Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard, premiat cu Oscar pentru „A Beautiful Mind”, va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie.

Primele imagini din filmul cu şi despre celebrul tenor italian au fost prezentate la gala premiilor Grammy.

 

Trailerul oficial a fost lansat marţi şi dezvăluie că filmul cuprinde interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei. În plus, conţine mărturii ale tenorilor José Carreras şi Plácido Domingo, cu care Pavarotti a împărţit scena pentru seria de spectacole „Three Tenors”, dar şi ale lui Bono, solistul trupei U2, cu care a colaborat pentru piesa „Miss Sarajevo”, şi ale sopranei Angela Gheorghiu.

Producătorii acestui documentar sunt Nigel Sinclair, Brian Grazer şi Michael Rosenberg, care au mai lucrat cu Howard la filmul „The Beatles: Eight Days A Week”, şi Jeanne Elfant Festa.

Documentarul îl prezintă pe Pavarotti din adolescenţă şi până când a atins faima mondială.

 

Luciano Pavarotti s-a născut pe 12 octombrie 1985, la Modena. Şi-a petrecut copilăria în Italia, luând lecţii de canto şi învăţând şi de la tatăl lui, tenor. Debutul pe scena americană a avut loc în 1965. A devenit rapid o senzaţie, iar în anii 1990, împreună cu José Carreras şi Plácido Domingo, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. Albumul lor live a fost premiat cu Grammy şi este cel mai bine vândut album de muzică clasică din toate timpurile. În 1998, Pavarotti a primit Grammy Legend Award.

A susţinut nenumărate concerte caritabile „Pavarotti & Friends”, la care au participa, între alţii, prinţesa Diana, Elton John şi Mariah Carey.

În 2006, în timpul turneului de adio, Luciano Pavarotti a fost diagnosticat cu cancer pancreatic şi a murit, pe 6 septembrie 2007, în casa lui din Modena.

viewscnt

Lasă un răspuns