Wizz Air îşi extinde operaţiunile în Bucureşti prin alocarea unei noi aeronave Airbus A321 şi va lansa noi rute către destinaţii europene, a informat compania.

„Wizz Air îşi extinde operaţiunile în Bucureşti prin alocarea unei noi aeronave Airbus A321, care va intra în flotă în iulie 2020, şi va lansa două noi rute către Praga şi Sevilla, aceasta din urmă fiind singura conexiune între capitala României şi importantul oraş din Andaluzia, potrivit unui comunicat al companiei aeriene”, se arată în comunicat.

Biletele pentru noile rute sunt deja puse la vânzare şi pot fi rezervate de la 89 de lei (19,99 euro) pe site-ul operatorului aerian.

Operarea zborurilor către Praga va începe la 1 iulie 2020, în zilele de luni, miercuri şi vineri, iar zborurile către Sevilla vor debuta pe 4 iulie 2020, marţi şi sâmbătă, la preţuri ce pornesc de la 139 de lei (29,99 euro).

Noul aparat de zbor va determina creşterea flotei companiei din baza de la Bucureşti la 13 aeronave în 2020, în timp ce numărul avioanelor alocate de Wizz Air bazelor sale din România va ajunge la 30, iar numărul de angajaţi va urca la 1.100.

De asemenea, alocarea noii aeronave va permite şi creşteri de frecvenţe spre rute populare. Astfel, numărul de zboruri către Roma Ciampino va ajunge la 13, de la 10; către Madrid – la 10, de la 7; către Bologna – la 9, de la 7.

La Bruxelles Charleroi numărul de zboruri va urca la 11, de la 9, în timp ce spre Geneva acestea vor ajunge la 4, de la 3.

„Wizz adaugă constant noi rute reţelei sale din România. În a doua parte a anului 2019, compania a anunţat noi destinaţii către Londra Southend, Edinburgh sau Lyon, care le oferă pasagerilor din România noi oportunităţi de a călători în Anglia, Scoţia şi Franţa.

Compania oferă acum 152 de rute spre 20 de ţări, de pe 10 aeroporturi locale şi de curând a aniversat 50 de milioane de pasageri transportaţi din România şi 20 de milioane de pasageri din Bucureşti, ambii pasageri norocoşi primind vouchere în valoare de 250 de euro pentru zborurile Wizz Air.

Wizz Air este dedicată pieţei din România şi oferă spre vânzare în 2020 aproape 11 milioane de locuri, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% de la an la an”, se arată în comunicat.

Wizz Air aminteşte că Praga este unul dintre cele mai interesante oraşe din Europa, clasat în top 10 cele mai vizitate capitale de pe continent.

Binecunoscut pentru reperele sale istorice precum Podul Charles deasupra râului Vltava, Castelul Praga sau frumoasa piaţă a oraşului vechi cu Ceasul Astronomic, Praga poate oferi, de asemenea, o imagine a designului şi arhitecturii contemporane, Dancing House fiind unul dintre reperele oraşului.

Pasionaţii de gastronomie se vor simţi ca acasă la Praga, oraşul fiind renumit pentru marea sa varietate de bere şi mâncarea gustoasă. Astfel, destinaţia oferă o călătorie autentică în istorie, dar permite, în acelaşi timp, momente de relaxare în croazierele de pe Vltava.

Pe de altă parte, Sevilla, capitala regiunii Andaluzia din Spania, oferă tot ce este mai bun din cultura latină.

Lista de obiective obligatoriu de vizitat include locuri precum emblematica Giralda (clopotniţa Catedralei), Bazilica La Macarena, Centro Ceramica Triana sau râul Guadalquivir şi grădinile pline de farmec ale regiunii, se precizează în documentul citat.

„Suntem bucuroşi să anunţăm aeronava cu numărul 13 din flota Wizz Air din Bucureşti, precum şi două noi rute. Sevilla este o destinaţie complet nouă pentru reţeaua Wizz Air şi o lansăm din Bucureşti începând cu iulie 2020 împreună cu Praga, despre care ştim că este foarte apreciată de turiştii români. Astfel, rămânem dedicaţi pieţei din România şi oferim noi oportunităţi de călătorie interesante către cele mai atractive destinaţii din Europa şi nu numai.

Echipajul nostru profesionist şi prietenos va întâmpina în curând pasagerii la bordul noii aeronave Airbus A321 ce va începe să opereze în România din vara anului viitor”, a declarat Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

La Wizz Air o echipă de peste 5.000 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 38 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares.

Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri, sau A321, cu 230 de locuri.

About Post Author

Lasă un răspuns