Guns N’ Roses va reveni anul viitor în Europa cu turneul „Not in This Lifetime”. BILETE!

 

Trupa americană Guns N’ Roses va reveni anul viitor în Europa cu turneul „Not in This Lifetime”, care a debutat în 2016.

Grupul a susţinut concerte pe continent cel mai recent în 2018.

Segmentul european din 2020 va începe în Lisabona, pe 20 mai, continuând cu Sevilia, Munchen, Londra, Hamburg, Stockholm, Viena, Florenţa, Berna, Varşovia, Praga, Landgraaf şi Dublin.

Ultimul concert anunţat din serie este programat să aibă loc pe 27 iunie.

De la debutul în 2016, la concertele din turneul „Not in This Lifetime” au fost înregistraţi peste 5,5 milioane de spectatori, iar trupa s-a clasat şi în ultimul an între artiştii cu cele mai mari venituri, 44 milioane de dolari.

Grupul rock Guns N’ Roses a fost înfiinţat în 1985, la Los Angeles. Cele şase albume de studio lansate – „Appetite for Destruction” (1987), „GN’ R Lies” (1988), „Use Your Illusion I” (1991), „Use Your Illusion II” (1991), „The Spaghetti Incident?” (1993) şi „The Chinese Democracy” (2008) – au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Trupa a cunoscut mai multe modificări de componenţă de-a lungul anilor. În 2012, Axl Rose (voce), Slash (chitară), Duff McKagan (bas), Izzy Stradlin (chitară), Steven Adler (tobe), Dizzy Reed (clape) şi Matt Sorum (tobe) au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame sub numele Guns N’ Roses.

Axl Rose, Slash şi Duff McKagan, membri fondatori ai grupului, s-au reunit în 2016, pentru prima dată în 23 de ani, pentru turneul „Not In This Lifetime”, care a cuprins concerte în SUA, Canada, America de Sud, Australia şi Europa. În concertul din Cincinnati, toboşarul Steven Adler s-a alăturat trupei, pentru prima dată în 26 de ani.

În 1990, Steven Adler – care a participat la înregistrările albumelor „Appetite for Destruction” (1987) şi „Lies” (1989) – a fost înlocuit de Matt Sorum, care apare pe trei dintre materialele de studio ale formaţiei – „Use Your Illusion I” (1991), „Use Your Illusion II” (1991) şi „The Spaghetti Incident?” (1993).

Wednesday, 20th May, 2020 Lisbon, Portugal Passeio Maritimo De Algés
Saturday, 23rd May, 2020 Seville, Spain Estadio Benito Villamarin
Tuesday, 26th May, 2020 Munich, Germany Olympiastadion
Friday, 29th May, 2020 London, UK Tottenham Hotspur Stadium
Tuesday, 2 June, 2020 Hamburg, Germany Volksparkstadion
Saturday, 6th June, 2020 Solvesborg, Sweden Sweden Rocks (Festival)
Tuesday, 9 June, 2020 Vienna, Austria Ernst Happel Stadium
Friday, 12 June, 2020 Firenze, Italy Firenze Rocks (Festival)
Sunday, 14th June, 2020 Berne, Switzerland Stade de Suisse
Wednesday, 17th June, 2020 Warsaw, Poland PGE Narodowy
Friday, 19th June, 2020 Prague, Czech Republic Letnany Airport
Sunday, 21st June, 2020 Landgraaf, Holland Pinkpop (Festival)
Saturday, 27th June, 2020 Dublin, Ireland Marlay Park Concert Series

Tickets on sale at https://www.livenation.co.uk

#GnFnR

”Ne-am ridicat: România, 1989-2019”: România la 30 de ani de la Revoluție, de la comunism la Uniunea Europeană

 

Pe 12 ianuarie 1990, jurnalistul scoțian Rupert Wolfe Murray a ajuns pentru prima dată în România. A găsit atunci o țară care își pornea drumul spre democrație, cu o populație dornică de schimbare. A observat nașterea unei tinere democrații și a dorit să ajute la vindecarea rănilor lăsate de regimul comunist, axându-se pe munca de voluntariat în orfelinatele sistemului.

După 30 de ani Rupert a revenit în România pentru a observa cum s-a schimbat societatea și pentru a înțelege și mai bine ce s-a petrecut la Revoluție. Împreună cu prietenul și fostul său cameraman, Laurențiu Mihai, jurnalistul a parcurs țara de la sud la nord și de la est la vest pentru a înțelege cum au resimțit românii tranziția.

