O explozie a unui meteorit deasupra Mării Bering la sfârşitul anului trecut a eliberat de 10 ori mai multă energie decât bomba atomică care a distrus Hiroshima, conform oamenilor de ştiinţă.

Meteoritul a explodat deasupra peninsulei Kamchatka din Rusia, pe 18 decembrie 2018, eliberând o energie echivalentă cu 173 de kilotone de TNT.

Un eveniment asemănător a avut loc în urmă cu 6 ani, când un alt meteorit a explodat în atmosferă deasupra sud-vestului Rusiei, peste Chelyabinsk.

Spre deosebire de explozia meteoritului de atunci însă, cel din decembrie anul trecut a fost trecut cu vederea din cauza faptului că a explodat într-o locaţie atât de izolată.

NASA a fost informată cu privire la explozie de forţele aeriene ale SUA, după ce salteliţii militari au detectat lumina cauzată de aceasta.

Un oficial al NASA a declarat că explozii de o asemenea mărime au loc doar de două sau de trei ori în fiecare secol.

Analiza agenţiei spaţiale arată că meteoritul avea probabil câţiva metri în lăţime, a intrat în atmosfera Pământului cu o viteză de aproape 116.000 de km/h şi a explodat la o altitudine de 25,7 km.

Acest eveniment serveşte ca o nouă amintire a faptului că, în ciuda eforturilor de a identifica şi urmări rocile spaţiale, meteoriţii pot ajunge pe Pământ fără avertismente.

Nasa încearcă să identifice 90% din asteroizii din preajma planetei noastre mai mari de 140 de metri până în 2020, însă această sarcină ar putea fi îndeplinită abia peste 30 de ani, scrie The Guardian.

About Post Author

Lasă un răspuns