Anul acesta, evenimentul Zilelele Bucurestiului se desfasoara in perioada 16-18 septembrie.

Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti – ArCuB a pregatit si in acest manifestari dedicate aniversarii Bucurestiului. Capitala Romaniei implineste 552 de ani.

Locatiile Zilelor Bucurestiului 2011 sunt Parcul Unirii, Piata Constitutiei si Centrul Vechi.

Sambata, pe 17 septembrie, si duminica, pe 18 septembrie, se va desfasura gala Folk You. Evenimentul va avea loc pe strada Franceza, din Centrul Vechi.

Emeric Set, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Vama, Alina Manole Band, Mircea Vintila, Taxi, Mircea Baniciu, Zdob si Zdub ii vor incanta in fiecare seara pe bucuresteni, de la ora 19:00.

In Piata Constitutiei vor avea loc zeci de concerte. Va fi o combinatie intre muzica clasica si muzica pop.

Participa:

    * Orchestra Nationala Radio, Dirijor: Tiberiu Soare

    * Big Band-ul Radio, Dirijor: Ionel Tudor

    * Corul Festivalului

    * Soprana Valentina Nafornita

    * Tenorul Marius Manea

    * Directia 5

    * Monica Anghel

    * Cornel Ilie

    * Lora

Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tanarul pianist roman care a cucerit Norvegia dupa emisiunea `Norske talente`.

Duminica, 18 septembrie, in cadrul Zilelor Bucurestiul va fi prezentat un spectacol de echitatie. Evenimentul va avea loc in Parcul Unirii (ora 17:30).

Cinci cai ai Clubului de Echitatie EQUESTRIA, indrumati de o echipa de cascadori profesionisti, prezinta timp de 30 de minute un show ecvestru – o eleganta demonstratie de dresaj cu momente de defilare si saritura peste obstacole.

ArCuB va anima Piata Constitutiei pe parcursul intregii zile de duminica, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucuresti si tuturor tinerilor care vor trece prin Capitala, de Zilele Bucurestiului.

Intitulat Parada Elevilor, spectacolul incepe la Sala Palatului de unde se pleaca spre Piata Constitutiei. Aici vor concerta:

    * Andreea Banica

    * Connect-R

    * Alex Velea

    * Andreea Balan

Seara de duminica va transforma locatia in `Piata ingerilor`, printr-un spectacol inedit adus din Franta de Compania de teatru de strada Les Studios de Cirque.

Regia: Pierrot Bidon si Stephane Girard

Concept artistic: Arles – Festival Droles de Noels

Alte manifestari prilejuite de Zilele Bucurestiului vor avea loc in Parcul Herastrau, Piata Arthur Verona si in Centrul Istoric. Bucurestenii sunt invitati la targuri de mestesug, expozitii de pictura si concerte ale ansamblurilor popolare.

Lasă un răspuns