Imagini INCREDIBILE într-un film de arhivă: Vezi cum reacÅ£ionează un trib necunoscut din Papua Noua Guinee la prima întâlnire cu oameni albi. VIDEO

 

""

Un material video de 15 minute din 1976 surprinde reacÅ£ia unui trib din Papua Noua Guinee, ai cărui membri întâlnesc pentru prima oară oameni albi. SCENÄ‚ MEMORABILÄ‚: CUM REACÅ¢IONEAZÄ‚ UN BÄ‚ÅžTINAÅž CÂND SE PRIVEÅžTE ÎN OGLINDÄ‚

Un material video de 15 minute din 1976 surprinde reacÅ£ia unui trib din Papua Noua Guinee, ai cărui membri întâlnesc pentru prima oară oameni albi.

Reacţiile lor merg de la frică şi uimire la curiozitate şi bucurie, scrie BusinessInsider
""

""

 

Unul dintre cercetători întinde mâna către un băştinaÅŸ, dar acesta se sperie, îl priveÅŸte fix, iar în ochii lui se poate citi neîncrederea. Cameramanul face acelaÅŸi lucru, băştinaÅŸul are tendinÅ£a de a-l atinge, dar se sperie ÅŸi o retrage imediat.

Apoi, băştinaÅŸului i se oferă un chibrit, gest în urma căruia are loc primul contact fizic: cei doi dau mâna. Apoi, băştinaÅŸii încep să-l pipăie, mai întâi pe braÅ£e, apoi pe picioare, mângâindu-l chiar pe păr.

BăştinaÅŸul este învăţat cum să utilizeze chibritul. Apoi fac cunoÅŸtinţă cu alte obiecte. Unul dintre cele mai impresionate momente este când un băştinaÅŸ se uită în oglindă ÅŸi se sperie. Cercetătorul le arată un cuÅ£it, apoi le dă de mâncare ÅŸi îi invită în tabara lor, unde se uită cu uimire la toate obiectele de acolo.

La începutul anului, BBC a prezentat un film cu tribul izolat care trăieÅŸte în pădurea tropicală din Amazon, la graniÅ£a dintre Brazilia ÅŸi Peru. Autorii reportajului spuneau că au filmat de la un kilometru distanţă, pentru a reduce la maximum "stresul" pe care l-ar fi putut provoca membrilor tribului.

Lasă un răspuns