Gerul Bobotezei ne încolțește în aceste zile. Pe litoral, meteorologii au menținut o avertizare de cod galben de vânt puternic, iar temperatura resimțită a fost și de minus 12 grade.

În weekend, vremea se răcește în toate regiunile și duminică va ninge peste tot în țară. La vecinii noștri bulgari a fost anunțat până mâine un cod portocaliu de ninsori și viscol.

Pe litoral ziua a început cu valuri imense şi vânt extrem de puternic, care suflă la rafală cu peste 70/80 km/h,. Temperatura resimţită a ajungă la minus 10-12 grade Celsius.

“Asta este tot farmecul la mare, să prinzi şi ger, să prinzi şi frig şi ger, să te bucuri şi de frumuseţea asta de mare şi iarna”, spune un turist-

Tot weekendul se anunţă unul extrem de rece, spun meteorologii. Temperaturile vor scădea până la pragul de ger în zilele următoare când ţara noastră va fi acoperită de un val de frig. Iar duminică va ninge peste tot.

Silvia Barbu, director Meteo Banat-Crisana: “E o masă de aer polară care vine de undeva din Siberia în zona noastră.

Temperaturile o să scadă frecvent sub minus 10 grade. Răcirea va fi în toată ţara, dar răciri mai mari vor fi în nordul şi centrul ţării. Şi în vestul ţării temperaturile vor fi între minime de cel puţin între -13 şi – 8 grade, iar maximele uşor negative spre minus 5 şi 0 grade.”

Ministerul Afacerilor externe avertizează turiştii care vor să călătorească în Bulgaria că regiunile Sliven şi Burgas se afla sub cod portocaliu de ninsori şi viscol până mâine.


About Post Author

Lasă un răspuns