”Ne-am ridicat: România, 1989-2019” (regie: Mihai Dragolea) este documentarul unei generații, un film despre starea actuală a țării, despre tranziția României de la comunism la familia de state europene din care face acum parte și a cărei valori le îmbrățișează.

Ne-am ridicat: România, 1989” se vede marți, 17 decembrie, de la ora 19:00, la Apollo111. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

FB event: https://www.facebook.com/events/557175585135607/

Rupert Murray, Laurențiu Mihai și regizorul Mihai Dragolea au străbătut peste 2000 de km prin România pentru a afla cum s-a dezvoltat țara în cei 30 de ani. Au revenit în locurile pe care Rupert le-a vizitat în 1990, în Piața Operei din Timișoara unde a început Revoluția, la Ionășeni în județul Botoșani unde a participat la reconstrucția unui orfelinat, dar și la Ciugud, cea mai dezvoltată comună din țară.

Documentarul oferă o privire din interior a Revoluției, prin imaginile în exclusivitate din Timișoara zilelor de 16-17 și 20 decembrie, imagini cu muncitorii de la ELBA care au revenit în Piața Operei deși cu 2 zile înainte s-a tras în oameni, imagini cu victimele ascunse de armată după raziile făcute prin oraș, declarații ale martorilor și ale oamenilor care au fost atunci în piață. Imaginea de ansamblu este dată de cele 15 interviuri cu experți și personaje ale Revoluției, tranziției și prezentului. Printre ei îi veți recunoaște pe politologul Armand Goșu, regizorul Florin Iepan, jurnalistul Chris Stephen de la The Guardian care a documentat Revoluția de la Timișoara, sau Damian Gheorghe, primarul comunei Ciugud, jud Alba, comuna care deține recordul pentru absorbția de fonduri europene în România.

”Ne-am ridicat: România, 1989-2019” este un documentar realizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Festivalul Brazilor de Crăciun – Au fost strânşi 685.500 de euro; creaţia lui Omid Ghannadi – 180.000 de euro

 

Festivalul Brazilor de Crăciun (ediţia a XIX-a), organizat de „Salvaţi Copiii România”, a adunat 685.500 de euro în urma licitaţiei, din bilete de tombolă şi din sponsorizări, în cadrul unui eveniment care s-a desfăşurat joi, la Stejarii Country Club.

Suma, potrivit organizatorilor, urmează a fi completată cu banii strânşi în urma licitaţiei online, care a avut loc pe platforma lavacow.com.

Cel mai licitat brad a fost cel creat de Omid Ghannadi, cu numele „Rădăcini”, pentru care a fost achitată suma de 180.000 de euro, banii fiind oferiţi de mai multe companii.

Pentru ediţia din 2019 a Festivalului Brazilor de Crăciun au fost creaţi, potrivit preşedintelui executiv „Salvaţi Copiii România”, Gabriela Alexandrescu, 29 brazi de Crăciun, la care s-a adăugat şi bradul copiilor de la „Salvaţi Copiilor România”. Toţi au intrat, într-o primă fază, în licitaţia de tip silent option, după care 17 dintre aceştia au intrat în licitaţia cu strigare.

Suntem LIVE cu Amalia Enache. Licitația continuă la Festivalul Brazilor de Crăciun

Geplaatst door PRO TV op Donderdag 12 december 2019

„În cele 18 ediţii de până în prezent, aproape 40.000 de copii au fost incluşi în programe, datorită banilor care s-au strâns la Festivalul Brazilor – aproape 5,3 milioane de euro. Noi lucrăm în foarte multe localităţi din ţară, peste 29 din toată ţara, în toate zonele din comunităţile cele mai complicate. Ediţia de anul trecut a fost cea mai spectaculoasă din punct de vedere al strângerii de fonduri, au fost 770.000 de euro şi am ajutat 5.000 de copii în acest an. (…) Banii i-am folosit o mare parte din ei pentru suport nutriţional, îmbrăcăminte, produse igienico-sanitare, altele pentru servicii şi anchete sociale, o altă parte pentru servicii educaţionale, activităţi recreative, transport, comunicare şi renovare sedii şi întreţinere. Toţi banii au ajuns la copii. Impactul acestor programe este fantastic”, a declarat Gabriela Alexandrescu, în deschiderea evenimentului.

