Daca este un lucru care ne lipseste la toti in lumea rapida de azi, este somnul. Cu totii ducem lipsa de odihna si conform statisticilor, aproximativ 40% din cetatenii americani nu dorm 7 – 8 ore pe noapte. Din pacate cu totii stim ca privarea de somn afecteaza inclusiv starea noastra de spirit, productivitatea, bunastarea noastra mentala si fizica, luarea deciziilor si greutatea noastra.

Cercetatorii nu pot stabilii cu exactitate modul in care lipsa somnului afecteaza corpul uman, dar sunt siguri ca are un efect negativ asupra sistemului imunitar, creste inflamatia si creste nivelul de stres din corpul nostru. Daca avem probleme sa adormim, trebuie sa gasim o modalitate de a ne imbunatatii somnul. Trebuie sa obtinem 7 – 8 ore de somn pe noapte daca vrem ca organismul nostru sa functioneze corect si daca dorim sa ne mentinem sanatatea. Acesta este motivul pentru care in articolul de azi va vom arata o tehnica revolutionara care o sa va ajute sa adormiti in mai putin de 60 de secunde.

Dr. Andrew Weil spune ca adormirea se poate face usor, tot ce trebuie sa faceti este sa va calmati mintea, sa va relaxati corpul si sa il pregatiti pentru somnul care urmeaza. El sugereaza sa folosesti aceasta tehnica de respiratie relaxanta pe care o numeste  4 – 7 – 8, care iti va calma corpul si mintea si te va ajuta sa adormi ca un copil.

 

Cum functioneaza?

Intindeti-va in patul dumneavoastra si asigurati-va ca stati confortabili astfel incat sa puteti inspira adanc. Apasati cu limba pe cerul gurii, chiar in spatele dintilor si asigurati-va ca ramane acolo pana la sfarsitul exercitiuliu.

Incepe exercitiul expirand complet. Acum inspira pe nas si numara pana la patru. Tineti respiratia si numara pana la sapte. Acum expira pe gura si numarati pana la opt. Repeta exercitiul de inca 3 ori.

La inceput este posibil sa iti simti capul usor, dar nu-ti face griji, dupa cateva incercari o sa te obisnuiesti si te va ajuta sa adormi.

 

Multi oameni se intreaba de ce este aceasta tehnica atat de puternica? Ei bine, iti incetineste respiratia si iti ajuta corpul sa se umple cu oxigen, in timp ce te concentrezi pe respiratia ta. Acest lucru va ajuta corpul sa se relaxeze si mintea voastra sa intampine somnul.

 

Cea mai mare problema cu privarea de somn este ca o inducem la noi insine. Incepem sa ne panicam ca nu vom putea sa adormim, incepem sa ne gandim cum oboseala o sa ne afecteze ziua si incepem sa respiram mai putin adanc si mai frenetic. Acest lucru face ca ritmul nostru cardiac sa creasca si ne impiedica sa adormim. Pentru a revenii pe drumul cel bun, trebuie sa incercam sa respiram din ce in ce mai adanc, astfel incat sa putem ajunge la a ne relaxa organismul.

About Post Author

Lasă un răspuns