Românii care locuiesc în afara țării s-au filmat cântând piesa "Vestul Sălbatic" a lui Puya, la provocarea rapperului.

 

"" 

"Dacă eÅŸti român ÅŸi stai în străinătate filmează-te cântând pe piesa «Vestul sălbatic», urcă filmuleÅ£ul pe Youtube la o calitate cât mai bună, trimite link-ul la: contact@puyaoficial.ro ÅŸi vei avea ÅŸansa să aparin în videoclipul oficial. Nu uita să spui cine eÅŸti ÅŸi în ce Å£ară locuieÅŸti acum", aÈ™a sună provocarea pe care Puya le-a adresat-o fanilor săi din străinătate în luna martie, prin intermediului contului de YouTube LaFamiliaOfficial.

Răspunsul românilor nu s-a lăsat mult aÈ™teptat, pe YouTube fiind postate videoclipuri a căror acÈ›iune se desfășoară în oraÈ™e precum Italia, Spania, Germania, America, Marea Britanie, Austria sau Suedia. Fără să-i dea imaginaÈ›ia afară din casă, românii care au răspuns la provocare au avut viziuni diferite legate de cum ar trebui să arate un videoclip: unii È™i-au tras glugi în cap È™i È™i-au pus ochelari pe ochi, cum au văzut probabil în videoclipurile cu gangsteri, alÈ›ii s-au gătit în haine de firmă È™i au dansat în preajma unor obiective turistice cunoscute, iar alÈ›ii s-au lăudat cu maÈ™ini sclipitoare È™i urme de cauciuc pe asfalt. ToÈ›i intonează la unison refrenul piesei lui Puya: "N-avem nevoie de viză ca să cucerim Vestu’, / Noi avem boală pe restu, / Suntem ăia care l-am mierlit pe CeauÅŸescu,/ Când PoliÅ£ia ne toarnă, ne ÅŸtim bine textu’".

Concluzia care poate fi trasă după vizionarea videoclipurilor se bate cap în cap cu mesajul piesei: departe de a fi cucerit Occidentul, românii par să se bucure că au scăpat de sărăcie È™i È›in morÈ›iÈ™ să se laude cu asta în faÈ›a celor rămaÈ™i pe plaiurile mioritice.Lasă un răspuns