Deşi până acum specialiştii au dezbătut potenţialul legăturii dintre utilizarea reţelelor sociale şi bunăstarea redusă a utilizatorului, un nou studiu adaugă noi informaţii discuţiilor.

Conform principalului autor al noului studiu, nicio cercetare de până acum nu a găsit o legătură cauzală între cele două. Psihologul Universităţii din Pennsyilvania Melissa G. Hunt crede că echipa sa a realizat primul studiu experimental al utilizării Facebook, Instagram şi Snapchat.

Conform Medical News Today, ea afirmă că studiile anterioare aveau fie scopuri limitate, fie utilizau „situaţii nerealiste” precum monitorizarea participanţilor pentru perioade scurte de timp în cadrul laboratorului. „Am încercat să realizăm un studiu mult mai cuprinzător, mai riguros şi mult mai valid”, afirmă Hunt.

Echipa lui Hunt s-a axat pe Facebook, Snapchat şi Instagram deoarece sunt printre cele mai populare reţele sociale pentru tineri.

În cadrul studiului au participant 143 de studenţi ai Universităţii din Pennsylvania. Fiecare a completat un chestionar privind starea de spirit la începutul studiului. De asemenea, au furnizat date pe perioada unei săptămâni privind comportamentul lor pe reţelele sociale.

Echipa a împărţit voluntarii în două grupuri, unul ce a continuat să utilizeze normal reţelele sociale, iar cei din al doilea grup au fost nevoiţi să-şi limiteze accesul la platforme la doar 10 minute pe zi.

Timp de trei săptămâni, voluntari au furnizat cercetătorilor datele de pe smartphone-uri şi au completat chestionare care examinau o serie de factori, inclusiv anxietatea, depresia, singurătatea şi frica de a fi uitat.

Rezultatele au arătat că grupul ce a limitat accesul la reţelele sociale a resimţit o scădere semnificativă a stării de depresie sau singurătate.

About Post Author

Lasă un răspuns