Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie și cu această ocazie se trage un semnal de alarmă privind dezinteresul clasei politice față de mediu.

Data de 22 aprilie a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009 drept Ziua Planetei Pământ și se dorește a fi o expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Ziua Planetei Pământ a fost marcată prima oară în 1970 când a luat ființă mișcarea pentru protejarea mediului.

Prima dată acest moment a fost macat prin manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani.

Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Gaylord Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc.

Din 1970 și până astăzi, în fiecare an, 22 aprilie a fost sărbătorită drept Ziua Pământului și se organizează manifestații care urmăresc să aducă în atenția oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător.

În ultimii ani, Ziua Pământului a devenit globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 141 de țări și ridicând problemele de mediu pe scena mondială, peste un miliard de oameni exprimându-și interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile.

În fiecare Ziua Planetei Pământ, sărbătorită de Google

În ultimii ani, Ziua Pământului este sărăbătorită pe 22 aprilie şi de Google, printr-un doodle creat special.

Anul acesta, Google prezintă câteva dintre speciile de plante și animale de pe Terra: albatrosul călător, cel care are cea mai mare deschidere a aripilor dintre toate păsările existente; bradul roșu de coastă – cel mai înalt copac -; phaedophtyne amauensis – cea mai micî specie de vertebrate -; Victoria amazonica – una dintre cele mai mari plante acvatice -; celacantul – cea mai veche specie de animale încă în viață -; colembolele de peșteră adâncă – viețuitoare care trăiesc în cea mai adâncă peșteră din lume.

About Post Author

Lasă un răspuns