Capitala a fost, aseară, gazda celui mai aÅŸteptat concert al anului. Bon Jovi a adunat în PiaÅ£a ConstituÅ£iei mii de fani. FormaÈ›ia a fost punctuală, iar spectatorii au fost îndemnaÈ›i, de la prima piesă, "Raise your hand"!

 

"BucureÅŸtiul

Show-ul a continuat cu "You Give Love a Bad Name” ÅŸi ”Born to Be My Baby”. Fanii au cântat apoi în cor pe ritmurile hiturilor ”We Weren’t Born to Follow”, ”Lost Highway”, ”It’s My Life”, ”In these Arms”, ”We Got it Goin’ on”. La jumătatea concertului, Bon Jovi le-a făcut o surpriză spectatorilor, venind mai aproape, pe o scenă amplasată în mijlocul spaÅ£iului de concert. L-a însoÅ£it È™i Richie Sambora, sărbătoritul serii, cel care a împlinit chiar ieri 52 de ani. Publicul i-a cântat frenetic "La mulÈ›i ani!".

 

Concertul s-a prelungit mult peste durata anunÈ›ată de organizatori, iar solistul trupei a promis "Mă voi întoarce curând!"

CâÈ›iva tineri au venit la concert cu un banner pe care scria "Richie, we’ll be there" ("Richie, vom fi alături de tine"), aluzie la problemele recente cu alcoolul ale chitaristului trupei Bon Jovi, Richie Sambora. Acesta a fost internat într-o clinică de dezintoxicare È™i în urmă cu ceva timp se credea că va rata concertul de la BucureÈ™ti. Tricourile oficiale Bon Jovi costă între 80 È™i 130 de lei în locul special amenajat din spaÈ›iul de concert. Stillborn, a doua trupă care a câÈ™tigat concursul "Wanted: Demo or Live", È™i-a susÈ›inut deja mini-recitalul.

QuantiQ ÅŸi Stillborn, în deschidere

În deschiderea show-ului au susÅ£inut recitaluri trupele QuantiQ ÅŸi Stillborn.

Trupa QuantiQ, una dintre câÈ™tigătoarele concursului Rock FM È™i D&D East Entertainment, È™i-a început recitalul la timp, la 18.20. Câteva mii de oameni deja s-au strâns în PiaÈ›a ConstituÈ›iei È™i au putut să intre destul de uÈ™or în zona concertului. MulÈ›i dintre fanii Bon Jovi s-au aÈ™ezat lângă gardul care delimitează zona Normal Circle de Golden Circle, pentru a putea fi cât mai aproape de scenă. MulÈ›i oameni purtau tricouri cu Bon Jovi.

Membrii trupei au ajuns vineri la BucureÈ™ti,sambata, în jurul orei 16.00. Au ieÈ™it să mănânce la un restaurant, iar apoi s-au dus să se odihnească la hotelul din BucureÈ™ti de cinci stele la care sunt cazaÈ›i. Jon Bon Jovi È™i colegii lui nu au avut vreo cerere specială È™i nici nu au de gând să viziteze ceva în România. De altfel, ei vor pleca imediat după concert, potrivit organizatorilor.

Spectatorii au avut acces în PiaÅ£a ConstituÅ£iei prin cele două porÅ£i poziÅ£ionate pe Bulevardul Libertăţii în extremităţile dinspre Splaiul Unirii (Parcul Izvor) respectiv Calea 13 Septembrie. Cei care au bilete la Peluze, în Normal Circle, respectiv Golden Circle au putut intra pe oricare dintre porÅ£i. Celor cu bilete în tribunele VIP A1, respectiv B1 li s-a recomandat accesul prin porÅ£ile dinspre Splaiul Unirii (Parcul Izvor). Celor cu bilete în tribunele VIP A2, respectiv B2 li s-a recomandat accesul prin porÅ£ile dinspre Calea 13 Septembrie.

OraÈ™ în premieră

Pregătirile pentru concertul au început din timp. Încă de vineri 200 de oameni din echipa de producÅ£ie a turneului lucrau la montarea scenei din PiaÅ£a ConstituÅ£iei. FormaÅ£ia a ajuns în BucureÅŸti, după ce a susÅ£inut un concert în Istanbul, ÅŸi va pleca imediat după spectacolul din BucureÅŸti. În cadrul turneului european, formaÅ£ia cântă în 23 de oraÅŸe. BucureÅŸti ÅŸi Dresda sunt oraÅŸele-premieră ale trupei Bon Jovi.

Tot echipamentul aparÅ£ine echipei formaÅ£iei. Scena, de 54 de metri lăţime ÅŸi 25 de metri adâncime. Pe scenă a fost amplasat si un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri, înscris în arcul acesteia. Puterea instalaÅ£iei de sunet a depăşit 15.000 wati, iar pentru alimentarea ei la fiecare concert se utilizează generatoare care consumă peste 1.800 litri de motorină. Cel mai aÅŸteptat concert al anului a început în jurul orei 20.00 ÅŸi a durat aproximativ 3 ore, acestia revenind pe scena dupa sirul lung de aplauze al publicului.

Chiar dacă nu ÅŸtiau mare lucru despre România, cei din formaÅ£ie s-au documentat pe Google. Chitaristul Richie Sambora a declarat că vrea să descopere bucătăria românească ÅŸi să facă shopping în Capitală. Vor avea puÅ£in timp pentru asta. Pe 13 iulie ei trebuie să fie în Germania, Düsseldorf, pentru următorul concert din cadrul turneului Open Air.

Bon Jovi a cântat în fiecare reprezentaÅ£ie din Europa "un nucleu cu aceleaÅŸi opt piese", a spus Richie Sambora, dar lista este adaptată fiecărei ţări.

40 de tiruri pentru fiecare spectacol

În turneu sunt utilizate patru scene identice, care sunt transportate în cascadă pentru a asigura ritmicitatea concertelor la intervale de câteva zile, întrucât producÅ£ia unui singur show durează aproape o săptămână (lucrările în PiaÅ£a ConstituÅ£iei au început imediat după încheierea Rock The City, desfăşurat în perioada 1 – 3 iulie). Pentru a transporta întregul echipament se folosesc aproximativ 40 de tiruri pentru fiecare spectacol.

Organizatorii anunţă că pentru concertul Bon Jovi au fost vândute aproximativ 55.000 de bilete. Concertul a fost produs de East European Entertainment ÅŸi D&D Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram.


Lasă un răspuns