O echipă de cercetători NASA a avut surpriza să descopere în gheţarii din Antarctica o vietate care trăieşte în condiţii asemănătoare celor din spaţiu.

În 2009, o misiune a NASA întreprinsă în Antarctica a demonstrat ceea ce nimeni nu bănuia, că există viaţă în interiorul gheţarilor de la Polul Sud. Oamenii de ştiinţă au ales un punct situat la 20 de kilometri de la margine către “inima” unui gheţar şi au săpat acolo un puţ adânc de 200 de metri. La acea adâncine se ştia, conform studiilor deja efectuate, că există o concentraţie de metan similară celei de pe luna planetei Jupiter (denumită Europa) şi cea a Saturnului (denumită Titan). După ce au scufundat cu ajutorul unui cablu o cameră subacvatică, au făcut o descoperire care a fost dată publicităţii zilele trecute.


""
S-a lipit de cablu

O vietate necunoscută, portocalie şi lungă de câţiva centimetri, s-a lipit de cablu pentru câteva secunde, uimindu-i pe cercetători, care nu se aşteptau să găsească vreo formă de viaţă acolo. În aceste condiţii, dată fiind concentraţia de metan din interiorul gheţarului, una la fel de mare ca aceea din spaţiu, oamenii de ştiinţă spun că descoperirea îi va ajuta mult în studierea posibilei existenţe a vieţii pe sateliţii planetelor Jupiter şi Saturn.Lasă un răspuns