Un asteroid de mărimea unui vas portavion  se va apropia de Terra în această toamnă mai mult decât Luna. Oamenii de ÅŸtiinţă nu se sperie, ci se bucură pentru ÅŸansa de a-l studia îndeaproape.

 

 

Nu există niciun pericol de impact cu Pământul, întrucât asteroidul 2005 YU55 se va apropia pe 8 noiembrie la 325.000km de Terra.

"DeÅŸi au mai trecut asteroizi de această dimensiune pe lângă Terra în trecut, noi nu aveam pe atunci cunoÅŸtinÅ£ele ÅŸi tehnologia necesară pentru a-i studia (…) Când va trece pe lângă noi, va fi o ÅŸansă minunată să îl studiem de la sol", a spus Barbara Wilson, cercetător la NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Asteroidul 2005 YU55 are circa 400 de metri lăţime ÅŸi a fost descoperit în decembrie 2005 de programul Spacewatch de la Universitatea Arizona din Tucson.

Din cauza dimensiunii ÅŸi caracteristicilor orbitale, astronomii l-au clasificat drept potenÅ£ial periculos, însă apropierea sa faţă de Pământ nu ridică semnale de alarmă.

"YU55 nu se va lovi de Pământ, cel puÅ£in în următorii 100 de ani. În timpul apropierii sale, efectul gravitaÅ£ional asupra Pământului va fi atât de mic, încât nu va afecta mareea de pe Terra sau altceva", spune Don Yeomans, managerul programului NASA Near-Earth Object de la JPL.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns