Data de 21 decembrie 2012 marchează sfârşitul ciclului actual al calendarului solar Maya. Anul acesta va fi ultimul dintr-un ciclu de 5125 de ani – începând din 3114 î.Hr. – şi, în conformitate cu dovezile găsite în inscripţiile maiaşe, aceasta ar însemna o schimbare de epocă pentru umanitate.

Civilizaţia Maya a creat un calendar cu o perioadă de bază de 400 de ani, perioade denumite "baktune", iar fiecare epocă este compusă din 13 cicluri de 400 de ani.

Unii se pregătesc cu frică de sfârşitul lumii, însă alţii se pregătesc de călătorii.

Guvernul mexican se aşteaptă la cel puţin 52 de milioane de turişti care vor vizita cele cinci regiuni care fac parte din aşa-zisa lume Maya, Chiapas, Yucatan, Quintana Roo, Tabasco şi Campeche, în următoarele 12 luni, potrivit Latin American Herald Tribune.

Potrivit unui comunicat al biroului de turism mexican, vizitatorii vor cheltui aproape 20 de milioane de dolari: "Cosmologia Maya a stârnit interesul turiştilor şi studenţilor la nivel mondial, va fi un element important de promovare turistică".

Potrivit epigrafistului Sven Gronemeyer de la Universitatea La Trobe din Australia, inscripţia care a dat naştere ideii de "sfârşit al lumii" se referă doar la sfârşitul unui ciclu de timp şi începutul altuia.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns