"Dior

Etapa John Galliano din istoria casei de moda Dior s-a incheiat definititv pe data de 4 iulie, odata cu prezentarea colectiei haute couture pentru sezonul toamna – iarna 2011/2012 , semnata de Bill Gaytten, mana dreapta a fostului designer al celebrei case de moda.

In prezent, Bill Gaytten asteapta sa fie numit urmatorul director de creatie al casei Dior.

Desi ii este simtita lipsa lui John Galliano in lumea modei, aceasta noua colectie Dior fara John Galliano a fost foarte bine primita de catre public si profesionistii din industrie, fiind considerata o colectie excelenta, care prezinta o noua viziune interesanta.

Bill Gaytten, cel care a semnat aceasta colectie, face parte din echipa Dior cam din aceeasi perioada ca si Galliano. Britanicul va reprezenta designerul interimar al casei Dior, pana in momentul in care conducerea va anunta urmatorul numele urmatorului director de creatie.

Bill Gaytten a afirmat ca munca fara John Galliano nu este atat de diferita. In prezent se bazeaza mai mult pe fortele proprii, ceea ce ii ofera mai multa libertate.

In loc sa scotoceasca printre arhivele casei Dior, designerul a preferat sa se inspire din perioada de la sfarsitul anilor `70, inceputul anilor `80, dar si din arhitectura artistului Franck Gehry sau a grafistului Jean – Paul Goude.  Designerul a declarat ca a cautat sa scoata in evidenta ceva modern, dar in acelasi timp si glamour.

Colectia evoca feminitate si delicatete, intercalate cu momente de lumina, potrivit unui specialist din lumea modei pariziene.

Printre persoanele de notorietate din industria modei prezente la eveniment s-a numarat si Anna Wintour, redactorul sef al revistei Vougue din America.

Anna Wintour a regasit in colectie elemente emblema ale casei de moda Dior, siluete curbate, fuste voluminoase si sacoul, redate in versiuni pastelate sau cu motive colorate ale celebrului Dior „tailleur bar”.

Manechinele au prezentat o serie de tinute in culori puternice precum verde sau albastru, rochii vaporoase, cu pliseuri lungi care se terminau in pene, altele de nuanta bej cu pliseuri de tip origami. Parul manechinelor a fost puternic ondulat, iar pe cap au purtat diverse forme geometrice enorme.

Colectia a fost finalizata prin prezentarea unor rochii de bal cu fuste voluminoase, realizate din kilometri de organza, in nuante de portocaliu, roz sau galben.

 


Lasă un răspuns