Organizatorii festivalului de trei zile care va marca a 50-a aniversare a Woodstock au anunţat miercuri că pregătirile vor continua, după ce o instanţă de judecată a dat o decizie împotriva investitorului principal.

Soarta Woodstock 50, programat să aibă loc în perioada 16 – 18 august, pe pista Watkins Glen din statul New York, cu un lineup din care fac parte între alţii Jay-Z şi Miley Cyrus, a fost pusă sub semnul întrebării luna trecută, când investitorul principal a anunţat că a decis anularea evenimentului.

Curtea Supremă a statului New York a decis că Amplifi Live, unitate a companiei japoneze Dentsu Inc, „nu are dreptul să anuleze unilateral festivalul”, citează Reuters.

„Woodstock 50 continuă! Suntem nerăbdători să aducem la vară acest eveniment important publicului”, a spus Gregory Peck, unul dintre organizatori.

În decizia curţii nu este clar însă dacă festivalul va putea avea loc. „Aparent, nu este fezabilă organizarea festivalului”, se arată în hotărârea în care nu a fost specificată returnarea sumei de 17,8 milioane de dolari pe care Amplifi Live a retras-o din contul Woodstock 50.

Dentsu a precizat că nu va mai investi în eveniment.

Woodstock 50 este susţinut de coproducătorul festivalului din 1969, unul dintre cele mai importante din istoria muzicii.

Pentru Woodstock 50 au fost anunţaţi, în martie, peste 80 de artişti, între care şi John Fogerty, Canned Heat şi Santana, care au participat la festivalul din 1969. Organizatorii aşteaptă 100.000 de spectatori, însă documentele arată că numărul biletelor a fost redus la 60.000.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns