ITINERARIU

Singapore, Bali, Ubud, Vulcanul Batur, Terasele de orez Tegallalang, Pura Tirta Empul, Goa Gajah, Celuk, Sanur, Templul Uluwatu, Jimbaran.

OFERTA – PROGRAM – AGENTIE TURISM DE TRADITIE, CU Asigurare de insolventa/faliment a agentiei*

Circuit SINGAPORE & BALI 2019 –   9 ZILE, 990 EURO euro/ pers. Grup minim 20 pers.  PERIOADA   18.11.2019. Pentru cei interesati, contact: nicoleta@best-event.ro, tel: 0767 870 759.

PROGRAM | Circuit si Sejur Singapore Bali 9 zile

Ziua 1. București – Singapore
Check-in și imbarcare pe aeroportul din București Otopeni cu destinația Singapore.

Ziua 2. Singapore

Sosire in Singapore dupa-amiaza si transfer la hotel. Cazare la Bay Hotel Singapore 4*, sau similar.

Ziua 3. Singapore*

Mic dejun. Timp liber la dispoziție, sau opțional, tur de oraș pe parcursul caruia se viziteaza Moscheea Sultanului, Marina Bay Sands (exterior), Parcul Gardens by the Bay și portul Clarke Quay*. Seara, cazare la Bay Hotel Singapore 4*, sau similar.

Ziua 4. Singapore – Bali

Check-in și imbarcare pe aeroportul din Singapore cu destinația Denpasar. Sosire in Bali si transfer la hotel Sthala Ubud 4*, sau similar

Ziua 5. Ubud – Vulcanul Batur – Terasele de orez Tegallalang*
Mic dejun. Timp liber la dispozite, sau excursie opționala in zona Ubud. Considerat inima culturala a insulei, Ubud este un orașel populat de artiști și galerii de arta. Plimbare prin piața tradiționala din Ubud. Se viziteaza Ubud Monkey Forest, o rezervație naturala dedicata maimuțelor, și Muntele Batur, care ofera o frumoasa panorama asupra vulcanului. Dupa-amiaza, se viziteaza emblematicele culturi de orez din Tegallalang*. Seara, intoarcere la hotel.

Ziua 6. Pura Tirta Empul – Goa Gajah – Celuk – Sanur
Mic dejun. Plecare spre Sanur. Se viziteaza Pura Tirta Empul, un vast complex de temple renumit pentru izvoarele cu apa sfanta, și Goa Gajah – Templul Elefanților. Oprire in Celuk, un sat popular pentru bijuteriile din aur și argint realizate manual de catre localnici și vandute la prețuri de chilipir. Seara, cazare la Hotel Taksu Sanur 4* sau similar.

Ziua 7. Templul Uluwatu – Jimbaran*
Mic dejun. Excursie opționala la templul hindus Uluwatu*, renumit pentru spectacolele de dans tradițional, Kecak, organizate la apusul soarelui. Cina inclusa la o taverna din Jimbaran*, stațiune cunoscuta pentru tavernele cu pește proaspat și fructe de mare. Seara, intoarcere la hotel.

Ziua 8. Estul Insulei*
Mic dejun. Excursie opționala pe coasta de est a insulei*. Se viziteaza: provincia Klungkung, Templul Goa Lawah, denumit „Peștera liliecilor”, terasele de orez din Selat și Templul Besakih, cunoscut ca „Templul Mama”. Oprire pentru cumparaturi in Celuk. Seara, intoarcere la hotel.

Ziua 9. Sanur – Denpasar – București
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru check-in și imbarcare cu destinația București Otopeni.

Zbor conexiune Singapore-Denpasar/ Air France (informativ)

Singapore 17:35 – 20:20 Denpasar (Bali)

Final Circuit si Sejur Singapore Bali 9 zile

*Servicii opționale neincluse in preț:

• Tur de oras in Singapore: 39 Euro/ persoana

• Excursie Ubud, Terasele de orez Tegallalang, Vulcanul Batur: 45 Euro/ persoana

• Excursie cu cina inclusa la Templul Uluwatu & Jimbaran: 45 Euro/ persoana

• Excursie in estul insulei Bali: 45 Euro/ persoana

• Pachet 4 excursii opționale: 149 Euro/ persoana – se rezerva doar la inscriere

Acte necesare:
• Pașaport cu doua pagini libere valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in țara (nu este acceptat pașaportul temporar).

