O dansatoare şi cântăreaţă pop a murit duminică într-un accident pirotehnic produs în mijlocul reprezentaţiei date de trupa sa, Super Hollywood Orchestra, la un festival din Spania.

Joana Sainz, de 30 de ani, a fost lovită în stomac de un cartuş pirotehnic care explodat pe scenă chiar în timpul reprezentaţiei. Artista făcea parte din Super Hollywood Orchestra.

Accidentul s-a produs  duminică în oraşul Las Berlanas, aflat la nord-vest de Madrid la ora locală 2 a.m , relatează The Sun.   Concertul, care încheia festivalul  după un week-end intens de petrecere, era urmărit de circa 1.000  de spectatori.   Cortina a fost imediat trasă, artista primind îngrijiri din partea paramedicilor de la faţa locului şi a unui doctor din mulţime.

Joana a fost transportată la spital în stare de inconştienţă, dar nu a mai putut fi salvată. Martorii povestesc că au auzit un zgomot puternic şi au văzut-o cazând.   Ea era coregraful şi dansatorul principal al formaţiei. Trupa, care combină muzica cu showul în reprezentanţiile sale, are 15 membri, între care vocalişti, muzicieni şi dansatori.   Cântăreaţa s-a născut în oraşul portuar Santander, dar locuia în oraşul învecinat Suances.

Un bărbat din mulţimea prezentă la concert a spus că au fot lansate două rachete: una a pornit în direcţia corectă, în timp ce a doua a lovit-o pe cântăreaţă în abdomen. . O ambulanţă a sosit la faţa locului în 25 de minute.   Organizatorul, Prones 1SL, a declarat că cartuşele erau folosite în spectacolele trupei de 5 sau 6 ani fără niciun incident, menţionând că e vorba de un tip de artificii care ard între 15 şi 20 de secunde.

 

Lasă un răspuns