Designerul italian, Giorgio Armani, a donat 1,25 milioane de euro pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, cu bani destinați spitalelor italiene și altor instituții care lucrează pentru a combate criza din sănătate.

Spitalul Luigi Sacco, spitalul San Raffaele, Istitutul dei Tumori din Milano și Institutul Lazzaro Spallanzani din Roma vor primi toate fondurile din donație. Suplimentează în plus activitățile Protectie Civilă de apărare a țării. Armani a luat decizia de a dona după cazurile de coronavirus din Italia însumând 7375 persoane infectate și 133  persoane decedate, în urma virusului.

Influencera Chiara Ferragni și soțul ei, muzicianul Fedez, își fac partea lor pentru a lupta împotriva crizei coronavirusului.

„Sperăm că această inițiativă va crește gradul de conștientizare a oamenilor din Italia și la bordul actualei crize de coronavirus, care ne afectează pe toți”, au declarat Ferragni și Fedez într-un comunicat.

Chiara Ferragni si Fedez au strâns 2 milioane de euro în lupta împotriva crizei coronavirusului.

Cuplul a făcut o donație de 100.000 de euro pentru a sprijini strângerea de fonduri destinată creării de paturi în zona de terapie intensivă a spitalului din San Raffaele din Milano.

AC Milan a donat 250.000 de euro agenţiei regionale de urgenţă sanitară din Lombardia, pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Inter Milan a donat €100,000.

Această donaţie va ajuta la susţinerea eforturilor agenţiei pentru a oferi asistenţa necesară persoanelor afectate de epidemie.

De asemenea, AC Milan a decis să dea înapoi banii tuturor fanilor care şi-au achiziţionat bilete la meciul cu Genoa, jucat cu porţile închise, dar şi suporterilor care deţin abonamente pentru tot sezonul.

„În viaţă sunt lucruri mai importante decât fotbalul. Sănătatea şi siguranţa apropiaţilor noştri este o prioritate absolută. Milan este mai mult decât un club de fotbal. Este o comunitate unde avem grijă unii de alţii, o comunitate care reprezintă oraşul Milano în lumea întreagă”, a declarat preşedintele clubului AC Milan, Ivan Gazidis.

Primul ministru italian Giuseppe Conte a emis un decret prin care se interzice circulația în și în afara Lombardiei și în alte 14 provincii din nordul Italiei până pe 3 aprilie. Conte speră că acest lucru va ajuta la reducerea numărului de infecții și va împiedica introducerea unei tulpini pe infrastructura de asistență medicală din Italia.

Bulgari a donat Institutului Lazzaro Spallanzani din Roma, una dintre primele organizații medicale care a izolat ADN-ul coronavirusului. Dolce și Gabbana au donat eforturilor de cercetare ale Universității Humanitas și ale spitalului San Raffaele.

Versace a donat 143.000 de dolari Crucii Roșii Chineze, iar LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a donat 2,3 milioane de dolari Fundației Crucii Roșii Chineze. Kering a donat 1,08 milioane de dolari Fundației Crucii Roșii Hubei.

Compania  Alibaba a înființat un fond de 144 milioane dolari, iar Tencent, proprietarul WeChat a donat 43,25 miliarde de dolari pentru combaterea virusului. China a reușit să înceapă să pună sub control problema coronavirusului.

sursa: The Guardian

About Post Author

Lasă un răspuns