Grup minim pentru organizarea circuitului: 20 persoane.

SERVICII INCLUSE

– 1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana
– Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Singapore/Singapore-Bali/ Bali – Bucuresti
– Transfer aeroport – hotel – aeroport in Singapore si Bali
– Mic dejun
– Cazare 5 nopti in camera dubla, in hoteluri de 4 stele in Bali
– Cazare 2 nopti in camera dubla, in hotel de 4 stele in Singapore
– Asistenta turistica in limba romana

SERVICII NEINCLUSE

– 290 euro /Taxe de aeroport
– Asigurare medicală și storno
– Intrări la obiectivele turistice

*Servicii opționale neincluse în preț:
Pachet 4 excursii opționale: 149 Euro/ persoană – se rezerva doar la inscriere.

SINGAPORE, oficial Republica Singapore, este un stat-oras insular (63 insule) si cea mai mica tara din Asia de Sud-Est. Este situat in sudul Peninsulei Malay si a statului malaezian Johor.

Capitala si cel mai mare oras al tarii este Singapore, cu 2,6 milioane de locuitori, iar in apropiere sunt situate insulele Sentosa si Brani.

Singapore este un oras tipic asiatic, aici fiind conservate traditii stravechi chinezesti, malaeziene si indiene, de la feng shui pana la cultul stramosilor.

Obiective turistice:

ARAB ST
Aici se afla cea mai mare si cea mai vizitata moschee din Singapore, Sultan Mosque, dar si cea mai mica, Malabar Muslim Jama-ath Mosque.

CHINATOWN 
Este centrul cultural al tarii, cu vechi temple si terase cu oranamente impresionante si zeci de magazine, restaurante de lux si centre comerciale scumpe.

ORASUL COLONIAL
Principalele obiective turistice in aceasta zona sunt Empress Place Building, cladire impunatoare construita in stil victorian in anul 1865, care gazduieste un muzeu, galerii de antichitati si un restaurant chic, hotelul Raffles, un simbol al luxului oriental, biserici impozante, cum ar fi St Andrew’s Cathedral si Cathedral of the Good Shepherd.

JURONG-ul este centrul industrial al statului, unde turistii pot gasi numeroasele parcuri, dar mai ales Haw Par Villa, un parc inspirat din mitologia chineza.

LITTLE INDIA este o zona cu o multime de magazine, unde aerul este aromat de mirodenii si parfumuri, iar turistii sunt incantati cu muzica filmelor indiene si mancare vegetariana indiana.

ORCHAD RD este centrul orasului, cu hoteluri de inalta clasa, centre comerciale, localuri de noapte, restaurante si baruri pentru cei mai exigenti turisti.

PADANG este un parc cu gazon impecabil, situat in centrul orasului, cunoscut in trecut pentru evenimentele istorice memorabile si folosit in prezent pentru recreere, activitati sportive si evenimente oficiale, fiind inconjurat de cladiri importante precum Parlamentul, Primaria, Curtea Suprema sau Clubul de Cricket, Marina Bay, Esplanada cu cele doua cladiri – opera si teatrul, imbinate sub forma fructului asiatic durian, denumit „regele fructelor” si Merlion, simbolul orasului, o statuie ce infatiseaza o creatura fantastica cu corp de peste si cap de leu, Mica Indie si Cartierul Chinezesc.

ROATA GIGANTICA: asemanatoare cu cea din Londra, dar mai mare (o roata uriasa care se inalta la 165 de m), ofera cea mai frumoasa vedere de sus din Singapore; tot circuitul dureaza 30 de minute si poate fi vazut tot orasul, iar in zilele senine chiar si Malaezia si insulele din Indonezia.

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE: primul si deocamdata singurul parc tematic Universal Studios din Sud-Estul Asiei, avand 24 teme din tot atatea filme.

PARCUL PASARILOR este cel mai mare parc de pasari din sud-estul Asiei, cuprinzand peste 8.000 de exemplare din 600 de specii. Aici se afla si cea mai mare cascada artificiala din lume.

