Un album al lui David Bowie care nu a fost vreodată lansat oficial va fi publicat în ajunul celei de-a 75-a aniversări a naşterii regretatului muzician, informeaza BBC.

„Toy”, înregistrat în 2001, va fi lansat sub forma unui set de trei CD-uri pe 7 ianuarie 2022.

Înainte de asta, el va fi inclus în „David Bowie 5: Brilliant Adventure”, un set amplu ce va fi lansat în luna noiembrie.

Potrivit producătorului Mark Plati, albumul captează „sound-ul oamenilor fericiţi să facă muzică”, citează BBC.

„«Toy» este ca un moment în timp prins în chihlimbarul bucuriei, focului şi energiei”, a spus într-un comunicat vechiul colaborator al lui Bowie. „Sunt fericit să pot spune în sfârşit că acum aparţine nouă, tuturor”.

Bowie a înregistrat pe „Toy” materiale noi şi versiuni restructurate ale unor piese ale lui. Artistul spera să îl lanseze imediat după înregistrare, însă casa lui de discuri de la acea vreme, Virgin, nu a fost prea încântată. După ce „Toy” a fost amânat, muzicianul s-a concentrat pe „Heathen”, album lansat în 2002.

O versiune neautorizată a „Toy” a apărut online, un deceniu mai târziu. Discul oficial include versiuni ale unor piese din anii 1960, ca „I Dig Everything”, „The London Boys” şi „You’ve Got a Habit of Leaving”.

O versiune a acesteia din urmă, lansată iniţial în 1965, a fost publicată online miercuri, pe YouTube.

David Bowie a murit, din cauza unui cancer, pe 10 ianuarie 2016, la două zile după ce împlinise 69 de ani. A lăsat în urmă o operă amplă, pe care Warner Music o relansează ca parte a unui acord de licenţiere.

viewscnt

About Post Author

Lasă un răspuns