Mai multe femei celebre, între care actriţele Juliannes Moore şi Jodie Foster sau cântăreaţa Cher îndeamnă populaţia americană, într-un video produs de omul de afaceri Michael Bloomberg, să voteze la alegerile legislative din 6 noiembrie, potrivit AFP.

Dacă numele lui Donald Trump nu este niciodată menţionat, acest apel este cu siguranţă destinat electoratului, femeilor în special, care speră la o schimbare a politicii la nivel înalt în Statul american.

„Dacă nu mai vreţi împuşcături în şcoli”, lansează actriţa Ellen Pompeo, eroina serialului „Grey’s Anatomy”, cerând o reformă privind legislaţia armelor, la care se opune în mare parte Donald Trump.

Se pune problema, în acest videoclip de un minut, realizat de Jodie Foster, de respectarea libertăţilor, în special cea a presei. „Dacă drepturile fundamentale contează, atunci votaţi”, a spus şi actriţa americană Lily Tomlin.

Alegerile parţiale de marţea viitoare ar trebui să permită reînnoirea în totalitate a Camerei reprezentanţilor şi în jur de o treime din Senatul american.

Printre celebrităţile care apar în film figurează şi Felicity Huffman („Desperate Housewives”) sau Constance Wu („Crazy Rich Asians”).

Videoclipul „Becose it Matters” a fost finanţat de un comitet de acţiune politică sau „super PAC” Independence USA PAC, de fostul primar al New York-ului  şi de miliardarul Michael Bloomberg.

Omul de afaceri, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2020, a anunţat că nu va susţine decât candidaţi democraţi pentru aceste legislative, după ce a ajutat în trecut candidaţi din ambele tabere, democraţi şi republicani.

Videoclipul publicat marţi o include şi pe tânăra de origine venezueleană Lele Pons, cu peste 12 milioane de abonaţi pe YouTube.

About Post Author

Lasă un răspuns