Filmul „Rocketman” inspirat din viaţa legendarului muzician Elton John, din 31 mai pe marile ecrane din țară! Un film distribuit in Romania de Ro Image 2000.

Rocketman-ul lui Dexter Fletcher este filmul biografic despre legendarul cântăreț-compozitor Elton John: scris de Lee Hall, produs de David Furnish. 

Rocketman a avut, de asemenea, într-un fel, sarcina de a urmări sau de a trăi  cântecele senzaționale ale lui Elton John, capodoperele care par a fi mini-filme  – sau cel puțin acompaniamentul euforic de cea mai înaltă speta.

Rocketman este un hibrid muzical biopic-slash-jukebox-îmbogățit cu dulcegarii, care uneori se simt asemanatoare unui Broadway de pe Londra West End.

Câteodată cântecele sunt țesute realist în acțiune, Elton executând unul dintre numerele sale cu încărcătură ametitoare , în direct,pe scenă sau, uneori, încercând cu voce tare un cântec acompaniat de pian, oferindu-ne toate motivele să recunoaștem un prototip gen Candle in the Wind. Dar, uneori, piesele fac parte dintr-o secvență de fantezie, coregrafiată astfel încât ne apropie de teritoriul lui Lloyd Webber.

Asemeni lui Elton John, Taron Egerton, traieste  povestea si ne duce , pornind din orășelul Pinner, de-a lungul drumului spre succes, dependență și suferință. Luptându-se cu imaginea privată, sexualitatea lui și problemele din copilărie, tânărul Elton găsește o salvare în muzica ce îl propulsează pe scena internațională. Este motivat de un alter ego de scenă, ce poartă costume extravagante și vede lumea prin niște ochelari mari, colorați.

„Rocketman” duce publicul într-o călătorie necenzurată prin viața unui simbol, cu cele mai îndrăgite melodii ale lui Elton John.

CANNES, FRANCE – MAY 16: Richard Madden, Taron Egerton, Elton John and David Furnish attend the screening of „Rocket Man” during the 72nd annual Cannes Film Festival on May 16, 2019 in Cannes, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Paramount Pictures)

Apoi,  întâlnirea miraculoasă cu textierul Bernie Taupin (Jamie Bell), promotorul dur, filosoful – Dick James (Stephen Graham) – inventatorul  „“old grey whistle test”,  determina o lovitură – și în cele din urmă iubitul său devastator de frumos, managerul John Reid, care ii va semna declinul.

Ne-a patruns in  zilele de glorie ale anilor ’70, vânzările record astronomice, cocaina și băutura, căsătoria și, probabil, interpretarea greșită a Watford FC, încheiată cu o dezintoxicare și o descriere în 12 pași prin care filmul este reprodus în flashback si conceput în mod plăcut.

Filmul se încheie cu disconfort înainte de a se întâlni cu dragostea adevărată a vieții sale David Furnish; nu există nici o mențiune despre Prințesa Di și nimic despre legendara aniversare a mamei sale a varstei de 90 ani, când ei nu-si vorbeau, iar ea a angajat un interpret care sa-l inlocuiasca pe Elton John si care să vină la petrecere.

About Post Author

Lasă un răspuns