Pe străzile din Praga au apărut afișe prin care turiștii sunt informați că, de la 1 octombrie, este interzis să consume alcool pe stradă, după ora 22.00. În cazul contrar, ei riscă o amendă de până la 400 de euro.

Capitala Cehiei, o atracție europeană importantă pentru turiști, are noi reguli. După ora 22.00, oamenii sunt îndemnați să păstreze liniștea, dar și să nu consume alcool pe stradă.

Turiștii vor putea să se bucure în continuare de berea cehă la terasele din centrul orașului, dar nu vor putea să meargă cu paharul sau cu sticla în mână. Iar cum poliția este la tot pasul cei care vor încălca acestă regulă vor avea serios de suferit, căci amenda ajunge la 400 de euro.

Adio focuri de artificii în Praga!

Mai mult, deși pare greu de grezut, autorităţile din Praga au decis să renunțe la tradiţionalele focuri de artificii organizate de Revelion, acestea urmând să fie înlocuite cu video mapping!

Anterior, s-a propus ca focurile de artificii să fie înlocuite cu un spectacol de lasere şi lumini, dar varianta video mapping a câștigat.

Spectacolul de pe 31 decembrie ar putea avea loc în Piaţa Sf. Vaclav din Praga şi ar urma să coste aproximativ 78.000 de euro!

„Acesta este un demers nu doar în beneficiul locuitorilor Capitalei, care sunt sensibili la zgomotul produs de focurile de artificii, ci și al animalelor, care sunt nevoite să suporte anual acest stres inutil.

Cred că tuturor le va plăcea noua modalitate prin care vom sărbători intrarea în noul an și mă bucur că membrii coaliției sunt de acord cu această propunere”, a declarat Jan Habr, membru în Consiliul Municipal din Praga.

Lasă un răspuns