Plan inedit al unui tânăr pentru a scăpa de noile reguli privind bagajele de mână de la o companie aeriană.

Compania aeriană low-cost Ryanair a schimbat de la 1 noiembrie 2018 politica privind bagajele: toţi pasagerii trebuie să plătească între şase şi zece euro pentru a putea lua la bordul avionului un bagaj de mâna cu greutatea de până la 10 kg.

Lee Cimino, un englez care a cumpărat bilete de la Manchester către Belfast, cu două zile înainte ca noile reguli să intre în vigoare, a găsit un mod cel puțin ingenios să călătorească cu bagajul la el fără să plătească în plus. Și-a transformat un palton vechi într-o adevărată valiză. Practic a reușit să pună în haină tot ce ar fi încăput într-un bagaj de mână, relatează The Independent.

Tânărul s-a filmat cum și-a pus toate hainele și obiectele persoanale în palton apoi s-a îmbrăcat cu el și a publicat imaginile pe Facebook. Lee nu a avut emoții să treacă de securitatea de pe aeroport, ci la îmbarcarea în avion. În cele din urmă a fost lăsat să urce în aeronavă. Acum susține că dacă a reușit o dată să zboare astfel o va face și în continuare.

”Multumită noilor reguli, clienții Ryanair pot să aducă tot ce au nevoie fără a urca a bord arătând ca Michelin Man sau Joey din Friends” a reacționat un purtător de cuvânt al companiei.

Nu este prima dată când un pasager încearcă să se îmbarce fără să plătească taxe în plus pentru bagaje. În ianuarie un pasager nu a fost lăsat la bordul unei curse British Airways pentru că avea prea multe straturi de haine pe el: purta 8 perechi de pantaloni și 10 cămăși.

 

Sursa: The Independent

About Post Author

Lasă un răspuns