Și-a demonstrat talentul în toate domeniile în care i s-a dat ocazia să activeze.

   Howard Dell a bifat Olimpiada, ligi profesioniste, colaborări actoricești cu actori precum Halle Berry și roluri în cele mai de succes seriale ale momentului și, când părea că nu mai are nimic de țintit, s-a înscris la… ”Vocea României”.

   Orice scenarist ar putea face un film de succes inspirându-se din viața lui.

   Bob, tenis, baschet, fotbal, atletism, pe toate canadianul Howard Dell le-a practicat la cel mai înalt nivel.

 
   

    Când a venit rândul actoriei, a colaborat cu nume grele din industria mondială a filmului și a jucat exemplat rolul unui detectiv în celebrul serial ”Tânăr și neliniștit”.

   Cea mai grea confruntare însă a fost cu moartea. În copilărie, canadianul Howard Dell şi-a stabilit cinci scopuri în viaţă: să meargă la Olimpiadă, să joace fotbal profesionist, să joace baschet profesionist, să câştige un premiu Oscar şi un premiu Grammy.

    Până la 52 de ani, cât are astăzi, nu a reuşit să şi le atingă decât pe primele trei.

   Însă şi-a adăugat în palmares câteva meciuri câştigate în lupta cu viaţa şi o victorie în lupta cu moartea mai importantă decât orice statuetă.

   Howard Dell a jucat baschet de performanţă, a câştigat medalii ca atlet, a participat la Olimpiadă cu echipa de bob a Canadei, a jucat fotbal profesionist, a antrenat sportivi, a avut diferite roluri în filme şi seriale alături de actori precum Halle Berry sau sub coordonarea unor regizori precum John Woo.

   A fost nevoit să o ia de la capăt de mai multe ori de-a lungul timpului, iar acum este dispus să facă o nouă schimbare şi să se stabilească în România.

   „În România pot face aceleaşi lucruri pe care le pot face şi în America. Pot antrena, pot juca în filme, vreau să îmi deschid o clinică privată”, spune Dell, care şi-a trăit mare parte din viaţă în Statele Unite ale Americii.

   O viaţă nu întotdeauna uşoară. Medicii: "Nu vei mai putea face sport niciodată"

   Pe când era în liceu, Dell juca baschet şi avea viitorul înainte.

   „Jucam grozav. Eram în ultimul an, urma să primesc o bursă la o universitate americană unde să joc baschet, aveam deja scrisori de la multe dintre ele şi trebuia să mă hotărăsc.

    Am avut însă un accident care mi-a distrus genunchii şi doctorii mi-au spus că nu voi mai putea face niciodată sport.

    A fost un accident stupid, făceam tracţiuni cu greutăţi la picioare, bara s-a rupt, iar eu am căzut în genunchi pe podeaua de ciment”, îşi aminteşte sportivul.

    Visul de a juca baschet pentru o universitate americană i s-a năruit în acea secundă.

    A intrat la o facultate în Canada şi şi-a petrecut următorii trei ani făcând fizioterapie. "

    După ce am terminat fizioterapia am început să alerg, era singurul sport pe care îl puteam face pentru că nu mă durea când alergam.

    Prietenii mei făceau decatlon şi m-am gândit: cât de greu poate fi?

    Alergi, arunci şi sari, ultima era partea dificilă. Am făcut decatlon pentru universitatea mea.

    Avantajul meu este că accelerez foarte bine, sunt foarte bun la sprinturi.

    Decatlonul înseamnă viteză, de aruncat, pot să arunc excelent…", îşi aminteşte Dell, care a început în curând să câştige medalii.

    Medalia de bronz la campionatul mondial de bob.

 


   

    Cum mulţi dintre prietenii săi de la decatlon făceau şi bob, s-a gândit să încerce să li se alăture şi în acest sport nou. "

    Era un proces de tasetare, ţi se cereau sprinturi, la care eram foarte bun, era nevoie să împingi şi să ridici, lucruri la care eram foarte bun.

    Am fost 40 de candidaţi, iar eu am ieşit pe locul al doilea.

    Şi mi-au zis: "Ai un paşaport? Pentru că în două luni mergem în Uniunea Sovietică, la Campionatul Mondial"", povesteşte sportivul.

    Antrenorul le-a spus că el se declară mulţumit dacă ajung printre primii 20.

    "Un echipaj a ieşit pe locul 25, un altul pe locul 17, iar eu şi partenerul meu am câştigat medalia de bronz", spune Howard Dell.

    A urmat apoi Olimpiada de la Calgary, pentru care au trebuit să se pregătească pe banii lor şi unde spune că au fost dezavantajaţi de schimbările organizatorilor şi de circuitul plin de noroi. "

    Am fost foarte dezamăgit, am zis că nu mai fac sporturi pentru amatori şi m-am hotărât să mă apuc de fotbal", şi-a spus Dell, care a ajuns să joace în liga profesionistă.

