Transsexualul brazilian Lea T va reprezenta, alături de alte câteva modele feminine, noua imagine a casei de modă franceze Givenchy, în urma unei decizii luate de directorul de creaţie Riccardo Tisci, informează femalefirst.co.uk.

Riccardo Tisci a decis ca modelul transsexual brazilian Lea T, în vârstă de 28 de ani – pe numele real Leandro Cerezo -, să apară în noua campanie publicitară a casei Givenchy, alături de modelele Mariacarla Boscono, Malgosia Bela şi Joan Smalls.

""

Directorul de creaţie al casei Givenchy, unde Lea T a lucrat iniţial ca asistentă personală, a declarat: "Este o adevărată zeiţă. A fost întotdeauna foarte feminină – extrem de fragilă şi foarte aristocratică. Face parte din familie".

""

Lea T, care urmează în prezent o terapie hormonală, obligatorie înainte de a efectua operaţia de schimbare de sex, a declarat că Riccardo Tisci i-a spus în trecut să poarte articole vestimentare masculine: "Într-o seară, mi-a sugerat să port pantofi bărbăteşti la o petrecere. În cele din urmă, am mers la un magazin pentru travestiţi de unde am cumpărat o pereche de pantofi şi mi-am decolorat sprâncenele. A fost o adevărată revelaţie".

Modelul brazilian, provenind dintr-o familie catolică, a mărturisit, însă, că stilul său de viaţă i-a afectat relaţiile de familie, provocând o răcire a celor cu tatăl ei, Tonino Cerezo, fost component al echipei de fotbal a Braziliei: "Tatăl meu nu vrea să discute acest subiect. Însă aici este vorba de a alege între a fi nefericit pentru totdeauna şi a încerca să fii fericit".

Lea T a pozat recent pentru ediţia italiană a revistei Vanity Fair şi a pozat nud pentru ediţia franceză a revistei Vogue.

Givenchy este unul dintre producătorii de top din industria modei şi a produselor cosmetice de lux, parte a grupului francez LVMH. Succesul mondial al casei Givenchy are la bază o poveste devenită o veritabilă legendă în lumea modei – întâlnirea, în 1953, dintre Hubert de Givenchy şi tânăra Audrey Hepburn, care i-a devenit muză. Împreună, cei doi au definit "stilul Givenchy", în care eleganţa franţuzească întâlneşte spontaneitatea americană, o îmbinare atemporală între aristocratic şi modern.

""

Lasă un răspuns