Volumul "Mila 23", care spune povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate, în ideea "să-i motiveze pe copii să-şi urmeze cu încăpăţânare visele", a fost lansat miercuri, în Capitală, în prezenţa protagonistului.
 Cartea cuprinde 64 de pagini de benzi desenate, realizate de Alex Talambă, dialogurile, în limba engleză, fiind scrise de George Drăgan.

"Am fost surprins când mi s-a propus să fiu transformat într-un personaj de benzi desenate, dar după ce mi-am dat seama că povestea urma să-i motiveze pe copii să-şi urmeze cu încăpăţânare visele, aşa cum am făcut-o eu, am trecut peste toate ezitările, iar acum mă bucur că n-am dat înapoi. A ieşit o carte frumoasă, de care sunt mândru", declară Patzaichin într-un comunicat.

La lansare, care a avut loc la AFI Palace, au fost prezenţi Ivan Patzaichin, Teodor Frolu, publisherul volumului, şi Alex Talambă.

Frolu a explicat că volumul este bazat pe nişte întâmplări din copilăria lui Patzaichin şi pe personaje din mitologia locală.

Cartea îl prezintă pe "eroul local" Ivan Patzaichin, legendarul canoist român, multiplu campion olimpic şi mondial, născut în Delta Dunării, în satul Mila 23. Date şi analogii autobiografice se întrepătrund cu elemente din imaginarul colectiv dunărean.

"Practic, am vâslit alături de Vaniuşa, căutând pasărea Gamayun", a spus şi ilustratorul Alex Talambă, citând personaje din carte, pe care a descris-o ca fiind despre "copilărie, natură, sănătate, voinţă şi realizări".

"Nu sunt o casă de modă, nu sunt o editură, sunt Ivan Patzaichin", a luat cuvântul şi protagonistul, exprimându-şi bucuria că acest proiect, început anul trecut, a fost realizat.

Patzaichin a mai anunţat că va merge joi la Londra, la Jocurile Olimpice. "Eu zic că stăm foarte bine", a spus el despre realizările sportivilor români la Londra. "Avem şi probleme, unde nu ne-am calificat, dar sunt sportivii noştri şi trebuie să îi susţinem", a mai declarat Patzaichin.

În luna august, benzile desenate "Mila 23" sunt disponibile în Pop-up Shop Patzaikin din Băneasa Shopping City, urmând ca din toamnă cartea să aibă şi un distribuitor, a precizat Frolu.

Volumul "Mila 23" este un proiect al Asociaţiei "Ivan Patzaichin – Mila 23" şi este publicat sub egida editurii Mandragora din Bucureşti. Proiectul este conceput sub forma unei serii de volume dedicate aventurilor lui Ivan Patzaichin în Delta Dunării, utilizând banda desenată.

 

 

Sursa : www.mediafax.roLasă un răspuns