Actorul care îl interpretează pe „El Chapo” în serialul „Narcos” şi-a făcut o apariţie neaşteptată la procesul narcotraficantului mexican, luni, la New York, pentru a-şi studia mai bine personajul.

Actorul mexican Alejandro Edda, în vârstă de 34 de ani, care îl joacă pe Joaquin Guzman alias „El Chapo” în serialul de succes „Narcos”, difuzat de Netflix, a fost prezentat de un jurnalist avocatului lui „El Chapo” şi însuşi acuzatului, la sosirea sa la tribunalul federal din Brooklyn, unde are loc procesul. 

„El Chapo” i-a zâmbit. Alejandro Edda a salutat-o de asemenea pe soţia narcotraficantului, Emma Coronel, care asistă aproape zilnic la proces. 

„În calitate de actor, scopul meu este de a da veridicitate personajului”, a explicat Edda jurnaliştilor. „Am venit să studiez un bărbat care, într-o anumită măsură, este un mit, o legendă”, a adăugat el, precizând că faptul că l-a văzut pe „El Chapo” în carne şi oase l-a făcut „nervos”. 

El a mărturisit că are „sentimente contradictorii” legate de „El Chapo”, în vârstă de 61 de ani, şi de procesul său. 

„Ca actor, studiez o fiinţă umană. Observ felul de a fi, privirea, cum îşi atinge faţa”, a precizat el. „Omeneşte, este puternic, trist, se simte toată forţa Statelor Unite contra unei singure persoane”.

„Dar ca mexican, acest domn trebuie să plătească petnru crimele sale. Există mulţi oameni, mii, care au murit din cauza traficului de narcotice”, a adăugat Edda, întrebându-se dacă „El Chapo” nu a fost „o marionetă” în tot acest proces. 

Joaquin Guzman este acuzat că a co-dirijat cartelul Sinaloa, responsabil de exportarea a 155 de tone de cocaină în Statele Unite între 1898 şi 2014. 

Dacă va fi condamnat, el riscă închisoare pe viaţă. 

„El Chapo” a vorbit luni despre posibila sa depoziţie. 

„Nu voi depune mărturie”, a confirmat el judecătorului Brian Cogan. „Este ceea ce m-au sfătuit avocaţii mei şi sunt de acord”, a adăugat el, într-un rar schimb de replici cu judecătorul. 

După două luni şi jumătate de depoziţii, acuzarea şi-a încheiat luni prezentarea dosarului. 

Avocaţii apărării au planificat să citeze doar câţiva martori, pledoariile finale fiind aşteptate începând de miercuri iar juraţii pot începe să delibereze vineri. 

Un articol: NIGHTNEWS.ro

About Post Author

Lasă un răspuns