Joi, 28 martie 2013, începând cu ora 22.00, The Silver Church Club găzduieşte un eveniment special ce marchează aniversarea a 10 ani de activitate a uneia dintre trupele preferate ale clubului: URMA.
Formaţia URMA este una dintre puţinele trupe din România pentru care contează doar muzica. În decursul a 10 ani de carieră, trupa URMA există pentru plăcerea de a asculta şi a face muzică – muzică bună, muzică pură, autentică, creată fără compromisuri şi fără alt scop decât acela de a lăsa ceva în urmă. Aşa cum spune chiar numele trupei. De la o piesă înregistrată aproape în joacă s-a ajuns la deja trei albume lansate şi un al patrulea care urmează a fi dăruit publicului URMA cât de curând – fiecare album sunând altfel, dar fiind fiecare parte a unei poveşti.
URMA şi-a început activitatea în 2003, lansând în acelaşi an albumul "Nomad Rhymes", un amestec acustic de chitară, flaut şi percuţie. Trupa şi-a lărgit sfera de activitate, de la concerte şi festivaluri autohtone, la reprezentaţii numeroase în Germania, Franţa, Ungaria, Elveţia şi Anglia.
Doi ani mai târziu este lansat cel de-al doilea album, "Anger as a Gift", material ce s-a bucurat de contribuţia unui nou muzician, Vali Racila – Sir Blues.
Al treilea album, "Trend Off" (2007) marchează activitatea de patru ani a trupei şi încheie un ciclu al acesteia: 3 albume, sute de reprezentaţii live în ţară şi în străinătate, numeroase prezenţe la festivaluri şi un public divers si loial.
În prezent, URMA prezintă fanilor cel de-al patrulea album, "Lost End Found". Noul material discografic a fost inregistrat in studiourile ISV , avându-l ca inginer de sunet pe Alexandru Redes, absolvent Alchemea College of Audio Engineering.
Masteringul a fost realizat in Anglia de catre Neil Pickles, Director and Lecturer at Alchemea College of Audio Engineering, care a colaborat pe parcursul carierei sale cu artişti precum Groove Armada, Fun Lovin’ Criminals, Basement Jaxx sau A Perfect Circle".
Noul material discografic contine 11 piese, din care putem mentiona ”Terminus” ”All Wrong” sau ”Cine Iubeste si Lasa”, videoclipurile acestor piese depasind deja 1.000.000 de vizualizari pe YouTube, si va fi oferit publicului intr-un format de exceptie, construit integral sub deviza ”fara compromisuri”, respectiv un album fotografic de 120 de pagini ce ofera imagini inedite surprinse de fotograful formatiei, Radu Dumitrescu, care a insotit pas cu pas muzicienii Urma pe parcursul calatoriei muzicale intitulate ”LOST END FOUND”.
Avand ca baza de selectie mai mult de 50.000 de fotografii, efectuate in cadrul repetitiilor, sedintelor de studio, concertelor memorabile din Silver Church, Ateneu sau Sala Palatului si a concertelor din strainatate sustinute in Budapesta, Freiburg, Londra, Paris sau Berlin, artwork-ul noului material este semnat de Cristian Ioan Gutau, responsabil de altfel pentru grafica intregii discografii Urma.
Plecand de la titulatura formatiei Urma si titlul noului material ”Lost End Found”, acest nou album este construit in premiera in parteneriat cu Fundatia Pro Patrimonio si Ordinul Arhitectilor din Romania si atrage atentia asupra a 11 monumente de patrimoniu ce necesita interventie imediata, privind reabilitarea si restaurarea lor.
Unsprezece urme pierdute ce trebuiesc protejate si pretuite cu responsabilitate si consideratie.
Folosind exemple pozitive precum Casa Mincu / Bucuresti sau Uzinele de Apa / Suceava, unde un grup de arhitecti voluntari, dedicati si entuziasti, au reusit cu eforturi constructive sa salveze aceste monumete de patrimoniu, noul album atrage atentia asupra unor urme arhitecturale de poveste, din care putem mentiona Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timisoara sau Cazinoul Constanta, care necesita o reabilitare si restaurare imediata, pentru a nu deveni urme pierdute iremediabil, precum Hala Matache sau Moara lui Assan.
Mai multe detalii despre acest inedit parteneriat, despre intentiile noului album discografic si modul sau unic de prezentare, vor fi dezvaluite publicului in cadrul evenimentului aniversar din 28 martie 2013.
Mai multe detalii puteţi afla şi de pe evenimentul creat pe Facebook: https://www.facebook.com/events/489535444443130/
Preţ bilet: 20 lei. Biletele se pot achiziţiona numai de la intrarea în club în seara evenimentului.
________________________________________________________________________

 

Lasă un răspuns