Telefoanele si tabletele moderne sunt printre cele mai sensibile gadgeturi. O simpla cazatura de pe masa le poate face inutilizabile.

Specialistii de la firma G-form au gasit insa o solutie, printr-o husa care poate rezista la impacturi mult mai dure decat simplele accidente casnice, scrie cotidianul "The Daily Mail".

Astfel, dezvoltatorii au urcat intr-un avion si au sarit cu parasuta, pentru ca apoi sa arunce un iPad de la 400 de metri inaltime. Dispozitivul nu a fost zgariat deloc, iar filmul care fusese pornit inca mergea. Nu este prima incercare a celor de la G-form, care au mai aruncat un iPad de la 200 de metri inaltime, acesta rezistand. Cu toate acestea, noua husa este mai placuta la vedere si mai practica.

"Imbracamintea" gadgetului este realizata din materiale care pot rezista la gloante trase cu mitraliera si se deformeaza in cazul impactului, pentru a atenua socurile cazaturii. Aceasta demonstratie este doar ultima dintr-o serie mai lunga facuta de constructori. Ei au aratat in prealabil ca iPad-ul imbracat in G-form poate rezista loviturilor unor maestri kung-fu, dar si la un impact de mare viteza.

G-form nu este prima incercare din lumea tehnologiei de a realiza huse si materiale care ar face gadgeturile de neatins. Firma iOsafe a construit un hard disk care este protejat impotriva gloantelor, iar firma de ceasuri Rolex, a demonstrat ca ceasul lor, Deepsea Sea Dweller poate sa se scufunde pana la 4.000 de metri adancime. Pana una alta, pentru ceasul Rolex ar trebui construit si un costum de protectie pentru oameni, care nu pot rezista presiunii apei la acea adancime.

Sursa: Rol.ro

Lasă un răspuns