Asociația Clubul cu Dichis anunță Festivalul Internațional Dichis’n’Blues, ajuns la cea de-a șasea ediție. Acesta se desfășoară între 1 și 3 septembrie la Tulcea. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Curtis Salgado, Mike Zito, Albert Castiglia, precum și trei trupe românești, Teodora Enache – Brody, Berti Barbera & Nicu Patoi și trio-ul lui Florin Giuglea. Pe parcursul celor 3 zile de festival, participanții vor avea ocazia și ia parte la dezbateri, să guste bucate alese și băuturi fine.

Trei seri de blues, jazz, soul și blues-rock. 3 nopți de wați prietenoși. 3 zile de lecturi, întâlniri cu scriitori, istorici, dezbateri, gastronomie dobrogeană la rang de artă, vinuri alese și tihnă. Dichis’n’Blues nu e doar festival de muzică. E un hub de bine, e totul bun – de la muzici, la poveștile conexe, la ceea ce facem în timpul zilei așteptând cântările de seară, până la bucate și licori. Se râde mult, se gustă tot și se aplaudă frenetic.”, spune Cristian Antonescu, fondator Dichis’n’Blues despre cea de-a 6-a ediție a festivalului.

Artiștii care vor urca pe scenă reprezintă nume mari ale blues-ului, Curtis Salgado câștigând de 10 ori premiile Grammy de blues, Mike Zito fiind printre cei mai prețuiți chitariști din lumea blues-ului contemporan, iar Albert Catiglia fiind nominalizat anul acesta la Blues Music Awards drept Cel mai bun artist Blues Rock al anului 2022.

Cele trei trupe românești, Teodora Enache – Brody, Berti Barbera & Nicu Patoi și trio-ul lui Florin Giuglea și-au clădit un nume foarte puternic în blues, prin dedicarea și pasiunea cu care își practică arta. Acest festival este un prilej nemaipomenit de aduce în același loc, atât nume internaționale, cât și nume românești.

În ultimii 5 ani, Dichis’n’Blues a adus pentru prima dată în România nume precum Billy Branch, Kenny Neal, Laurence Jones sau Nine Below Zero.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.danubedeltablues.ro.

Bilete online pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea https://www.iabilet.ro/bilete-tulcea-dichis-n-blues-2022-editia-vi-74215/.

About Post Author

Lasă un răspuns