Trupa britanică The Who a concertat, sâmbătă seară, pe Wembley, alături de o orchestră simfonică, Eddie Vedder şi Keiser Chiefs.

Ultima dată când formaţia a cântat aici a fost în 1985, la evenimentul Live Aid. Acum, show-ul a durat peste două ore şi jumătate şi a cuprins mai multe momente speciale.

Pe lângă piese consacrate, The Who a cântat şi compoziţii noi – „Still Waiting For The Big Cigar” şi „Hero Ground Zero”.

Preţul biletelor pentru acest concert a fost contestat de mulţi fani, iar sâmbătă seară s-a văzut că multe locuri din stadion au rămas neocupate.

Chiar şi aşa, chitaristul Pete Townshend a spus: „Vă mulţumim atât de mult pentru că aţi muncit din greu ca să plătiţi biletele. Înseamnă mult pentru noi”.

El i-a adus un omagiu tehnicianului său, Alan Rogan, cu care a lucrat 40 de ani şi care a murit în urmă cu câteva zile.

Un moment marcant al concertului l-a reprezentat interpretarea acustică dată de chitarist celebrei „Won’t Get Fooled Again” împreună cu solistul Roger Daltrey.

Eddie Vedder (Pearl Jam), care a cântat în deschidere, a urcat pe scenă alături de The Who pentru „The Punk And The Godfather”.

Înainte de asta, el a cântat câteva melodii ale trupei Pearl Jam şi a făcut duet cu Simon Townshend, fratele lui Pete, şi cu Glen Hansard pentru două cântece – „I m the Answer” şi „Crazy Little Thing Called Love” (Queen).

Tot în deschidere a cântat şi trupa Keiser Chiefs, care a prezentat câteva piese noi, incluse pe viitorul album „Duck”.

The Who, înfiinţată la Londra în 1964, este celebră pentru albume ca „My Generation”, „Tommy” şi „Quadrophenia”. Formaţia britanică, a cărui formulă clasică a fost alcătuită din solistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle şi toboşaul Keith Moon, este considerată una dintre cele mai influente trupe rock din secolul al XX-lea, iar albumele ei au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

About Post Author

Lasă un răspuns