Trupa britanică Whitesnake a anulat toate concertele pe care le avea programate anul acesta, în Europa şi Statele Unite, din cauza unei probleme de sănătate a liderului David Coverdale.

Într-un mesaj video publicat pe pagina de Facebook, Coverdale a anunţat că programul trupei este afectat de „probleme de sănătate legate de o hernie inghinală bilaterală care trebuie să fie operată”.

„Mi se rupe sufletul că trebuie să aduc veşti şi mai triste în aceste vremuri. Toate turneele Whitesnake, în Europa, Marea Britanie şi Statele Unite, sunt anulate. Nu pot decât să vă ofer vouă şi muzicienilor mei minunaţi din Whitesnake şi echipei mele dragostea şi sincerele mele scuze”, a mai spus Coverdale.

El s-a scuzat şi faţă de trupele Foreigner, Europe şi Sammy Hagar, cu care urma să meargă în turneu.

Cel mai recent, Whitesnake a cântat în România, în 2019, la Bucureşti.

Whitesnake a fost fondată în 1978 de solistul David Coverdale, după ce a încheiat colaborarea cu Deep Purple. Trupa, care a cunoscut mai multe modificări de componenţă şi a făcut câteva pauze în anii 1990, a lansat 13 albume de studio. Cel mai recent, „Flesh & Blood”, a apărut în luna mai 2019.

Grupul a primit pentru albumele sale patru discuri de aur, 17 discuri de platină şi un disc de argint. Toate albumele Whitesnake au intrat în Top 50 UK, iar şase dintre ele, în Top 10 UK.

Din 1978 până în prezent, din Whitesnake au făcut parte, între alţii, Steve Vai, Jon Lord şi Ian Paice, Cozy Powell şi John Sykes, Anysley Dunbar. În prezent, Tommy Aldridge – care a colaborat cu artişti precum Ozzy Osbourne, Gary Moore, Thin Lizzy şi Yngwie Malmsteen – este toboşarul trupei britanice. Din formaţie mai fac parte Reb Beach şi Joel Hoekstra, chitară, Michele Luppi, clape, şi Michael Devin, bas.

About Post Author

Lasă un răspuns