""

Cel de-al optulea ÅŸi totodată ultimul film din seria "Harry Potter" va fi lansat joi seară, în avanpremieră mondială, la Londra, punând astfel capăt unei perioade de "magie" ce a durat aproape 15 ani ÅŸi uneia dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei, informează AFP.

Cel de-al optulea ÅŸi totodată ultimul film din seria "Harry Potter" va fi lansat joi seară, în avanpremieră mondială, la Londra, punând astfel capăt unei perioade de "magie" ce a durat aproape 15 ani ÅŸi uneia dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei, informează AFP.

Starurile din ultimul opus al seriei, "Harry Potter ÅŸi Talismanele MorÅ£ii: Partea 2", vor păşi începând cu ora 15.00 GMT (ora locală 16.00, ora României 18.00) pe covorul roÅŸu din Trafalgar Square din centrul Londrei.
""

""

În cadrul unei ceremonii care se doreÅŸte grandioasă, organizată cu scopul de a încheia la cote apoteotice această saga, actorii Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) ÅŸi Rupert Grint (Ron Weasley) vor saluta miile de fani, dintre care unii ÅŸi-au instalat corturile de câteva zile în această piaţă londoneză, înainte de merge în apropiere, la Leicester Square, unde va avea loc proiecÅ£ia filmului, la ora 18.00 GMT (ora locală 19.00, ora României 21.00).

Cele două pieÅ£e londoneze vor fi unite printr-o reconstituire a celebrei "Diagon Alley", strada cu magazine pentru vrăjitori, ce apare la loc de cinste în cărÅ£ile ÅŸi filmele din această franciză, creată din imaginaÅ£ia scriitoarei britanice J.K. Rowling.

Sute de jurnaliÅŸti din lumea întreagă sunt aÅŸteptaÅ£i pentru eveniment, care va fi un fel de omagiu adus Londrei, oraÅŸul unde se desfăşoară o bună parte din aventurile lui Harry Potter.

"Harry Potter ÅŸi Talismanele MorÅ£ii: Partea 2", care va ajunge ÅŸi pe marile ecrane din România pe 15 iulie, se doreÅŸte încununarea acestei aventuri.

Un veritabil "fenomen" comercial a început în iunie 1997, odată cu lansarea primei cărÅ£i a scriitoarei J. K. Rowling, "Harry Potter ÅŸi Piatra Filosofală". De atunci, peste 400 de milioane de cărÅ£i au fost vândute, traduse în 69 de limbi străine. J.K. Rowling a declarat în repetate ocazii că nu va scrie o continuare a aventurilor tânărului vrăjitor, spre disperarea milioanelor de fani ai acesteia.

Cele ÅŸapte adaptări cinematografice ale romanelor, lansate pe marile ecrane începând din 2001, alcătuiesc cea mai profitabilă franciză din cinematografie, filmele "Harry Potter" obÅ£inând încasări totale de 6,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

Al optulea ÅŸi, totodată, ultimul din serie, filmul "Harry Potter ÅŸi Talismanele MorÅ£ii: Partea 2" este regizat de David Yates ÅŸi prezintă "înfruntarea finală" descrisă în ultimele 300 de pagini din cel de-al ÅŸaptelea volum, ce a fost adaptat în două lungmetraje pentru marele ecran.

În acest film, realizat în 3D, Harry Potter, devenit între timp un tânăr adult, se va reîntâlni cu Lord Voldemort, întruchiparea răului absolut, cu ocazia unei bătălii memorabile, ce are loc în ÅŸcoala de magie Hogwarts.


Lasă un răspuns