Prim-ministrul Noii Zelande, Jacinda Ardern, devine primul lider mondial care îşi aduce copilul la Adunarea Generală a ONU

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a devenit primul lider mondial care îşi aduce copilul la Adunarea Generală a ONU, scrie BBC.

Ardern s-a jucat cu fiica sa Neve Te Aroha chiar înainte să ţină un discurs în faţa Adunării Generale a ONU. Partenerul ei, Clarke Gayford, a avut grijă de fiica sa cât timp a vorbit Ardern.

Ea şi-a ţinut astfel discursul de debut la Summit-ul de Pace Nelson Mandela şi a subliniat „impactul profund” pe care fostul lider sud-african l-a avut asupra ţării sale.

Ardern încă o alăptează pe fiica sa, Neve, care este în vârstă de doar trei luni şi de aceea a fost nevoită să o aducă la New York.

„Neve stă pe lângă mine în majoritatea timpului în Noua Zeelandă”, a declarat Ardern, conform NewsHub.

În timp ce prim-ministrul va fi la întâlniri, Gayford va avea grijă de Neve, care a primit chiar şi un card de identificare de la ONU pe care scrie „primul bebeluş”.

Ardern a declarat pentru New Zeeland Heralnd că ea va suporta costurile de călătorie ale lui Gayford pentru că „el a călătorit, în mare parte, pentru a avea grijă de Neve”.

Ardern şi-a reluat atribuţiile de prim-ministru la începutul lui august după un concediu de maternitate de şase săptămâni.

Septembrie este luna conștientizării cancerului în rândul copiilor. Trimite SMS la 8828 și salvează o viață!

Septembrie este luna conștientizării cancerului în rândul copiilor. În România, aproximativ 500 de copii sunt diagnosticați cu leucemie în fiecare an, iar jumătate dintre aceștia pierd lupta pentru viață. Maladia este tot mai agresivă şi loveşte la vârste din ce în ce mai fragede.

Un copil bolnav nu poate lupta singur!

Eforturile Fundației Ringier, în această direcție, sunt neîntrerupte. Prin campaniile sale punctuale în cazul copiilor care au nevoie urgentă de intervenții, prin donațiile directe la numărul unic 8828 și prin aportul sumelor donate prin intermediul magazinului de cadouri iwonder.ro, s-a reușit în anul 2017 susținerea a nu mai puțin de 40 de copii.

În București nu se face școală pe 5 octombrie, iar pe 8 octombrie programul școlilor va fi modificat pentru referendumul privind redefinirea familiei

Elevii din București nu vor face cursuri, vineri, 5 octombrie, iar luni, 8 octombrie, programul va fi modificat în unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendumul privind redefinirea familiei.

În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (…) încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (…) unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului. (…) În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare’, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

Mai mult, elevii care studiază în școli în care vor fi organizate secții de votare, ar putea merge luni, 8 octombrie, la școală mai târziu. Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze’, a declarat Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru Mediafax.

Alte zile libere pentru elevii din București sunt:1 şi 2 ianuarie; prima, a doua şi a treia zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţie; 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie – Naşterea Domnului.

LA CEREREA PUBLICULUI ! „TOT CE-I ROMANESC NU PIERE” se reia si in data de 21 decembrie 2018 – la Sala Palatului

LA CEREREA PUBLICULUI !!!    „TOT CE-I ROMANESC NU PIERE”  se reia si in data de 21 decembrie 2018 – la Sala Palatului


În anul 2018 sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI.

Pentru aceasta mare sarbatoare, MAESTRUL Tudor Gheorghe a pregatit, asa cum se cuvine unui raman, cu titlul de AMBASADOR AL TRADIŢIILOR ŞI IDENTITĂŢII NAŢIONALE ”     – PREMIERA    –  „TOT CE-I ROMANESC NU PIERE” .

In acest demers cultural, ii vor fi alaturi pe scena Maestrului, Corul si Orchestra CONCERTINO, impreuna cu dirijorul si orchestratorul MARIUS HRISTESCU.