    În paralel însă, ajuta şi alţi sportivi să se antreneze.

 


   

    "În ultimii 30 de ani am pregătit unii dintre cei mai buni sportivi ai lumii.

     Dacă joci fotbal, pot să te ajut să devii mai puternic şi mai rapid, pentru că înţeleg fotbalul.

    Dacă joci baschet, te pot ajuta să devii mai rapid şi mai agil, pentru că eu însumi am jucat baschet.

    Am petrecut trei ani antrenând cei mai buni tenismeni din WTA. Ei au un antrenor, iar eu lucrez împreună cu acesta, ajutându-i să-şi dezvolte abilităţile fizice", spune Dell, care face în prezent acelaşi lucru.

    Halle Berry îi spunea "Domnul Muşchi"

    Pasionat de televiziune şi industria filmului, Howard Dell a primit primul său rol într-un serial în anii 1991, când a jucat alături de Halle Berry în "A Different World".

    "Îmi amintesc că Halle Berry îmi zicea Domnul Muşchi", spune zâmbind canadianul, care vorbeşte şi despre indicaţiile pe care i le dădea regizorul John Woo, când lucra la "Oncea Thief".

    "Îmi spunea mai puţină vorbă, mai multe acţiune".

    Timp de patru ani, a avut rol de detectiv în serialul "Tânăr şi neliniştit".

    "Pe fiecare actor din show pe care l-am arestat şi interogat în acei patru ani, îl urmărisem pe vremea când eram la colegiu.

   Era suprarealist", spune Howard Dell.

   Un telefon dramatic: "Mai ai maximum şase luni de trăit"

    În 2006, viaţa lui a luat o turnură dramatică. Antrena câţiva sportivi la Academia de tenis când a primit de la doctorul său un telefon .

    "În primul moment, m-am întrebat de ce mă sună chiar doctorul şi nu mă sună secretara.

    Mi-a spus că am două boli rare de ficat, este o probabilitate la un milion să faci fie şi una singură din ele.

    Nu ştiu de ce le faci, ştiu sigur de ce nu le faci. Nu le faci din cauza băuturii sau a drogurilor, pur şi simplu, într-o zi, ficatul tău încetează să funcţioneze.

    Am vorbit 23 de minute şi îmi amintesc că a spus două lucruri: "Ai un minut?"

   Şi mai târziu, pe parcursul conversaţiei noastre, mi-a spus: "Ai afacerile în ordine?". Mi-a mai dat între trei şi şase luni de trăit", spune Howard Dell.

    A vândut tot ceea ce avea, s-a împrumutat cât a putut şi a început să călătorească prin lumea în căutarea unui tratament care să îl ţină în viaţă cât mai mult timp.

    A fost în China, în Thailanda, în Europa, în Australia şi Noua Zeelandă sperând că va găsi un leac.

   "Am făcut tratamente naturiste, homeopate, orice. Dacă cineva făcea pe undeva Voodoo eram în stare să îi zic: Fă chestia asta pe mine. În loc să mor în 3-6 luni, am trăit doi ani şi nouă luni.

    Eram deja la spital, în comă, când a fost disponibil un ficat.

    Transplantul de ficat este un iad, în primele două luni aveam dureri de nesuportat, îmi venea să mor", îşi aminteşte de acele clipe grele Howard Dell.

    În şase luni deja, participa la o competiţie sportivă destinată celor care au suferit transplanturi, unde a câştigat competiţia de atletism, stabilind un nou record.

    "La astfel de competiţii nu poţi participa la mai puţin de un an de la transplant, dar eu am minţit în formular.

    După ce am câştigat, m-au dus direct la spital. Am insistat însă să vin la ceremonia de premiere, care era la doua zi.

    Aveam încă brăţara de la spital la mână", spune sportivul.

    În cei patru ani de la transplant, Howard Dell a câştigat numeroase astfel de competiţii.

    Planurile lui Howard Dell pentru România

    Howard Dell spune că a venit în România in 2003, când făcea pregătire cu fosta tenismenă Raluca Sandu.

    Acum s-a hotărât să se stabilească aici, unde lucrează de câteva luni ca master trainer la un club pentru sport şi relaxare şi unde a terminat filmările la o peliculă cu Steven Seagal, în care a interpretat rolul negativ.

    În plus, vrea să îşi deschidă o clinică privată, pe care vrea să o doteze cu două aparate EECP, o procedură destinată persoanelor cu probleme cardiace.

   "Este o procedură non invazivă şi chiar dacă eşti o persoană obişnuită, fără probleme cardiace, acest aparat te va ajuta să te simţi excelent.

    Este o procedură decontată în sistemul de sănătate american pentru anumite boli de inimă.

    Însă ea este folosită şi pentru pregătirea sportivilor şi pentru relaxare, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia", spune Dell.

About Post Author

Lasă un răspuns