Turneul „WorldWired” al trupei Metallica a depăşit pragul de 150 de milioane de dolari încasări, după ce primele opt concerte de anul acesta au generat venituri de 14,4 milioane de dolari, potrivit Billboard. 

Seria de concerte, lansată în 2016, a generat în total 155,9 milioane de dolari.

Metallica a reluat turneul nord-american pe 18 ianuarie, la Tulsa, concert care a generat încasări de 2,2 milioane de dolari.

Show-ul de la Cleveland a generat cele mai mari încasări, de 2,5 milioane de dolari.

În total, pentru concertele din acest turneu au fost vândute 1.554.470 de bilete. 

În Statele Unite, trupa mai are programate şapte concerte, după care va ajunge în Europa, unde va susţine 25 de show-uri, inclusiv la Bucureşti, pe 14 august.

Din 1990, când a fost creată arhiva Billboard Boxscore, concertele Metallica au generat încasări de peste 600 de milioane de dolari, iar mai mult de 10 milioane de bilete au fost vândute pentru show-urile susţinute în întreaga lume.

Prin turneul „WorldWired”, Metallica îşi promovează albumul „Hardwired…to Self-Destruct”, al zecelea al grupului american, certificat cu platină şi nominalizat la premiile Grammy.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler.

Din prima formulă a trupei au mai făcut parte Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară).

Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana.

În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet.

În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, „Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar în acelaşi an Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001.

Metallica a lansat zece albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume.

Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără „Kill ‘Em All” (1983), „Ride the Lightning” (1984), „Master of Puppets” (1986), „…And Justice for All” (1988) şi „Metallica” (1991).

În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2009.

Concert Metallica Live,
Concert Metallica Live, WorldWired Tour 2019 @
Ippodromo SNAI di San Siro, Milano, Italia | 8 mai 2019

Tickets for the concert are available online on LiveNation

BILETE: AICI !

Cel de-al patrulea concert pe care trupa americană Metallica îl va susţine la Bucureşti, va avea loc pe Arena Naţională din Capitală, pe 14 august 2019, iar în deschidere vor cânta trupele Ghost şi Bokassa.

BILETELE SUNT SOLD-OUT!

Biletele au avut urmatoarele preţuri: gazon A – 395 lei, gazon B – 285 lei, categoria 1 – 685 lei, categoria 2 – 505 lei, categoria 3 – 395 lei, categoria 4 – 285 lei şi categoria 5 – 235 lei.

Fiecare bilet cumpărat include şi cel de-al 10-lea album Metallica, „Hardwired…To Self-Destruct”, în format digital. Fanii vor primi un e-mail ulterior achiziţiei de bilet cu instrucţiuni pentru a-şi descărca albumul.

Pentru concertul de pe 14 august, fanii au putut achiziţiona pachete VIP, ce includ bilete în zone premium şi alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” şi întâlnire cu trupa.

Concert Metallica la Bucuresti 2019
Concert Metallica la Bucuresti 2019

Turneul Worldwired se întoarce în Europa și Marea Britanie între 1 mai si 25 august 2019 cu show-uri ce se desfășoară pe stadioane, în parcuri și chiar la un castel.

După seria de concerte indoor din 2017 – 2018 ce a depășit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica revine în Europa și Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de țări.


About Post Author

Lasă un răspuns