapa importanta din viata lui. Aici cantaretul a trecut prin diferite stari specifice unei competitii dure.

 

Urmareste Alex – "Doamna mea"

Lasă un răspuns