GRADINA ZOO: asezata in mijlocul unei paduri tropicale, este cea mai faimoasa din lume pentru conceptul de “spatiu deschis”, unde nu exista custi, iar animalele traiesc in libertate, fiecare bucurandu-se de habitatul sau specific. Intinsa pe 28ha de vegetatie luxurianta, cu lacuri si cascade, Gradina Zoo dispune de magazine de suveniruri, restaurante si cafenele cu arhitectura speciala din lemn, spatii de joaca pentru copii, 350 de specii de animale exotice si ofera programe interactive si de divertisment: plimbare pe elefant, ponei sau cal, spectacole live cu diverse animale, pentru conservarea instinctelor native, safari, dansuri tribale, hranirea animalelor printre care: elefant, urs polar, girafa, rinocer, jaguar, hipopotam sau leu.

GRADINILE BOTANICE: orasul are gradini publice inca din 1859; puteti hrani pestii si admira natura in toata splendoarea ei; Jacob Ballas Children’s Garden, din incinta, este un parc creat pentru copii, unde acestia invata despre mediu cu ajutorul jocurilor (include: padurea fantastica, expozitii interactive care explica fotosinteza, casuta din copac, o zona pentru plantat, unde micutii sunt invatati despre cum se ingrijeste o planta).

INSULA SENTOSA: insula veseliei. In trecut a fost un loc de trista amintire si autoritatile au gasit cea mai buna metoda de a aduce oamenii aici: au transformat-o aproape in totalitate intr-un mare parc de distractii.
Aici se gasesc hoteluri, plaje, parcuri de distractie, un Merlion urias – mascota orasului Singapore, un leu de mare, gradini, oglinzi care deformeaza si pasari, an de an adaugandu-se o noutate acestei fantezii.

In Volcano Land copiii pot invata cum are loc eruptia vulcanilor intr-un mod foarte amuzant.

La Underwater World, un parc acvatic senzational, distractia este asigurata, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, de o colectie impresionanta de 6.000 de pesti din peste 350 de specii, iar in Dolphin Laguna puteti admira o specie rara de delfini roz.

Multi spun ca nu exista un alt loc la fel, avand chiar si o zona in care se poate interactiona cu animale precum diavoli de mare si alte vietati marine (pot fi atinse si hranite). De asemenea, aici se pot face scufundari cu rechini, inot cu delfini sau snorkelling.

Foarte apreciata este si pasarela circulara rulanta, care duce vizitatorii printr-un tunel, unde pot fi admirate pisici de mare, testoase, rechini, draci de mare uriasi si multi alti pesti colorati. Copiii adora sa isi petreaca timpul aici.
Accesul din oras catre insula se face cu un tramvai colorat, care are statia de plecare intr-un mall la ultimul etaj! – Sentosa Express, mall VivoCity, etaj 3, dar se poate ajunge si cu telegondola, o atractie in sine.

 

Bali este una dintre cele mai populare si mai frumoase destinatii de vacanta din lume si castiga constant premii in turism. Panoramele variate si superbe, litoralul cu forme neregulate, plajele tropicale, terasele cu culturi de orez si dealurile vulcanice formeaza un fundal pitoresc, cu influente spirituale si unice pentru cultura Hindu. Combinatia de oameni prietenosi, cultura magnifica imbinata cu plajele superbe, ideale pentru surf si scuba diving transforma Bali in atractia numarul 1 din Indonezia.

Din cele 17.508 insule ce formeaza arhipelagul indonezian, Bali este singura cu o populatia majoritar non-musulmana. Peste 93% dintre balinezi sunt adepti ai hinduismului balinez, o forma unica a hinduismului, influentata de-a lungul veacurilor de credintele locale.

Pentru ca pe insula se regăsesc peste 20.000 de temple, iar ritualurile si credintele balinezilor se regasesc in fiecare faza a vietii, Bali este cunoscuta si sub numele de Insula Zeilor.
Climatul paradisiac, vegetatia luxurianta, vulcanii inca activi si valurile propice pentru surf fac din Bali una dintre cele mai frumoase insule ale planetei, iar din ce in ce mai multi turisti din intreaga lume tin sa fie partasi la experientele magice oferite de aceasta micuta insula (153 de kilometri de la est la vest, 111 km de la nord la sud).

Bali are cate ceva pentru fiecare: iubitorii sporturilor de apa pot face surfing, rafting, snorkeling si scuba diving printre pestii tropicali. Cei ce cauta mai degraba latura mistica vor fi fascinati de templele balineze si vor avea sansa escaladarii vulcanilor Batur si Agung, considerati zei de catre localnici.

Cei fascinati de arta vor gasi sute de artisti, de la sculptori ce lucreaza in roca vulcanica predominanta pe insula la bijutieri ce prelucreaza scoicile tropicale in minunatii artizanale. Romanticii vor putea observa rasaritul de pe culmile vulcanului Batur, ca apoi sa se bucure de un spectaculos asfintit în Oceanul Indian. Bali este de asemenea o destinatie extrem de populara in randul celor ce doresc sa aiba o nunta cu totul si cu totul speciala, existand nenumarate companii ce organizeaza ceremonii de neuitat.

Balinezii sunt oameni mandri, ce nu au acceptat de-a lungul istoriei sa fie calcati in picioare, astfel au socat planeta prin „puputan”, sinuciderile in masa pentru care au optat atunci cand alternativa era sa devina supusii olandezilor invadatori. De altfel, cel mai important erou din istoria insulei, Gusti Ngurah Rai (numele va este cunoscut dupa singurul aeroport de pe insula) a pierit in 1946 dupa ce a ordonat „puputan-ul” in lupta cu olandezii, adica lupta pana la moarte.

Transport: nu va bazati pe transportul public, acesta e practic inexistent; majoritatea localnicilor au scutere sau motociclete, aceasta fiind metoda preferata de balinezi pentru a se deplasa. Multe hoteluri va vor oferi un sofer care sa va preia de la aeroport; daca nu, puteti folosi taxiurile existente la iesire. Cea mai buna solutie, insa, este sa inchiriati un sofer – mai ales daca nu doriti sa va petreceti in exclusivitate zilele de vacanta in hotel. Pentru o zi, cei mai multi soferi cer o suma de 400.000 de rupii indoneziene (adica aproximativ 30 euro).
Religia in Bali: templele (pura, in sanscrita) sunt o parte cheie. Veti gasi temple la tot pasul. Fiecare cladire, magazin, casa are un templu, iar in anumite cazuri veti gasi temple si in intersectiile importante. Unii soferi incropesc chiar pe bordul masinii un mini-templu unde lasa o mica ofranda.

Veti vedea ca multi barbati poarta o floare dupa urechea dreapta, de obicei frangipani, iar fetele si femeile o poarta in par. De asemenea, peste tot veti gasi mici ofrande formate din flori, fructe şi orez oferite zeilor. Statuile si copacii sunt deseori infasurati in poleng, o textila cadrilata ce reprezinta perspectiva dualista pe care o au balinezii asupra lumii; obiectele infasurate sunt considerate gazde ale spiritelor.
Pe insula se afla 9 temple mari, asa-numitele temple directionale, ce protejeaza insula de spiritele rele. Pentru a-si indeplini misiunea de aparare spirituala, aceste temple sunt amplasate fie pe coaste, fie pe versantii muntilor.

Cel mai important templu este Pura Besakih, «templul mama», situat la poalele vulcanului Agung. Locul are o importanta spirituala imensa in viata balinezilor, fiind gazda a peste 70 de festivaluri de-a lungul anului, iar evenimentele din 1963 au intarit credinta acestora. Pe 18 martie 1963, vulcanul a erupt, provocand peste 2.000 de morti si distrugand zeci de mii de case. Templul, situat pe versant, a scapat ca prin minune, lava trecand la doar cativa metri de acesta. Localnicii au considerat ca zeii au vrut sa isi arate astfel forta, fara a distruge locul sacru ridicat de muritori pentru a-i slavi.

Un alt templu major pe care merita sa-l vedeti este Pura Luhur Uluwatu, situat pe coasta sud-vestica a insulei. Amplasat pe stanci de peste 100 de metri inaltime, templul si imprejurimile sale adapostesc un numar mare de maimute. Acestea sunt extrem de atrase de obiectele turistilor, asa ca ati face bine sa nu aveti la indemana nimic ce poate fi furat. De asemenea, e contraindicat sa purtati cercei mari si luciosi.

Acest templu merita vizitat seara, pentru a trai experienta unui apus de soare in Oceanul Indian vazut de pe stancile impunatoare ce marginesc insula. Tot seara aveti sansa de a vedea un dans traditional, Kecak, ce transpune Ramayana intr-un mod inedit.

Zeci de barbati, dezbracati de la brau in sus, canta ritmic „cak, cak, cak„, ce induce un ritm de transa (acesta isi are radacinile in ceremoniile de exorcizare realizate acum un secol de coruri de barbati). In timp ce acestia tin ritmul, printesa Sita este rapita, iar printul Rama se vede nevoit sa apeleze la Hanuman, zeul ce ia forma unei maimute albe, pentru a o salva. Scena finala, in care Hanuman evadeaza din cercul de foc in care a fost pus de elementele malefice, are loc in acelasi timp cu apusul si ofera o imagine absolut spectaculoasa.

Un alt templu foarte popular in randul turistilor este Tanah Lot, unde se poate observa de asemenea un asfintit spectaculos. Accesibil doar la reflux, templul este situat pe o stanca macinata continuu de Oceanul Indian.

Indiferent ce templu alegeti sa vizitati, veti fi nevoiti sa purtati un sarong pentru a va acoperi picioarele.
Cu o zi inainte de anul nou balinez (Nyepi), la amiaza, oamenii ies in strada si ofera ofrande bogate zeilor pentru a-i proteja de spiritele rele. Seara le dau foc efigiilor ogoh ogoh (ce reprezinta demonii), intr-un simbol al purificarii personale.

Nyepi reprezinta un moment important in calendarul balinez (in care anul care tine 210 zile). Aceasta este Ziua Tacerii, o zi in care fiecare sta acasa si reflecta in liniste. In 2015, Nyepi a avut loc pe 5 martie – zi in care aeroportul a fost inchis, televiziunile si posturile de radio nu au emis, iar strazile au fost inchise tuturor, mai putin paznicilor traditionali, numiti pecalang, ce se asigura ca nimeni nu incalca interdictia de a parasi casa, nici macar turistii, ce nu pot parasi hotelul in care sunt cazati. De asemenea, electricitatea nu este folosita in aceasta zi, hotelurile folosind si ele doar lumanari pentru a lumina spatiile comune (insa permitand totusi oaspetilor sa aleaga daca respecta regula in camera proprie), oprindu-se chiar si iluminatul public!

Bucataria balineza: mancarea de baza in Bali, ca in mai toata Asia, este orezul. Nasi goreng, adica orezul prajit, este considerat a fi mancarea nationala a Indoneziei. Se mananca alaturi de pui sau fructe de mare. O alta mancare de baza este mie goreng, ce inlocuieste orezul cu taiteii praijiti. Merita sa incercati „gado gado”, o salata de legume speciala, servita in sos de alune sau „babi guling”, un porcusor de lapte, bine pregatit cu cardamon, turmeric, ghimbir si alte condimente asiatice, alaturi de ceapa si usturoi, este fript la protap, iar apoi servit in sos de nuca de cocos. Iar daca vreti un adevarat festin, atunci alegeti din meniu un „rijstafel”, zeci de feluri de mancare va vor fi servite, fiecare in portii mici, pentru a putea degusta toate minunatiile din bucataria balineza si indoneziana.

Este de preferat sa mancati in restaurante si nu de la comerciantii ambulanti pe care ii vedeti pe strada: riscati o toxiinfectie alimentara daca va incumetati. De asemenea, daca intrati intr-un restaurant mai putin orientat catre turisti, feriti-va de cuvantul „anjing” – acest cuvant desemneaza carnea de caine (insa sansele sunt mici sa gasiti asa ceva in meniu).

Nu ratati fructele pe care doar in Asia veti avea sansa sa le mancati, precum jackfruit, rambutan sau celebrul durian. Daca vreti sa traiti o experienta deosebita, merita sa gustati acest fruct.

O alta delicatesa locala ce merita incercata este Kopi Luwak, considerata una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Aceasta are un proces de fabricatie inedit: boabele de cafea sunt inghitite de un animal ce creste doar prin aceste parti ale lumii, civeta, fiind supuse unui proces special de fermentare in stomacul acesteia. Un kilogram din aceste boabe ajunge chiar la 800 de dolari pe piata internationala.

Relaxare si distractie in Bali
Plajele din Bali se impart in doua categorii: cele din sud cu nisip alb si cele din nord, cu nisip negru, de provenienta vulcanica. Peste tot insa veti descoperi peisaje spectaculoase si apa curata, excelenta pentru inot. Intre flux si reflux nivelul apei se schimba considerabil, astfel ca majoritatea hotelurilor ofera turistilor informatii despre nivelul apei in zilele urmatoare.

Iubitorii de sporturi extreme vor descoperi ca Bali este locul perfect pentru ei. Se estimeaza ca 10% din turistii ce vin anual aici fac rafting pe unul din cele doua rauri potrivite pentru acest sport, Ayung si Telaga Waja, la poalele muntelui Agung (se plateste echivalentul a 80 de dolari pentru 1,5 – 2 ore de rafting).
Daca stiti sa faceti surf sau vreti sa invatati, plajele insulei reprezinta locul perfect pentru a o face. Cu valuri excelente timp de 365 de zile pe an, insula a ajuns sa fie un punct de intalnire pentru pasionatii din intreaga lume (pentru un curs de incepator se plateste intre 50 si 80 de dolari). Atentie: nu incercati sa inotati pe plajele unde surfingul e popular! curentii sunt prea puternici chiar si pentru cei mai buni inotatori.

Pentru a vedea spectaculosii pesti tropicali si reciful de corali in care acestia traiesc, trebuie neaparat sa incercati o sesiune de snorkeling (sau de scuba diving, daca sunteti mai aventurosi). Peste 2.000 de specii de pesti de recif traiesc in apele din jurul insulei Bali, asa ca aveti ce vedea! Insula Nusa Penida, la care se ajunge in aproximativ o ora cu vasul de croaziera, este locul perfect pentru astfel de activitati. Iar daca se intampla sa fiti in Bali intre iulie si noiembrie, aveti sansa sa vedeti pestele luna, gigantul atingand deseori masa de peste o tona.

Daca va plac sporturile, dar nu cele ce implica apa, atunci luati in calcul o expeditie pe unul din cei doi munti sacri ai insulei. Muntele Agung are 3.142 de metri, iar pentru a ajunge in varf exact inainte de rasarit veti fi nevoiti sa porniti putin inainte de miezul noptii. Iar daca doriti o excursie ceva mai putin solicitanta, atunci se recomanda o escalada pe muntele Batur, ce masoara doar 1.717 metri. Escalada va incepe in jurul orei 4 dimineata, urmand ca in maxim doua ore sa fiti in varf, unde veti putea admira rasaritul si va veti bucura de un mic dejun vulcanic (oua si banane fierte in grote prin care vulcanul elibereaza aburi fierbinti).

Daca sporturile vi se par prea solicitante, puteti incerca o alta activitate populara in randul turistilor: experienta de a inota cu un delfin jucaus si prietenos.
Pe traseu este recomandat sa opriti pentru a admira incredibilele terase de orez ce sunt «cioplite» in dealurile ce se regasesc de-a lungul insulei.

Iar daca toate aceste activitati v-au epuizat, va puteti relaxa intr-un centru de relaxare si tratament. Veti gasi pe fiecare strada zeci de astfel de stabilimente sau, pentru o experienta de neuitat, alegeti un masaj pe plaja.
Iar dupa ce v-ati reincarcat bateriile, nu ezitati sa mergeti in Kuta, locul considerat de multi ca fiind capitala intregii Asiei de sud-est in ceea ce priveste distractia.

Plajele:

Kuta – este cea mai animata si cea mai cunoscuta plaja din Bali; a fost plaja preferata a generatiei hippie a anilor 60; este primul centru turistic al insulei, zona care a atras milioane de turisti din intreaga lume si care a transformat Bali intr-o destinatie turistica cautata pe intreg globul.

Legian – prelungirea plajei Kuta; ziua, plaja lata cu valuri mari si nisip fin este plina de surferi, majoritatea australieni, si de localnici, iar seara zona devine centrul distractiei (cluburi de noapte cu Dj si muzica live, lounge-uri cu muzica chill out si chiar turism sexual, insa nu la fel de popular ca in Thailanda).

Seminyak – plaja situata putin mai sus de Kuta si Legian, cunoscuta pentru numeroasele restaurante luxoase, magazine stilate si vile private de inchiriat.

Jimbaran – pentru toti turistii care ajung in Bali, aceasta plaja inseamna o cina minunata cu fructe de mare la una dintre teresale de pe plaja; este una dintre plajele perfecte pentru familii cu copii sau pentru turistii care cauta liniste si relaxare, pentru ca este o plaja cu nisp fin, intrarea in mare este lina si nu exista decat sporturi de apa nemotorizate; a devenit foarte cautata mai ales de cand s-a deschis aici hotelul Four Seasons.

Tuhan – aici pot fi gasite toate hotelurile mari; este situata intre aeroport si Kuta

Uluwatu – plaja preferata pentru surfing

Sanur – ideala pentru snorkeling, pe coasta de est, la 20 min de la Kuta

Nusa Dua – cu hoteluri mari din care o parte au plaje private

Padang Bai – este si portul unde se intorc vasele de croaziera de la Lombok

Candi Dasa – pe coasta de est a insulei, o plaja erodata din cauza coralului

Tanah Lot – situata pe coasta de vest, o plaja pentru surferi avansati.

Lovina – o plaja linistita cu nisip fin, pe coasta de nord a insulei, o zona mai putin exploatata; activitatile populare pentru vizitatori includ scufundari, snorkeling si dimineata devreme se fac excursii cu barca in largul coastei pentru a vedea delfinii; apusurile impresionante sunt subiectele preferate de fotografi.

Orasulul Ubud este considerat inima culturala si spirituala a insulei. Situat in munti, la doar o ora de mers cu masina, la nord de aeroport si statiunile din sudul Bali, acest oras traditional este casa uneia dintre familiile regale si un centru de mestesuguri infloritor.
Acesta este inconjurat de 13 sate in care se practica prelucrarea lemnului si dintre acestea cele mai cunoscute ar fi Campuhan, Penestanan, Peliatan si Batuan. De asemenea in zona sunt muzee de arta, studiouri de arta, precum si sute de magazine care comercializeaza obiecte din lemn, picturi, bijuterii lucrate manual.
Chiar in zona centrala veti descoperi majoritatea reperelor culturale, variind de la temple si palate regale, pana la minunatele privelisti panoramice ale dealurilor verzi si teraselor de orez.
Majoritatea muzeelor si galeriilor se afla de-a lungul strazii principale Jalan Raya Ubud.
Atractii turistice:
Palatul Puri Saren Royal care gazduieste spectacole culturale de noapte;
Temple hinduse: Pura Desa – templul principal, Pura Taman Saraswati, Pura Dalem Agung Padangtegal – templul mortii.
Muzee: Muzeul Blanco Renaissance, Muzeul Puri Lukisan Museum, Muzeul Neka Art, Muzeul  Agung Rai, Muzeul Rudana.
La doar cativa kilometri distanta de centru sunt alte atractii demne de vazut precum: Bali Safari & Marine Park, Setia Darma House of Masks and Puppets, gradina zoologica, Goa Gajah „Elephant Cave”, un sit arheologic impresionant; Padurea Maimutelor si Bali Bird & Reptile Park, o padure topicala intinsa pe 2 hectare.

Sanatate: nu sunt obligatorii anumite vaccinuri, dar se recomanda profilaxia pentru malarie si evitarea muscaturilor de tantari (sprayuri impotriva insectelor, seara se recomanda pantaloni lungi si camasi cu maneca lunga).

Clima si cand sa mergi in Bali
Clima indoneziana se caracterizeaza prin doua anotimpuri tipic tropicale: sezonul umed (octombrie – martie) si cel uscat (aprilie – septembrie), dar temperatura medie de-a lungul anului este de 30 de grade Celsius. Cea mai scazuta temperatura, inregistrata pe culmile muntilor de pe insula, este de 18 grade Celsius.

About Post Author

Lasă un răspuns