Licitaţia a fost deschisă cu bradul creat de Şerban Porupca, numit „Marceline”. Acesta a fost achiziţionat pentru suma de 7.000 de euro.

Printre cei mai râvniţi brăduţi s-au aflat cel creat de Dhaniel Nora – „Şiragul de amintiri”, achiziţionat la preţul de 45.000 de euro, şi bradul creat de arh. Miruna Ardelean, cu numele „Bear Hugs Tree”, achiziţionat la preţul de 40.000 de euro.

Pentru bradul creat de „Salvaţi Copiii România”, cu sprijinul Ştefaniei Mircea – „Povestea bradului” – mai multe companii s-au unit şi au oferit suma de 32.000 de euro

Amalia Năstase a povestit că bradul :Salvaţi Copiii” a fost făcut „de copii ai căror părinţi nu sunt în ţară”.

Cei 30 de brazi de la ediţia a XIX a Festivalului Brazilor de Crăciun au fost creaţi de Doina Levintza, Anca Fetcu Lupu, Nicu Bocancea, Ioana Ciocan, Adela Pârvu & arh. Andreea Beşliu, Stephan Pelger & Agnes Mattis-Teutsch, Laura Hîncu, Tudor Laban, Iulia Totoianu, Dorin Negrău, Justinian Scărlătescu, Octavian Roman, Omid Ghannadi & Cătălin Măruţă, Ioana Uretu, Dhaniel Nora, Mihaela Bachmann, Ana & Maria Mohonea, Alina Alexe, arh. Miruna Ardelean, Ciprian Vlaicu & Andrei Coman, Alexandra Nicula & Arh. Alina Drăgan, Laura Olaru, Manuela Pungan, Mihaela Bîlan, Şerban Porupea, Ioana Şucu, arh. Roxana Dan & Maria Ghement, Mihai Veg & Ioana Goţia-Ciurea, şi „Salvaţi Copiii România”, cu sprijinul Ştefaniei Mircea.

Amfitrionii evenimentului au fost Andreea Raicu, Cătălin Măruţă şi Cătălin Neamţu.

Comitetul de organizare a Festivalului Brazilor de Crăciun din acest an a fost format din Adela Harnagea, Amalia Năstase, Andreea Godeanu, Andreea Raicu, Cătălina Porojan, Cristian Hordilă, Florentina Costea, Jean Paul Bottcher, Tereza Munteanu şi Gabriela Alexandrescu.

În cei 19 ani dedicaţi exclusiv cauzei copiilor pentru care educaţia rămâne un drept numai pe hârtie, „Salvaţi Copiii România” a readus în şcoală 39.485 de copii, dintre care în programe de tip „Grădiniţă Estivală” – 8.196 de copii, în programe de tip „Şcoală după Şcoală” – 27.173 de copii, iar în programul „A Doua Şansă” – 4.116 de copii, reuşind să strângă, cu ajutorul companiilor, suma de 5.317.800 de euro.

SoundArt Festival 2020 | Riverside, Green Carnation şi Truckfighters vor concerta în perioada 12 – 15 martie 2020, la clubul Quantic din Bucureşti

 

Trupele Riverside, Green Carnation şi Truckfighters vor concerta în perioada 12 – 15 martie 2020, la clubul Quantic din Bucureşti.

Trupa poloneză progressive rock Riverside a concertat cel mai recent în Capitală, anul acesta, la a treia ediţie a SoundArt Festival. Anul viitor, pe 12 martie, ea va urca din nou pe scena bucureşteană în turneul „Wasteland”. Biletele, disponibile pe iabilet.ro, costă 80 de lei.

Pe 13 martie, grupul va concerta la Cluj-Napoca, în Form Space.

Riverside a fost înfiinţată în Varşovia, în 2001. A lansat şapte materiale discografice, cel mai recent album al trupei fiind „Wasteland”, apărut în septembrie 2018.

Grupul norvegian progressive rock Green Carnation şi trupa stoner suedeză Truckfighters vor concerta în premieră în România în cadrul celei de-a patra ediţii a SoundArt Festival, pe 14 şi 15 martie.

Lineup-ul festivalului este împărţit pe trei zile: 13 martie – The Dead Creed, ARAC Ensemble; 14 martie – Contraband X, Eyes To Argus, Belzebong, Green Carnation; 15 martie – Beauty and the Rat, A Broken Design, Allochiria, Truckfighters.

Biletele au preţuri de 40 de lei (prima zi) şi 90 de lei (ziua a doua, ziua a treia) şi pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro.