ITINERARIU
Phnom Penh, Kompong Thom, Siem Reap, Angkor Wat* ,Ta Prohm* , Angkor Thom*, Kabinburi, Khao Yai , Ayutthaya , Bangkok.

OFERTA – PROGRAM – AGENTIE TURISM DE TRADITIE, CU Asigurare de insolventa/faliment a agentiei*

Circuit CAMBODGIA & THAILANDA 2019  – 9 ZILE, 799 EURO euro/ pers. Grup minim 30 pers.  PERIOADA  26.11.2019. Pentru cei interesati, contact: nicoleta@best-event.ro

PROGRAM | Circuit Thailanda Cambodgia 9 zile

Ziua 1. București – Phnom Penh

Check-in și imbarcare pe aeroportul din București Otopeni pentru zborul cu destinația Phnom Penh.

Ziua 2 – Phnom Penh

Sosire pe aeroportul din Phnom Penh. Transfer la hotel. Timp liber la dispoziție. Seara, opțional* croaziera pe Raul Tonle Sap. In timpul croazierei se pot admira sate plutitoare, cladiri moderne construite pe malul raului, dar și Palatul Regal. Cazare la hotel in Phnom Penh.

Ziua 3 – Phnom Penh

Mic dejun. Vizita la un templ budist si participarea la un ritual spiritual de botez cu apa realizat de calugarii budisti. Dupa amiaza tur de oras in Phnom Penh: Palatul Regal, Pagoda de Argint, muzeul Tuol Sleng, piata ruseasca. Seara cazare la hotel in Phnom Penh.

Ziua 4. Phnom Penh – Kompong Thom – Siem Reap

Mic dejun. Plecare spre Siem Reap. Pe drum, oprire la Kompong Kdei pentru a vizita un important pod arheologic care dateaza din perioada Angkoriana, vizita la piata Skun, cunoscuta ca si piata paienjenilor gigant, si la templul Kuha Nokor. Seara, opțional* cina la un restaurant local cu spectacol traditional Apsara. Seara, cazare la hotel in Siem Reap.

Ziua 5. Siem Reap – Angkor Wat* – Ta Prohm* – Angkor Thom*

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Angkor Wat, Ta Prohm si Angkor Thom, cele mai reprezentative temple din Cambodgia*. Seara, cazare la hotel in Siem Reap.

Ziua 6. Siem Reap – Kabinburi

Mic dejun. Plecare spre Thailanda. Trecerea punctului de frontier Poipet/ Aranyaprathed și transfer la Kabinburi. Seara, cazare la hotel in Kabinburi.

Ziua 7. Khao Yai – Ayutthaya – Bangkok

Mic dejun. Vizita la Parcul National Khao Yai, care se intinde pe o suprafata de peste 2000 km² si adaposteste o bogata flora si fauna salbatica. Drumetie pe o ruta de aprox. 3 km cu insotitor si vizitarea cascadei Haew Suwat, surprinsa in filmul „Plaja”. Dupa amiaza, plecare spre Ayutthaya, unde se viziteaza ruinele orasului distrus de armata birmaneza in 1767, monumentul Wat Chai Wattanaram si Wat Yai Chai Mongkhon. Seara, transfer si cazare la hotel in Bangkok.

Ziua 8. Bangkok

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional* tur de oraș in Bangkok in care se viziteaza Palatul Regal cu Templul lui Buddha de Smarald, cel mai popular obiectiv turistic din Thailanda si Wat Pho, templul cu statuia lui Buddha culcat si cu cea mai veche scoala de masaj thailandez. Plimbare cu barca pe canalele din Thonburi pentru a descoperi stilul de viata al localnicilor. Oprire la Templul Wat Arun*. Seara, cazare la hotel in Bangkok.

Ziua 9. Bangkok – Bucuresti.

Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pe zborul cu destinația București.

Final Circuit Thailanda Cambodgia 9 zile

Acte necesare pentru obținerea vizei de Thailanda și Cambodgia:

• Pasaport normal (nu temporar!) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Thailanda cu cel putin o pagina libera
• 6 poze tip pasaport 4x6cm (2 poze pentru viza Thailanda, 2 poze pentru viza Cambodgia, 2 poze pentru re-entry viza Thailanda)

Taxe viza:

Thailanda: aprox. 55 euro (2200 THB)/ persoana, re-entry visa aprox 25 euro/ persoana
Cambodgia: 35 usd/ persoana

Grup minim pentru organizarea circuitului: 30 persoane.

*Servicii opționale neincluse in preț:

  • Croaziera in Phnom Penh: 39 Eur/ persoana
  • Cina la restaurant local cu spectacol traditional Apsara: 39 Eur/ persoana
  • Excursie de o zi la templele Angkor: 69 Eur/ persoana
  • Tur de oraș in Bangkok: 49 Eur/ persoana
  • Pachet 4 excursii opționale (se achita in agentie): 179 Euro/ persoana – se rezerva doar la inscriere
  • Supliment demipensiune (se achita in agentie): 129 Euro/ persoana – se rezerva doar la inscriere

SERVICII INCLUSE

– Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4*
– Cate un bagaj de cala (23 kg) si un bagaj de mana (10 kg) / persoana
– Asistenta turistica in limba romana
– Transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului
– Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Phnom Phen / Bangkok – Bucuresti
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– Taxe de aeroport 390 euro/persoana
– Pachet 4 excursii opționale: 179 Euro/ persoană – se rezerva doar la inscriere
– Supliment demipensiune: 129 Euro/ persoană  – se rezerva doar la inscriere
– Asigurare medicala, intrari la obiectivele turistice, taxa de viza (neinclus)
– Bacsisul pentru ghidul si soferul local: aprox 5 euro/pers/zi

Cambodgia

Un mic regat din sud – estul Asiei, Regatul Cambodgiei din zilele noastre, poate fi considerat moştenitorul unuia dintre cele mai importante imperii din zona asiatică, Imperiul Khmer, care între secolele XI – XIV avea în stăpânirea sa cea mai pare parte din Peninsula Indochinei.
Totodată, prin civilizaţia Angkor, acest imperiu reuşeşte să creeze una dintre cele mai importante şi complexe culturi sud-asiatice, cultură care rămâne învăluită într-o aura de mister chiar şi în zilele noastre.

Istoria Cambodgiei este una marcată de numeroase conflicte şi violenţe. Deşi în 1953 Cambodgia îşi obţine independenţa faţă de Franţa, două decenii mai târziul avea să trăiască unul dintre cele mai dramatice episoade din întreaga sa istorie, genocidul lui Pol Pot.  Acest genocid a avut la bază încercările liderului khmerilor roşii de a centraliza şi naţionaliza societatea cambodgiană compusă preponderent din cultivatori de pământ, urmând modelul agricol lansat de China Comunistă.

Desfăşurat între 1975 – 1979, peste 1,5 milioane de cambodgieni au murit în urma foametei, muncii forţate şi a execuţiilor, acest eveniment devenind cel mai mare genocid din istoria Indochinei.

În anul 1991, Acordul de pace de la Paris pune capăt tuturor violenţelor şi aduce un oarecare echilibru prin mandatarea alegerilor democratice.

În prezent, Cambodgia este o monarhie constituţională condusă de Regele Norodom Sihamoni.

Atracţii Turistice în Cambodgia

Angkor Wat. Acesta este cel mai mare templu hindus din lume având în vedere dimensiunea sa, deoarece constă din trei incinte concentrice rectangulare de înălțime în creștere. În cele cinci cele mai interioare turnuri, sub forma unui lotus, ajungând la turnul central la o înălțime de 65 de metri.

Toate acestea sunt înconjurate de un lac de 3,6 kilometri lungime și o lățime de 200 de metri. Angkor Wat, este considerat ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări arhitectonice, ridicat la mijlocul sec. al XII-lea, dedicat lui Vishnu, divinitate cu numeroase reprezentări în basoreliefuri.

Bayon. Un alt templu khmer popular in apropiere de Angkor, Bayon este cunoscut datorita chipurilor gigant sculptate in piatra, situate pe turnurile terasei superioare.

Banteay Srei. Numit şi „Citadela Femeilor”, este un templu închinat zeiţei Shiva. Este un templu de dimensiuni mai mici, dar care impresionează prin detaliile ornamentelor murale de o rară fineţe, cu sculpturi în piatră şlefuită,

Oraşul Siem Reap – leagănul civilizaţiei khmere, oraş arheologic celebru, inclus între minunile lumii, care pe o suprafaţă de 600 km2 adăposteşte peste 100 de monumente şi peste o duzină de ansambluri de temple care datează din cea mai înfloritoare perioadă a imperiului khmer.

Plajele Sihanoukville – situat la 185 de km de Phnom Penh, Sihanoukville este cel mai important oraş port al ţării. Numele oraşului Sihanouk este format din două cuvinte din limba pali: „hanouk” care înseamnă fălci şi „siha” care inseamna leu, astfel că numele oraşului s-ar putea traduce ca fălcile leului. Oraşul port se bucură de plaje întinse, liniştite şi cu nisip foarte fin.

Palatul Regal din Phnom Penh. Palatul servește ca reședința a regelui Cambodgiei. Este un complex format din Pagoda de Argint, Sala Tronului, Palatul Khemarin si Curtea interioara. Palatul a fost construit de regele Norodom în anul 1866. În pagoda centrală se află un Buddha de Smarald, confecţionat în anul 1769 din sticlă baccarat.

Tonlé Sap, în traducere „marele lac”, este cel mai mare lac cu apă dulce din sud –estul Asiei. O particularitate a lacului este faptul ca fluxul de apa isi schimba direcția de doua ori pe an.

Un festival numit „Celebrarea  Șarpelui cu șapte capete” marchează schimbarea fluxului Tonle Sap, precum și deschiderea sezonului de pescuit.

Muzeul National al Cambodgiei. Cu peste 14.000 de obiecte legate de istoria ţării care datează din timpuri preistorice până în ziua de azi, muzeul reprezintă primul popas pentru majoritatea turiștilor care doresc sa se familiarizeze cu trecutul şi istoria acestei ţări.

THAILANDA

Regatul Thailandei sau Siam, cum era cunoscut pana in 1949, este localizat in Peninsula Indochina si este cea mai populara destinatie turistica din Asia de sud-est. Se invecineaza cu Laos, Cambodgia, Malaezia, Vietnam si Indonezia. In Thailanda traiesc peste 64 de milioane de locuitori, iar capitala este la Bangkok, un oras cosmopolit. Desi au avut loc multe crize politice in aceasta parte a lumii, acum in Thailanda este pace, iar Regatul se dezvolta continuu si acorda foarte mare atentiei industriei turismului.

In Thailanda puteti gasi aproape orice: insule virgine, plaje cu apa cristalina, jungla luxurianta, mancare delicioasa, bungalow-uri pe plaja la preturi atractive si unele dintre cele mai bune resorturi de lux din lume. In ciuda numarului mare de turisti, Thailanda reuseste sa isi pastreze identitatea, cultura unica si oamenii aparent fara griji, renumiti pentru zambetul lor cald.

Nordul tarii este muntos, cu cel mai inalt punct Doi Inthanon aflat la 2.576 m. Nord-estul este format din Platoul Khorat, marginit la est de raul Mekong. Centrul tarii este dominat de valea raului Chao Phraya, care se scurge in Golful Thailandei. Sudul este format din istmul ingust Kra, care se largeste in Peninsula Malay.

Principalele orase ale Thailandei sunt: capitala, Bangkok, dar si Nakhon Ratchasima, Nakhon Sawan, Chiang Mai si Songkhla.

Cu o vizibilitate exceptionala, Thailanda este una dintre cele mai spectaculoase destinatii pentru scufundari. In apropierea insulelor din Thailanda, unde se fac, de obicei, scufundari, exista posibilitatea de a vedea rechinul balena. In urma tsunami-ului din 2004, locurile de scufundari au suferit modificari importante, dar in ultimii ani, accesul turistilor este din nou permis. Cele mai bune locatii pentru scuba diving sunt: insulele Similan, Surin si Koh Phi Phi.

Atractii turistice:

Pagoda Pra Pathom Chedi, din Nakhon Pathom, este cel mai inalt monument budist din lume, avand o vechime de aproximativ 1.000 de ani.

Croaziera pe raul Pa Sak catre Bang-Pa Inn, unde se poate vizita Palatul de Vara al Regilor Thailandei, sau croaziera pe raul Chao Phraya.

In satul Nong Nooch admirati una dintre cele mai frumoase gradini tropicale din sud-estul Asiei, ce abunda in orhidee, sau puteti urmari dresura de elefanti.

Ayuthaya a fost, timp de 400 de ani, capitala statului triburilor thai. Orasul a fost fondat in anul 1350 d.Hr. de regele U Thong, ca a doua capitala a Siam, dupa Sukhothai. Timp de mai multe secole, Ayuthaya a fost pozitionata ideal, intre China, India si Arhipelagul Malay, transformand-o in capitala comertului din Asia. In jurul anilor 1700, Ayuthaya ajunsese unul dintre cele mai mari orase din lume, cu peste 1 milion de locuitori. In 1767, orasul a fost distrus de armata birmana, infrangerea ducand la colapsul regatului. Orasul a fost reconstruit la cativa km de ruinele Ayuthaya, in prezent aici aflandu-se parcul istoric Ayuthaya. Ruinele Ayuthaya sunt formate din temple si palate, singurele cladiri de atunci construite din piatra.

Ko Tarutao este una dintre cele 51 insule care apartin arhipelagului Parcul Marin National Tarutao. Una dintre cele mai frumoase atractii ale insulei este viata salbatica: broaste testoase, balene, soparle monitor, maimute macac, caprioare si cerbi. In comparatie cu alte insule Andaman, Ko Tarutao nu este potrivita pentru snorkeling, insa plajele pustii, cascadele, traseele montane si privelistile minunate compenseaza din plin.

Ko Chang este a doua cea mai mare insula din Thailanda si se afla la granita cu Cambodgia. Ko Chang face parte din Arhipelagul Parcului Marin Ko Chang si este renumita pentru cascadele frumoase, recifurile de corali, padurile tropicale si plajele intinse, cu nisip alb. Insula are o viata salbatica formata din pasari exotice, serpi, caprioare si elefanti. In ultimii 10 ani, Ko Chang s-a transfornat intr-o importanta atractie turistica si, desi este mai linistita decat Phuket si Koh Samui, este o destinatie ce nu trebuie ratata.

Orasul Chiang Mai este una dintre atractiile de top ale Thailandei. Faimosul Bazar de Noapte se intinde pe o suprafata mare, de-a lungul unor blocuri, temple si cladiri de birouri. Bazarul are o gama variata de marfuri, de la produse lucrate manual, tablouri, haine si alte bunuri importate.

Koh Tao, cunoscuta si sub numele de Insula Broastelor Testoase, este o mica insula aflata la est de Golful Thailandei. Anual, peste 7000 de scufundatori isi iau licenta de aici, Koh Tao fiind cea mai populara destinatie de diving din lume. Scufundarea in jurul insulei Koh Tao ofera turistilor ocazia de a admira recifuri de corali, broaste testoase, mici pesti frumos colorati, baracude si balena-rechin. Vizibilitatea este in jur de 15-20 metri.

Parcul National Phang Nga este unic si impresioneaza prin stancile impunatoare si apa de un verde-albastrui. Pentru a va bucura de acest loc minunat, cel mai indicat ar fi sa optati pentru o barca inchiriata din partea de nord a Phuket-ului. In felul acesta, veti avea ocazia de a va bucura de plajele superbe fara numerosii turisti care vin aici cu vasele speciale.

Phang Nga Bay a aparut si intr-un film din seria James Bond. Phang Nga Bay se afla la 95 km de Phuket si este una dintre atractiile de top din Thailanda.

Parcul Marin National Mu Koh,din insula Similan, este un fascinant loc subacvatic unde veti gasi corali in toate culorile si numeroase specii rare.

Grand Palace este simbolul orasului Bangkok. Palatul a fost construit in 1782 si timp de 150 de ani a fost caminul Casei Regale din Thailanda. Arhitectura superba si detaliile complicate atrag milioane de vizitatori. In prezent, complexul este centrul spiritual al Thailandei. In curtea palatului sunt cateva cladiri impresionante, printre care si Wat Phra Kaew – Templul lui Buddha de Smarald. Aici este expusa o statuie din smarald din secolul XIV, care il infatiseaza pe Buddha.

Templul budist Wat Pho este situat chiar langa Grand Palace, un loc unic, deoarece detine cea mai mare statuie a lui Buddha din Thailanda, dar si alte statui budiste foarte interesante. Intregul complex este un loc plin de inspiratie. Statuia lui Buddha are 46 de metri lungime si este acoperita cu aur.

Wat Arun este cel mai bun loc din Bangkok pentru a va bucura de apusul soarelui. Acesta este un imens templu budist, situat pe malul de vest al raului, chiar pe partea opusa a complexului Wat Pho. Wat Arun este faimos pentru forma sa minunata – se intinde pana la aproape 80 de metri inaltime. Constructia centrala este mai inalta si ofera una dintre cele mai captivante privelisti, mai ales la apusul soarelui. Exista, de asemenea, o multime de cafenele si restaurante in jurul complexului.

The Giant Swing este un loc sacru, situat chiar in fata templului Wat Suthat, in centrul orasului Bangkok. De culoare simbolica – rosu, pilonii Leaganului Urias se ridica maiestuos si creeaza emotii cu adevarat fermecatoare. In plus, numeroase grupuri de porumbei sunt rezidenti ai zonei si sunt intotdeauna principala atractie turistica. Vizitati si templul Wat Suthat, un mare complex de cladiri dreptunghiulare, unul dintre cele mai mari temple ale lui Buddha din Bangkok. Statuia lui Buddha de 8 metri inaltime este unul dintre obiectivele turistice cele mai impresionante.

Erawan Shrine, un altar hindus, plin de viata, care este inconjurat de zgarie-nori si alte edificii uriase. Altarul in sine este o capodopera, care prezinta o statuie de aur cu cele patru fete ale lui Phra Phrom. In general, Altarul Erawan este unul dintre obiectivele turistice, istorice si culturale cele mai frumoase din cartierul Pathum Wan, dar este, de asemenea, un loc de inspiratie pentru a incepe o sesiune de cumparaturi minunata. La doar cativa pasi se afla unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bangkok.

Jim Thompson House, un muzeu thailandez pitoresc, inconjurat de verdeata si de apele albastre ale unui canal, care se afla in apropierea centrului orasului. Complexul este faimos pentru constructiile sale incredibile din lemn. Intreaga zona este un loc de inspiratie si un adevarat paradis pentru toti artistii. Sunt expuse foarte multe colectii de arta din sud-estul Asiei, care includ portelanuri, picturi, sculpturi si alte capodopere antice.

Lumphini Park este unul dintre cele mai bune locuri din Bangkok pentru a va bucura de o dupa-amiaza relaxanta sau de o plimbare, departe de zgomotul si agitatia strazilor zgomotoase. Palmierii inalti si alte plantatii tropicale sunt amestecate cu aleile linistite pentru a crea o ambianta cu adevarat captivanta pentru relaxare, cateva clipe romantice sau doar o simpla plimbare. Mai mult decat atat, un iaz mare albastru este perfect pentru o plimbare cu barca. In jurul lui va puteti bucura de terenurile de tenis si alte facilitati, iar aleile sunt, de asemenea, perfecte pentru ciclism si jogging. Apusul de soare peste coroanele verzi ale copacilor este spectaculos.

Siam Ocean World este cel mai mare acvariu din sud-estul Asiei, unde puteti admira o mare varietate de animale salbatice marine, inclusiv recifuri, pesti, rechini si alte specii cu habitatele lor naturale, expuse intr-o zona de peste 10.000 mp.

Vimanmek Teak Mansion, un complex imens de cladiri, este un fost palat regal, dar, in zilele noastre, intreaga zona este o alegere atragatoare pentru a va bucura de cateva ore de relaxare. Este renumit pentru cea mai mare cladire din lume construita integral din lemn de tec. Exteriorul palatului are un stil arhitectural remarcabil de la sfarsitul secolului al XIX-lea, in timp ce interiorul ofera exponate de ceramica, fotografii si alte obiecte. Apoi, incercati sa va bucurati de privelistea minunata din fata palatului, unde gradinile pline de culoare si umbrele copacilor inalti dau un accent pitoresc acestei constructii masive.

Damnoen Saduak Floating Market, una dintre pietele plutitoare cele mai pline de viata si populare din Thailanda, unde puteti gasi o gama larga de produse, este unul dintre obiectivele turistice cele mai pitoresti din zona. O multime de ambarcatiuni de mici dimensiuni ofera, prin intermediul canalelor de apa, legume, fructe si alte delicatese.

Principalele statiuni:

Pattaya:
Pattaya se afla la circa 140 km sud-est de Bangkok, in Golful Thailandez, iar ca locatie de vacanta ii va satisface pe cei care doresc sa practice schi nautic sau windsurf, pe cei care doresc sa viziteze insulele de corali, cat si pe cei care doresc doar sa se bucure de razele soarelui tropical pe plajele aurii, sa inoate sau sa faca snorkeling.

Totusi, mediul ambiant de aici nu este tocmai la cel mai inalt nivel. Acest lucru este insa compensat de calitatea serviciilor oferite. Turistii sunt atrasi in acest loc de vremea frumoasa, servicii de cazare accesibile, parcuri de distractie dar si de viata fierbinte de noapte. Astfel, Pattaya este locul cel mai potrivit pentru turistii care nu sunt foarte pretentiosi, pentru ca, daca va doriti o vacanta linistita pe plaje romantice si singuratice, aceasta statiune nu este o alegere buna.

Pattaya este strabatuta de trei formatiuni stancoase care separa plajele.

De pe aceste plaje, pleaca zilnic barci spre insulele de corali din apropiere, in jurul carora va asteapta frumuseti de neuitat.

O alta locatie naturala interesanta este Khao Pattaya, un deal inalt de pe al carui varf se deschide o superba panorama a intregii regiuni. Pe un alt varf al acestui deal se gaseste templul Wat Phra Yai, a carui mandrie este uriasul Buddha in pozitie sezand, in jurul caruia se afla numeroase alte statui mai mici. Spre Buddha va va conduce o scara lunga impodobita cu dragoni.

Un loc de interes este si parcul Suan Chaloemphrakiat, care se mandreste cu gradinile sale bine ingrijite, pline de plante de apa si alei serpuite. Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa scapati de agitatia orasului, acest parc este locul ideal.

Parcul acvatic, care se gaseste in apropierea plajei Jomtien, este un adevarat rai pentru familiile cu copii. Aici se afla un complex de bazine cu patru tobogane uriase, iar dintr-un restaurant rotitor situat la inaltime, vi se infatiseaza o panorama superba asupra orasului si marii.

Printre alte atractii figureaza satul elefantilor din Pornprappanimitr Road, unde puteti trai experiente inedite, cum ar fi plimbarile pe elefanti prin jungla care se incheie cu o balaceala in rau.

Pentru iubitorii florilor, in Tampon Nong Pru se afla ferma de orhidee Siriporn, de unde puteti chiar cumpara exemplare superbe.

Pentru cei care indragesc lumea subacvatica, in anul 2003 a fost deschisa una dintre cele mai vizitate atractii, numita chiar „Lumea subacvatica”, unde puteti admira sute de exemplare ale florei si faunei exotice.

La fel ca si Bangkokul, Pattaya este o atractie pentru industria sexuala. Odata cu lasarea intunericului, aici se deschid nenumaratele go-go baruri cu program de striptease, unde veti intalni zambetul fetelor cu par negru, care va ofera serviciile lor luxoase. Puteti de asemenea, vizita renumitele saloane de masaj, care vor multumi si pe cei mai pretentiosi dintre dumneavoastra. Posibilitatile sunt nenumarate, insa aveti grija deosebita de sanatatea dvs., intrucat bolile cu transmitere sexuala sunt aici foarte raspandite. Daca veti respecta toate principiile unei placeri protejate, veti avea cu siguranta o experienta rara.

Koh Samui:
Insula Samui (in thailandeza „koh” inseamna „insula”) este considerata un alt loc ideal de vacanta din Thailanda, care ofera de toate, de la petreceri zgomotoase pe plaja pana la golfulete linistite, sporturi de apa (scufundari, surfing), aventuri, atractii pentru familii si culoarea locala.
Koh Samui se lauda cu plaje mirifice, iar cea mai populara, dar si aglomerata este cea din Chaweng.

Plaja Hat Lamai de la sud est asemanatoare, insa putin mai linistita.
Clubul Santiburi este singurul cu teren de golf cu 18 gauri de pe insula.

Caiacul este un mijloc excelent de a vedea Parcul National Marin Angthong.
In varful cascadei Na Muang se afla o piscina naturala deosebita, la aproximativ 30 min de urcus. Puteti inchiria si un elefant care sa va duca pana la poalele cascadei.

Krabi:
Majoritatea turistilor care cauta aceasta destinatie de vacanta, ce se intinde de-a lungul litoralului Marii Andaman, doresc sa se bucure in cea mai mare parte a timpului de plaja, relaxandu-se, practicand diferite sporturi, gustand din delicatesele traditionale si distrandu-se alaturi de localnici.

Si intr-adevar, despre provincia Krabi se spune ca are cele mai frumoase plaje si peisaje, care te vor face sa te simti ca in paradis. Totusi, aceste peisaje nu se gasesc neaparat pe coasta.

Desi orasul Krabi nu este foarte bogat in obiective turistice, acesta atrage prin oamenii sai prietenosi si prin mancaruri delicioase. Masivele de calcar gemene Khao Khanap Nam merita, cu siguranta, o vizita inainte de a merge pe insulele exotice.

Ao Nang este mai remarcabila pentru hotelurile de lux decat prin plajele sale. Aici veti gasi resorturi cu design elegant, cu multe piscine si gradini luxuriante, tratamente spa uimitoare si preparate culinare de cea mai buna calitate.

Este de asemenea cel mai bun loc din regiunea Krabi in care poti face excursii pe insula, aventuri pline de adrenalina, sporturi extreme si plimbari cu caiacul pe apa, datorita faptului ca cele mai multe baze sportive se gasesc aici. In plus, restaurantele din Ao Nang servesc cea mai buna colectie de cocktail-uri, vin si bere.

Distanta dintre plaja Ao Nang si orasul Krabi este de 14 kilometri.

Plaja Railay (sau Rai Leh), o mica peninsula, unde accesul este posibil doar cu barca, din cauza stancilor. Este cea mai uimitoare plaja din toata Thailanda, avand ape cristaline de culoarea smaraldului, formatiuni calcaroase de vis si nisip auriu.

Stancile atrag alpinisti din toata lumea, dar si turistii in cautarea linistii si a atmosferei relaxante. Cazarea se face in bungalow-uri accesibile, populare printre alpinisti, sau in resortul de lux Rayavandee.

Insula Phi Phi este atractia cea mai spectaculoasa din Thailanda, un loc fascinant pentru turisti. Este frecvent descrisa ca un paradis pentru turistii tineri si dornici de aventura. Marea Andaman verde sticloasa ce se izbeste de stancile ardezii, golfurile curbate, plajele cu nisip fin si alb si jungla tropicala deasa formeaza un peisaj de vis.

Este compusa din 6 insulite si cele 2 care se pot viztata sunt Phi Phi Leh (nici un om nu locuieste aici) si Phi Phi Don (insula fara drumuri).

A aparut in numeroase filme, printre care The Beach cu Leonardo DiCaprio.

Koh Lanta, formata, de fapt, din 52 de insule, din care doar 12 locuite, este o regiune populara, care detine tot mai multe statiuni de lux, inclusiv fermecatorul Lanta All Seasons Beach Resort. Chiar si asa, Koh Lanta pastreaza trendul hippie, ce atrage turisti tineri si aventurosi in fiecare an. Plajele din Koh Lanta sunt, in special, fine si plate, perfecte pentru relaxare, fara a tine seama de timp. In plus, Marine National Park de aici are niste taramuri deosebit de frumoase, pline de corali, pesteri impresionante si zone de campare confortabile.

Daca veti dori sa va odihniti dupa soare si surfing, mergeti sa explorati Pestera Tigrilor – Wat Tham Seua. Pestera Tigrilor reprezinta un templu complex situat la circa 7 km nord de Krabi, a carui monumentalitate este data de lacasul de cult, care se ridica pana spre varful muntelui. La el va conduc 1200 de trepte, insa merita sa le urcati intrucat va asteapta o priveliste de neuitat asupra imprejurimilor. Panorama va va lasa fara suflare.

About Post Author

Lasă un răspuns