Arhitectii vizionari si administratia orasului Mexico City apar foarte rar in aceeasi propozitie, din cauza codului strict al guvernului in ceea ce priveste constructiile.

Insa firma BNKR Arquitectura a venit cu un proiect inovator al unui “zgarie nori”, la care guvernantii nu au avut ce sa obiecteze. Si asta pentru simplul fapt ca turnul va fi construit in subteran.

Prin urmare, turnul care va avea 65 de etaje nu se va putea numi in niciun caz “zgarie nori”, ci mai curand “ingropat in pamant”.

Administratia nu s-a putut impotrivi acestui proiect, pentru ca el se incadreaza perfect in planul architectural al orasului, in sensul ca nu va schimba cu nimic aspectul localitatii.

Structura, care va fi construita in piata centrala a orasului New Mexico, va avea forma unei piramide inversate, pentru a permite accesul luminii naturale.

La primele etaje vor fi amenajate magazine si un muzeu, iar ultimele 35 de etaje vor fi birouri.

Turnul va rezolva in parte problemele de infrastructura din oras. Avand in vedere faptul ca legislatia locala nu permite construirea cladirilor cu mai mult de opt etaje, cladirea va oferi spatii importante pentru operatorii economici care vor sa-si desfasoare activitatea in centru.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns