Un ofițer de poliție care păzește casa oficială a primului ministru Theresa May a bătut la ușa din Downing Street 10, pentru ca celebrul motan Larry, care aștepta în fața locuinței, să poată intra.

Ușa clădirii unde locuiește premierul britanic nu poate fi deschisă din afară, deoarece nu are mâner, notează presa engleză. În schimb, un membru al personalului a trebuit să vină și să-l deschidă din interior, permițându-i lui Larry să se întoarcă la căldură.

Întregul moment s-a desfășurat în timpul unei transmisiuni în direct a Sky News.

Larry a fost numit „Chief Mouser” la cabinetul primului ministru din 2011 și este îngrijit de personalul acestuia. Motanul este cunoscut pentru un comportament violent față de alte pisici, inclusiv Palmerston, felina de la Ministerul de Externe.

Felina Larry a fost o figură familiară pe treptele din faţa uşii negre a reşedinţei  prim-ministrului britanic de pe Downing Street numărul 10, încă de când s-a instalat acolo pe funcţia de animal de companie şi prădător de rozătoare, în 2011. Maestru în capturarea şoriceilor, motanul Larry  locuieste în continuare în casă pe timpul şederii Theresei May, succesoarea lui David Cameron în funcţia de premier al Marii Britanii.

„Larry motanul nu este deţinut de familia Cameron, este al unui servitor, si a rămas în casă după ce fostul premier a părăsit-o”.

Motanul care a fost îngrijit în tinereţile sale în aşezâmăntul pentru animale „London’s Battersea Cats and Dogs Home” a fost adus pe Downing Street în 2011.

Atunci i-a fost încredinţată o misiune clară: să devină spaima şoriceilor, să extermine pe cât posibil micile rozătoare.

La vremea aceea, un şobolan negru fusese văzut în timp ce traversa pe lângă uşa din faţa a reşedinţei de la numărul 10, Downing Street. Se întâmpla chiar în vreme ce în faţa casei se transmitea live într-o emisiune televizata.

După ce administratorii ce ce ocupă de casa prim-ministrului britanic au investigat ce motan ar putea aduce acolo pentru ca şoareci să piară, au ajuns la concluzia că Larry se califică: cei de la aşezământul pentru pisici şi câini le-au dezvăluit că acest cotoi are un „instinct de prădător veritabil”. Mai mult, pisoiului îi plăcea să dezmembreze din ţâţâni jucăriile ce reprezentau şoareci, în antrenamentele de la instituţia pentru animale.

Cumparati cartea: click aici!

O istorie a motanilor ce au locuit pe Downing Street numărul 10

În anii ’20, Rufus of England se tolănea pe pervazul faimoasei reşedinţe a premierilor britanici.
Între 1930 şi 1940, pisoiul din locuinţă se numea Munich Mouser.
Wilberforce era „paguba de pe capul şoriceilor” pe Downing Street în anii ’70.
Între 1989 şi 1997 pe Downing Street locuia şi prăda cotoiul Humphrey.
În anul 2007, pisoiul Sybil se lăfăia şi torcea în casa premierilor Marii Britanii.

Larry a ajuns în reşedinţa premierul pe urmele de pernuţe pisiceşti ale altor mâţe britanice. În Cabinetul ministerial din Marea Britanie, pisica de pe Downing Street e cunoscută sub porecla de „Chief Mouser” („Prinzător-şef de şoareci”).

Larry este primul motan care a deţinut funcţia de Prinzător de şoareci, după Humphrey – care a fost adoptat în 1989, când hoinărea vagabond prin faţa casei de pe Downing Street numărul 10 în vremea mandatului lui Margaret Thatcher. Humphrey a „intrat la pensie” în 1997.

David Cameron a declarat în 2011 că este „încântat să-i spună bun venit lui Larry în casa sa” şi că e încrezăor că va fermeca musafirii ce vor trece pragul casei de pe Downing Street.

Un cont neoficial de Twitter, înfiinţat de un iubitor de pisici, al cărui nume de utilizator este motanul Larry a transmis un mesaj pe 11 iulie: „Ştiţi pe cineva care se ocupă cu dichisitul motanilor? Trebuie să fac impresie miercuri”, a scris deţinătorul contului de Twitter în numele motanului Larry, referindu-se la mutarea pe Downing Street a Theresei May.

About Post Author

Lasă un răspuns