Un asteroid ce are un diametru de aproape o milă (1,6 kilometri) va trece în noaptea de duminică spre luni, destul de aproape de Terra.
 Oamenii de ştiinţă spun că asteroidul face parte din clasa "obiectelor apropiate de Terra". Denumit NEA (near-Earth asteroid) 2002 AM31, se spune că asteroidul are mărimea "unui cartier", informează dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, nu există motive reale de îngrijorare, întrucât asteroidul va trece pe lângă Terra, la o distanţă de 14 ori mai mare decât distanţa ce separă Luna de Pământ.

Obiectul va fi urmărit, live, cu camere de luat de vederi, atât de pe Terra, cât şi din spaţiu.

Cercetătorul Bob Berman, a declarat pentru revista Astronomy: "Obiectele apropiate de Terra nu mai reprezintă o «comoară» doar pentru paranoici sau pentru aceia care se roagă în secret şi din motive bizare pentru producerea unei apocalipse timpurii. Întreaga comunitate astronomică şi-a schimbat părerea despre ele în ultimele câteva decenii. În loc să trăim pe «insula Terra», cu o conexiune minimă sau chiar inexistentă cu celelalte corpuri cereşti, acum credem cu tărie că astfel de coliziuni cu comete sau asteroizi au modificat evoluţia biosferei noastre şi poate chiar au plantat pe planeta noastră seminţele vieţii, acei aminoacizi care au contribuit la apariţia vieţii cu mult timp în urmă. Cu alte cuvinte, acestea sunt entităţi importante. Fără să mai vorbim despre faptul că există şi un mic pericol în jurul lor".

Trecerea acestui asteroid pe lângă Terra va putea fi urmărită live pe site-ul www.slooh.com.

NEA (near-Earth asteroid) 2002 AM31 este doar unul din cele aproximativ 9.000 de corpuri cereşti care trec prin vecinătatea Terrei. Un astfel de asteroid, denumit LZ1, a trecut în mod surprinzător foarte aproape de Terra, la jumătatea lunii iunie.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro

Lasă un răspuns