Olivia Steer a fost invitată, astăzi, în emisiunea ”Vorbeşte lumea”, alături de medicul Mihai Craiu, pentru a discuta despre mitul autismului cauzat de vaccin, vedeta fiind o aprigă combatantă a vaccinurilor.

Olivia Steer a deschis dezbaterea cu preocuparea că vaccinurile cauzează autism: ”Vorbesc din perspectiva unei mame nedumerite, care citeşte un prospect pe care scrie autism sau moarte. Şi atunci, dacă eşti un părinte preocupat, trebuie să te informezi”.

 În replică, medicul Mihai Craiu i-a demontat convingerea, argumentându-i că nu este certificată o legătură directă între vaccin şi autism, toate informaţiile apărute în acest sens fiind false şi demontate de specialişti.

Răspunsul simplu este NU (n.r. vaccinurile nu provoacă autism).

Trebuie să plecăm de la o realitate care a fost documentată de insitutiţiile abilitate, că articolul faimos al lui Andrew Wakefield (n.r. citat de Olivia Steer) este fraudă ştiinţifică.

Articolul Wakefield este obţinut prin fraudulenţă ştiinţifică, lotul-martori, ştiţi cum a fost obţinut, practic s-a cumpărat sânge de la copiii care au participat la petrecerea fiului său.

Nu intrăm în detalii sordide ale modului în care s-a construit articolul lui Wakefield. Pornim de la faptul că sunt descrişi 12 copii, despre care se presupune că au făcut autism după ce au făcut vaccin”.

În continuare, Olivia Steer a cerut să ştie dacă există studii care să susţină clar că schema de vaccinuri propuse în România este sigură pentru copii, în numărul în care sunt recomandate.

Nimic nu se pune pe piaţă fără a exista studii , toate vaccinurile recomandate de MS si Casa de Asigurări de Sănătate au în spatele lor 10 ani de studii clinice privind siguranţa lor., a răspuns medicul.

Medicul a dat ulterior exemplul copiilor alăptaţi la sân, care primesc o cantitate mai mare de aluminiu decât există în vaccinurile recomandate copiilor în primii ani de viaţă.

 “Acei copii care sunt alăptaţi la sân primesc de zece ori mai mult aluminiu din laptele matern decât din vaccinurile făcute în primele 6 luni de viaţă.

De asemenea, cei care primesc lapte de soia, pentru că sunt alergici la alt tip de lapte primesc de 50 de ori mai mult aluminiu decât ar primi vaccinurile din primele luni de viaţă.

Deci, este vorba despre 4 micrograme de aluminiu în toate vaccinurile pe care le-ar primi copilul în primi ani de viaţă, în timp din laptele de sân primeşte 28 de grame de aluminiu.

Mesajul meu este că vaccinurile primei vârste trebuiesc făcute, că sunt eficiente şi sigure, şi că pacientul trebuie să decidă el, când, cum, că trebuie reglementat într-un fel”, a spus Mihai Craiu.

Întrebată dacă a fost vaccinată şi dacă, la rândul ei, şi-a vaccinat copiii, Olivia Steer a răspuns: ”Informaţiile cu caracter medical sunt confidenţiale şi au caracter secret dintr-un motiv anume.

Eu nu sunt medic, în primul rând. Tot ce spun pot să argumentez. Eu sunt împotriva unor substanţe pe care specialişti, cercetători ştiinţifici, spun că nu ar avea ce să caute în vaccinuri.

O concluzie ar fi că, înainte de a vaccina, ar fi bine să informaţi părinţii cu privire la toate riscurile şi să vă asumaţi răspunderea că, dacă cumva copilul păţeşte ceva, răspundeţi penal şi civil pentru daunele provocate familiei”, a încheiat Olivia Steer.    

About Post Author

Lasă un răspuns