The Cure, Roxy Music, Deff Lepard, Radiohead, The Zombie, Janet Jackson, au fost inclusi, vineri, în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York.

 

Def Leppard – (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
The Cure – (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Cântăreaţa americană Stevie Nicks a devenit prima femeie inclusă de două ori în Rock and Roll Hall of Fame, după ce a fost onorată şi ca membră a formaţiei Fleetwood Mac.

Stevie Nicks – (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Un concert de gală susţinut la Barclays Center din New York a celebrat cele şapte intrări pentru anul 2019 în Rock and Roll Hall of Fame, care nu admite decât artiştii care au înregistrat primul album în urmă cu cel puţin 25 de ani.

Stevie Nicks a deschis concertul interpretând piesa „Stand Back”. Cântăreaţa, în vârstă de 70 de ani, a cântat cu Fleetwood Mac iar din 1981 a început o carieră solo. În culise, ea a declarat jurnaşiştilor că deschide porţile pentru alte femei, pentru ca ele să poată spune: „Pot să ajung acolo!”.

În ceea ce o priveşte pe cântăreaţa pop Janet Jackson, în vârstă de 52 de ani, ea se alătură în panteon trupei Jackson 5 şi fratelui ei Michael, pe care Hall of Fame a refuzat să-l excludă din lista legendelor rock în ciuda acuzaţiilor de pedofilie care i se aduc după difuzarea documentarului-şoc „Leaving Neverland”.

„În seara asta, sora ta mai mică a reuşit!”, a spus ea spectatorilor, solicitând Hall of Fame „să includă mai multe femei” în 2020. Includerea artistei demonstrează intenţia Hall of Fame de a nu se limita strict la genul rock. Panteonul a inclus deja mai mulţi artişti rap sau din zona folk, reggae, soul şi R&B.

Janet Jackson – (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Fapt rar, Janet Jackson a refuzat să cânte la gală. Mai multe mass media americane au pus acest refuz pe seama faptului că show-ul va fi retransmis pe canalul HBO care a difuzat documentarul despre fratele ei.

Şi Radiohead a ales să nu cânte la ceremonia, boicotată de solistul Thom Yorke, care recent a declarat că acest tip de onoruri îi sunt indiferente.

About Post Author

Lasă un răspuns