2 artiști. 2 scene. 1 singur învingător:

Vama intră în luptă cu Killa Fonic pentru trofeul Red Bull SoundClash 2023

 Vama și Killa Fonic se pregătesc pentru bătălia muzicală a anului, la Red Bull SoundClash 2023. Riffs versus beats? Să fie! Pe 11 mai, la Romexpo, două scene față-n față, 4 runde în forță într-un show senzațional, o singură miză: aplauzele publicului! Early bird: până pe 9 aprilie, biletele sunt disponibile pe RedBull.ro/soundclash la prețul de 69 lei.

Vezi teaser aici.

Muzica lor poate fi diferită din foarte multe puncte de vedere, la fel și fanii. Ce au totuși în comun Killa Fonic și Vama, două nume emblematice, obișnuite cu succesul și lumina reflectoarelor? Ambiția cu care abordează fiecare provocare, stilul unic, inconfundabil, dar mai ales polivalența. Killa Fonic, artistul cameleonic de azi, și-a demonstrat de multe ori abilitatea de a excela în stiluri muzicale diferite și a experimentat cu aplomb pop, hip-hop, reggae, jazz și chiar rock. Din 2006, Vama abordează multe curente, fie că e vorba despre pop-rock, indie rock, music-hall, electro sau blues, își păstrează relevanțși popularitatea și atrage noi și noi fani, pe care-i surprinde cu premiere absolute.

Red Bull SoundClash este o experiență unică, un moment de rivalitate artistică ce forțează adversarii să-și depășească cu mult zona de confort și să se arunce cu toată imaginația într-o luptă a ritmurilor și a aranjamentelor muzicale. Două scene față-n față, 4 runde total diferite, care-i solicită creativ de fiecare dată altfel, un decibelmetru ce măsoară toate aplauzele: rețeta imbatabilă pentru un show inconfundabil!

MC-ul celei de-a cincea ediții Red Bull SoundClash este Adrian Despot, iar pupitrul de DJ va fi animat de ZDA și muzica ei.

Cu maturitatea și profunzimea celor 17 ani de carieră, Vama trăieşte, vibrează, iubeşte cu fiecare acord. Versurile introspective și piesele captivante cu mesaj puternic sunt cea mai bună dovadă că, în calitate de artiști și creatori, cei ce rămân sus, în vârful topurilor, sunt cei ce-și re-evaluează încontinuu munca. Un concert Vama e o experienţă magnetică: Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș umplu sălile și le oferă spectatorilor show-uri memorabile. Pe lângă 3 albume de studio, „Vama” (2008), „2012″ (2012), „Better” (2017), hituri care au fost în topuri pe radio, „Perfect fără tine”„Copilul care aleargă către mare” sau „Post-iubireși single-uri iconice precum „Pandemie”„Prăbușire”„Îmi pare rău”„Fuli Bon Bon” ș„Victoria ta”, Vama pare să-și fi clasat numele în dicționar în dreptul cuvântului „premieră” în materie de proiecte inovative și îșține aproape fanii din toate generațiile, oferindu-le de fiecare dată ceva nou.

„Pentru noi, Red Bull SoundClash este confruntarea cu un artist total diferit, din toate punctele de vedere. Va fi, cu siguranță, o provocare, iar cum nouă ne plac provocările, ne-am băgat. Unii dintre noi l-am descoperit pe Killa cu ceva timp în urmă și o altă parte l-a descoprerit odată cu  propunerea Red Bull SoundClash. Ne plac atitudinea și mesajul pe care Killa le transmite, iar prima piesa pe care am ascultat-o  împreună a fost <<Niciun glonț nu doare cât dragostea>>. Va fi o bătălie a decibelilor, așa că avem nevoie de toți fanii noștri pe 11 mai. O să fie bine, Bro!”, au declarat membrii VAMA.

Un strat generos de provocare, beat fenomenal și refren amețitor: de la primul său mixtape solo, „Ramses 1989″ (2016), trecând prin iconicul „Lamă Crimă” (2017), EP-ul „Emotiv Munteana” (2018), „Trendsetter” (2019), „III”„BeetleJuice” (2020), „2089″ (2021), „Terra Vista” ș„Osvaldo” (2022), Killa Fonic și-a extins continuu abordarea, explorând permanent în tot ceea ce face și ceea ce este din punct de vedere artistic. În piesele sale, abordează de la probleme sociale la experiențe personale și emoții profunde și își demonstrează cu brio capacitatea de a se reinventa.

Red Bull SoundClash înseamnă distracție, înseamnă fun, înseamnă experimental. Pe Tudor l-am cunoscut și e foarte tare. Într-un spirit competitiv sportiv, am așa un drag special să fac asta cu ei, cu Vama. Îi știu pe băieți, am făcut research. Sunt foarte buni, sunt veterani, sunt șmecheri, iar chitaristul lor e unul dintre cei mai de top din România. Mi-am făcut temele și le-am găsit adversari pe măsură, ca instrumentiști. Fanii mei știu că acolo unde vin, noi trebuie să ne întâlnim. Eu îi numesc camarazii mei, îi chem la apel șștiu că vor veni. Mă bazez pe asta, ca întotdeauna”, a spus Killa Fonic.

Red Bull SoundClash este o provocare creativă care depășește cu mult granițele unui concert convențional – o luptă în 4 acte cu aplauze la scenă deschisă la finalul fiecărei runde: 

THE WARM UP – Rivalii își încălzesc fanii cu 3 piese din repertoriul lor.

RUNDA 1: ‘THE COVER’ – Artiştii abordează un hit celebru în dulcele stil propriu.   

RUNDA 2: ‘THE TAKE OVER’ – Vama începe o piesă, Killa Fonic o preia din mers pe cealaltă scenă şi o continuă în stilul propriu, apoi începe Killa și preia Vama și tot așa între cele 2 scene… timp de 4 piese.

RUNDA 3: ‘THE CLASH’ – Artiștii reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

RUNDA 4: ‘THE WILDCARD’ – Pe fiecare dintre scene își face apariția un invitat surpriză.  

În 2017, la prima ediție Red Bull SoundClash din RomâniaCTC a învins Carla’s Dreams într-un show cu sala plină. A fost primul contact al publicului românesc cu formatul celor două scene față-n față. În 2018, Grasu XXL a câștigat în fața Loredanei un meci disputat la sânge, iar în 2019, Vița de Vie a făcut un uluitor egal cu Subcarpați, nemaiîntâlnit în istoria evenimentului. În 2022, Irina Rimes și Spike au devenit virali cu momentele electrizante pe care le-au pus în scenă, iar Spike a câștigat la mustață.

De 17 ani, Red Bull SoundClash aduce în fața fanilor dueluri artistice cu miză emoțională enormă. Prima ediție a avut loc în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Red Bull SoundClash e un eveniment care se simte la intensitate maximă, mai ales între cele 2 scene.

Early bird: pentru o perioadă limitată, biletele sunt disponibile la prețul de 69 lei, pe redbull.ro/soundclash.

Toate informațiile sunt disponibile pe redbull.ro/soundclash.  

About Post Author

Lasă un răspuns