Anul viitor, Bucureştiul va deveni un mare şantier, cel puţin asta susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei. Totul pentru a descongestiona traficul. Cele şapte pasaje supra şi subterane a căror construcţie e programată să înceapă peste câteva luni vor fi o mană cerească pentru şoferi, fiindcă vor fluidiza circulaţia în cele mai aglomerate cartiere ale oraşului. “Vrem să se circule în Bucureşti ca în orice capitală europeană”, ne-a declarat Ion Dedu, directorul Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei. Libertatea vă spune ce pasaje urmează să fie contruite în Bucureşti.

""

Lucrările la pasajul care va supratraversa bd. Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca sunt în toi, totul pentru ca pe aceste artere să nu se mai circule bară la bară. Cu această ocazie şi şoseaua Pipera va fi lărgită la trei benzi pe sens. Specialiştii municipalităţii spun că proiectul va fi finalizat la sfârşitul anului viitor.

Tot de la anul, reprezentanţii municipalităţii promit să înceapă lucrările la un pasaj peste şos. Colentina. Acesta ar urma să fie gata în doi ani şi să preia traficul de pe str. Doamna Ghica şi din cartierele Andronache şi Fundeni.

Lucrări la legătura dintre Doamna Ghica şi Chişinău au fost demarate acum patru ani. Există deja câte două benzi pe sens, drumul e luminat şi mai e de făcut doar podul peste calea ferată Bucureşti – Constanţa. Specialiştii lui Oprescu zic însă că de la anul se vor pune pe treabă şi vor da drumul circulaţiei ca astfel să dispară blocajele de pe şos. Fundeni. l

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în scurt timp vor demara lucrările la un pasaj peste şos. Virtuţii, care va ajunge la Autostrada Bucureşti – Piteşti. Acesta ar urma să elibereze traficul de pe bd. Iuliu Maniu, şoş. Virtuţii şi chiar de pe Podul Grant.

Lucrările vor începe din primăvara lui 2011. Pasajul subteran se va întinde între Fântâna Mioriţa şi bd. Kiseleff. Ar urma să aibă două benzi pe sens, să fie gata în 18 luni, iar edilii speră că astfel nu vor mai exista ambuteiaje în nordul Capitalei.

La pasajul Basarab, lucrările sunt în plină desfăşurare, în acest moment ajungându-se la montarea podului hobanat (n.r. – cu arcuri). “Va fi complet gata în primăvara anului viitor”, ne-a declarat directorul de la Transporturi, Ion Dedu

Lucrările la pasajul care va supratraversa bd. Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca sunt în toi, totul pentru ca pe aceste artere să nu se mai circule bară la bară. Cu această ocazie şi şoseaua Pipera va fi lărgită la trei benzi pe sens. Specialiştii municipalităţii spun că proiectul va fi finalizat la sfârşitul anului viitor

Şi pe şos. Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii se va construi, din primăvara viitoare, un pasaj suprateran, cu câte două benzi pe sens. Proiectul, spun autorităţile, va fi finalizat în doi ani.

Lasă un răspuns