Publicul doreste “ca tot ce-i romanesc sa nu piara” si de aceea va avea posibilitatea sa  il ovationeaze  pe artistul romanilor pentru a doua oara, in 21 decembrie  

Maestrul TUDOR GHEORGHE ne propune un spectacol inedit, într-o formulă unică. Veti regăsi după 30 de ani, melodiile „ACOLO ESTE TARA MEA” si „MUICA, TOTI SUNTEM UN NEAM” “Treceți batalioane române carpatii”, – Ardealul (Aud un clopot sus pe-o cruce), si multe alte surprize asa cum ne-a obisnuit „olteanul universal”. Acompaniamentul asigurat de orchestra CONERTINO din Chișinău în componența complexa, alaturi de corul barbatesc CONCERTINO, vor intregi atmosfera. Totul sub bagheta dirijorului și orchestratorului MARIUS HRISTESCU.

Va supunem atentiei, faptul ca, site-urile autorizate sa vanda bilete pentru „ TOT CE-I ROMANESC NU PIERE ” din data de 23 OCTOMBRIE de la Sala Palatului sunt :

  1. www.tudor-gheorghe.ro ( site-ul oficial de bilete al maestrului )
  2. blt.ro
  3. salapalatului.ro si casa de bilete a Salii Palatului

Nu trebuie sa cumparati bilete de pe site-ul VIAGOGO pentru ca sunt la suprapret.

  • DUPĂ ORA 19:10 NU SE MAI PERMITE ACCESUL ÎN SALA DE SPECTACOL, · DUPĂ ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE ÎȘI PIERD VALABILITATEA, · VĂ RUGĂM SĂ LUAȚI ÎN CONSIDERARE TRAFICUL RUTIER AGLOMERAT ȘI LOCURILE REDUSE DE PARCARE, · ACCESUL COPIILOR SUB 7 ANI NU ESTE PERMIS. COPIII PESTE 7 ANI PLĂTESC BILET ÎNTREG.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

Evenimente: 

TOT CE-I ROMANESC NU PIERE – 23 OCT 2018 = https://www.facebook.com/events/588587734845921/ 

BEST OF „O DATA-N VIATA” – 17 NOI 2018= https://www.facebook.com/events/222478091696339/

TOT CE-I ROMANESC NU PIERE 21 DEC 2018 = https://www.facebook.com/events/722817104743465/

CRACIUN VIENEZ – 21 DEC 2018 = https://www.facebook.com/events/223150918481428/

CRACIUN VIENEZ – 22 DEC 2018 = https://www.facebook.com/events/425623907882203//

Doom metal olandez la Rockstadt Extreme Fest 2019

Cunoscuta trupa olandeza Asphyx va concerta la Rockstadt Extreme Fest
2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Asphyx, una din cele mai importante trupe de death/ doom metal, si-a facut
aparitia pe scena muzicala underground olandeza in 1987. Numele formatiei
a devenit din ce in ce mai cunoscut la scurt timp dupa infiintare, “The
Rack” (1991) si “Last One On Earth” (1992) aducandu-i renumele
international si turnee cu  Bolt Thrower, Benediction sau Entombed.

In ciuda succesului din ce in ce mai mare, trupa a luat o pauza pana in
2007, cand s-a reunit in cadrul festivalului Party.San Metal Open Air,
moment urmat de lansarea albumului „Death…The Brutal Way” in 2009.

Cu noua albume de studio la activ, Asphyx este considerata una dintre
putinele sustinatoare ale metalului extrem, in forma sa pura, din ultimele
decenii.

La Rockstadt Extreme Fest 2019, Asphyx va concerta alaturi de Hypocrisy,
legendara trupa de melodic death metal condusa de Peter Tägtgren si de
Paradise Lost, pionierii gothic/ doom metalului. Noi nume consacrate in
industria muzicala internationala urmeaza sa fie anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si
pe iabilet.ro (http://bit.ly/BileteRockstadtExtremeFest2019_iaBilet)

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul
festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu
abonament sau bilet valid.

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai
importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut
festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov –
terenul de Biatlon de la baza cetatii.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019: