Cu toţii ştim cât de excentrice pot fi vedetele şi cât de animate sunt de dorinţa de a ieşi în evidenţă. Aceste lucruri le-au determinat pe unele dintre vedete să inventeze tot felul de obiecte ciudate, bazate pe nişte idei pornite de la propriile obsesii.

 
 
Vedete de primă mărime, aşa cum veţi vedea mai jos, au venit cu propriile invenţii pentru a-şi hrăni diverse pasiuni ori a-şi rezolva probleme pe care le-au găsit stringente. Vom vedea în continuare câteva exemple.

Pe Charles Chaplin nu îl mulţumea ceasul deşteptător, căci nu reuşea să-l trezească dimineaţa. De aceea şi-a inventat… patul deşteptător, care venea în completarea clasicului ceas. Atunci când orologiul suna la ora fixată, un fir activa două arcuri care ridicau şi coborau partea din spate a patului, basculându-l în mod repetat pe somnorosul actor. După mai multe săptămâni de experimentare a propriei creaţii, Chaplin a renunţat la ea, din cauza numeroaselor vânătăi cu care se alegea în fiecare dimineaţă în urma catapultărilor la care era supus.

Woody Allen era un obsedat al curăţeniei. Îi era mare frică să nu se aleagă cu bacterii sau virusuri. El considera că banii reprezintă cea mai uşoară cale de transmitere a bolilor contagioase, motiv pentru care se spăla cu aproximativ jumătate de litru de alcool, după fiecare utilizare a acestora. Pentru a scăpa de această operaţiune, el a inventat o maşină de spălat bani… La propriu. Aceasta arăta ca un aparat de numărat bancnote şi, după introducerea unei bancnote în el, un tub cu aer comprimat aspira cu atenţie praful de pe bancnotă, iar un filtru special curăţa hârtia de agenţii patogeni. Culmea este că excentricul regizor şi actor şi-a şi patentat invenţia, însă, din nefericire pentru el, nu a găsit nici măcar o singură persoană dispusă să i-o cumpere.

Actorul Jack Nicholson avea un stomac foarte sensibil şi nu îi plăcea deloc că trebuia să şteargă urechile căţeluşului său după fiecare masă. Patrupedul, rasa pudel, pe nume Chucky, avea un obicei tare ciudat: îşi băga capul cu totul în castron de fiecare dată când mânca şi de aceea îi trebuiau şterse urechiuşele. Aşa că s-a decis să construiască o cască pentru căţei. Aceasta era din material plastic şi deţinea 2 tuburi detaşabile care se introduceau în urechile câinelui, făcând ca animalul să nu se mai murdărească de mâncare în urechi.

Steven Spielberg, unul dintre cei mai importanţi regizori, a ţinut neapărat să intre în galeria inventatorilor, cu o invenţie pe cât de ciudată, pe atât de inutilă: un detector de tornade. Invenţia declanşa o alarmă zgomotoasă la apropierea unei astfel de vijelii. Până acum nu pare nimic ciudat la acest aparat, ba din contră, pare foarte util, însă avea un mic inconvenient: el declanşa alarma de-abia când tornada era vizibilă şi cu ochiul liber. De aceea când ne gândim acum la Steven Spielberg, ne gândim la un mare regizor şi nu la un mare inventator.

Theodor Rossevelt, fostul preşedinte de la Casa Albă, a inventat o trăsură acvatică, ce mergea pe apă. Ineditul mijloc de transport era prevăzut cu două flotoare mari care îl ţineau la suprafaţa apei şi care dispunea de nişte pedale plasate în spate, pentru a-i mări viteaza. Ciudata trăsură a fost înregistrată la oficiul american pentru invenţii, ba chiar s-a bucurat de interesul marinei americane, care, cel puţin din respect pentru preşedinte, a folosit-o o vreme în timpul misiunilor de antrenament.

Sursa: Scientia

Lasă un răspuns