Turcia va închide punctele de trecere a frontierei cu Siria începând de miercuri din "motive de securitate", în contextul în care rebelii au preluat săptămâna trecută controlul asupra mai multor puncte de partea siriană a frontierei, a anunţat o sursă oficială turcă.
 "Am adoptat o asemenea măsură pentru cetăţenii noştri, din motive de securitate", a declarat acest oficial turc sub protecţia anonimatului. "Redeschiderea (punctelor de trecere a frontierei) va depinde de evenimentele de pe teren", a adăugat sursa citată.

Măsura îi vizează pe cetăţenii turci, a precizat această sursă. Străinii care vor vrea să treacă frontiera vor trebui să semneze un document care-i informează despre pericolele pe care le riscă, a adăugat oficialul.

Frontiera turco-siriană, cu o lungime de 877 de kilometri, cuprinde şapte puncte de trecere a frontierei.

Rebelii sirieni deţin controlul, de săptămâna trecută, asupra unui număr de trei dintre cele şapte puncte situate de partea siriană a frontierei, care constituie principalele puncte de trecerea frontierei între cele două ţări, şi anume la Bab al-Hawa, Al-Salama şi Jarablus.

La preluarea controlului asupra postului de la Bab al-Hawa, situat la aproximativ 50 de kilometri de oraşul sirian Alep, aproximativ 30 de camioane turce au fost jefuite, iar nouă dintre ele au fost incendiate.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro

Lasă un răspuns