Actorul britanic Ewan McGregor a fost vedeta prezentării în premieră mondială marţi seară la Los Angeles a filmului “Doctor Sleep”, o continuare a peliculei clasice horror “The Shining” (1980), relatează EFE.

Cinematograful Regency Theater din Los Angeles a găzduit premiera acestui film regizat de Mike Flanagan, cunoscut pentru “Gerald’s Game” (2017) şi serialul “The Haunting of Hill House” de Netflix.

Premiera a avut loc fără probleme, în pofida ameninţării pe care o reprezintă incendiul de vegetaţie Getty, ce afectează o parte din vestul oraşului Los Angeles şi care a determinat anularea premierei mondiale a filmului “Terminator: Dark Fate”.

Ewan McGregor, câştigător al unui Glob de Aur pentru miniseria TV “Fargo” şi care va reveni în universul “Star Wars” într-un serial despre Obi-Wan Kenobi, şi-a făcut apariţia în cinematograf într-un costum gri închis şi un pulover bleumarin şi afişând o barbă impunătoare.

A strălucit pe covorul roşu şi actriţa Rebecca Ferguson, îmbrăcată într-o rochie neagră cu intarsii metalice.

“Doctor Sleep” este adaptarea pentru marele ecran a romanului cu acelaşi titlu, publicat în 2013 de scriitorul Stephen King, şi care reprezintă o continuare a cărţii “The Shining”, publicată în 1977.

Ewan McGregor îl interpretează pe Danny Torrance, copilul din “The Shining” şi care a devenit adult în “Doctor Sleep”.

În noul film, Danny Torrance luptă împotriva dependenţei de alcool şi a traumelor din copilărie, în timp ce încearcă să ajute cu puterile sale parapsihologice o tânără care deţine, de asemenea, abilităţi extraordinare.

Adaptarea pentru marele ecran a romanului “The Shining”, în regia lui Stanley Kubrick şi cu Jack Nicholson ca protagonist, este considerată o capodoperă a cinematografiei.

Lungmetrajul “The Shining” este celebru şi pentru ciocnirea între două viziuni artistice, cea a lui Stephen King şi cea a lui Stanley Kubrick, având în vedere că scriitorul a reiterat în repetate ocazii că detestă filmul din 1980.

“Doctor Sleep” va fi lansat în cinematografele nord-americane în data de 8 noiembrie.

Lasă un răspuns