Transformers 3" are scene 3D excepÅ£ionale, însă durează cu cel puÅ£in o oră mai mult decât ar trebui.

"" SACRIFICIU
Rosie Huntington-Whiteley a pus pe standby cariera de model pentru a juca în „Transformers 3”
Sursa: REUTERS

SACRIFICIU
Rosie Huntington-Whiteley a pus pe standby cariera de model pentru a juca în „Transformers 3”
Sursa: REUTERS

"Transformers: Dark of the Moon" e cam la acelaÅŸi nivel cu primul film din serie ÅŸi mult mai bun decât al doilea. Lungmetrajul regizat de Michael Bay călătoreÅŸte de la latura întunecată a lunii la Cernobîl, din Africa până în Statele Unite, unde are loc asediul decepticonilor, care s-au hotărât să folosească populaÅ£ia planetei noastre pe post de sclavi. Aproape o oră din film durează numai bătălia finală dintre autoboÅ£i – tipii buni – ÅŸi decepticoni – tipii răi, iar în acest timp te cam plictiseÅŸti de zăngănitul metalelor încleÅŸtate în luptă.

Semi-erotisme şi răzbunări

Între timp, protagonistul poveÅŸtii, Sam Witwicky (un Shia La- Boeuf amuzant atunci când joacă rolul de isteric) a terminat colegiul ÅŸi nu-ÅŸi găseÅŸte un job în cadrul căruia "să facă o diferenţă în lume". Marea problemă a eroului este că nu poate să plece în misiuni alături de prietenii lui, autoboÅ£ii. Are o iubită nouă, Carly (Rosie Huntington-Whiteley), care nu numai că arată ca un model Victoria’s Secret, dar îl mai ÅŸi întreÅ£ine în această perioadă dificilă a vieÅ£ii lui.

Carly e filmată sugestiv, ca ÅŸi cum fiecare scenă cu ea ar fi un vis semi-erotic, însă personajul are consistenÅ£a unui decupaj din carton. Atunci când Sam găseÅŸte o slujbă la biroul de corespondenţă dintr-o companie, e atacat de un transformer cu aspect de pasăre ÅŸi porneÅŸte singur o misiune clandestină, care îl duce taman în mijlocul luptei dintre autoboÅ£i ÅŸi decepticoni, în timp ce oraÅŸul Chicago e distrus.

Sarea ÅŸi piperul filmului, în afară de tridimensionalitate, sunt date de câÅ£iva actori aleÅŸi pe sprânceană pentru niÅŸte roluri sub ei: Frances McDormand, oscarizată pentru "Fargo", John Malkovich ÅŸi John Turturro sunt doar câteva dintre exemple. Lungmetrajul "Transformers: Dark of the Moon" are premiera românească astăzi.

Supermodelul Rosie Huntington- Whiteley o interpretează pe Carly, noua iubită a lui Sam (Shia LaBeouf), în noul lungmetraj din franciza "Transformers" de Michael Bay.

"Carly este o englezoiacă ÅŸi ei se cunosc la Casa Albă, unde lui Sam i se decernează un premiu, apoi cei doi se îndrăgostesc ÅŸi el se mută cu ea. Sam e ÅŸomer ÅŸi ea tot încearcă să îl convingă să se angajeze ÅŸi nu e deloc interesată de toÅ£i aceÅŸti extratereÅŸtrii ÅŸi decepticoni, e foarte nervoasă în preajma lor pentru că e o lume cu totul ÅŸi cu totul nouă pentru ea", povesteÅŸte actriÅ£a.

"Åžeful lui Carly e jucat de Patrick Dempsey ÅŸi ei formează un triunghi destul de ciudat. Nu e vreun menage-à-trois, ci o legătură foarte întunecată între ei", susÅ£ine Rosie Huntington-Whiteley.

La început, mărturiseÅŸte tânăra de 24 de ani, credea că dă probe pentru un rol secundar ÅŸi a fost ÅŸocată să afle că va juca personajul principal feminin. Habar nu avea de ce provocări va avea parte.

Motor! Pentru tocuri

"Åžtiu că sună prosteÅŸte, dar trebuie să alergi ca lumea pe platoul de filmare. (…) Când am primit rolul, toată distribuÅ£ia era formată din băieÅ£i, care mă cântăreau cu privirea ÅŸi mă întrebau «poÅ£i să alergi?»? Iar eu am răspuns «da, sigur, normal că pot să alerg, despre ce vorbiÅ£i?». Iar Michael (Bay – n.r.) zicea «ar fi mai bine să înveÅ£i să alergi…». Nu era chiar aÅŸa de uÅŸor cum mi se părea mie ÅŸi apoi mi-au dat niÅŸte pantofi cu toc înalt, aÅŸa că alergatul a devenit un pic mai dificil!", rememorează Rosie Huntington- Whiteley, adăugând: "Decorurile sunt atât de realiste, există împuÅŸcături ÅŸi explozii ÅŸi arată de parcă ar fi sfârÅŸitul lumii ÅŸi alergi prin foc ÅŸi sari peste maÅŸini avariate ÅŸi te trezeÅŸti cu Michael zbierând în portavoce «aleargă mai repede!»", povesteÅŸte supermodelul britanic despre debutul ei în lungmetraj.

Misterele cotierelor ÅŸi ale genunchierelor

Huntington-Whiteley se aÅŸtepta să iasă "ÅŸifonată" de la filmări. "Å¢in minte că mi-am sucit gleznele de câteva ori ÅŸi că mi-am pus comprese îngheÅ£ate. La un moment dat eram acoperită de vânătăi. Apoi m-au lăsat să port bandaje proiectate pentru cascadori, cotiere, genunchiere, abia după ce eram vânătă. Nimeni nu mi-a spus că pot să port aÅŸa ceva până nu m-am ales cu toate vânătăile posibile".

Dar până la urmă se declară mulÅ£umită de rezultat. "Am filmat pentru acest lungmetraj ÅŸapte luni ÅŸi nici măcar nu ÅŸtiam ce fac jumătate din timp, pentru că joci alături de ceva ce nu există sau alergi prin ceva ce nu poÅ£i să vezi sau te urmăreÅŸte ceva. Åži apoi, când urmăreÅŸti filmul, îÅ£i zici «aaa, deci despre asta vorbea! »", concluzionează Huntington- Whiteley. LANSARE AUTO

Chevrolet Camaro, din nou în "Transformers 3"

  • Modelul auto Chevrolet Camaro s-a reîntors în franciza "Transformers" odată cu lansarea părÅ£ii a treia, în rolul robotului Bumblebee, iar compania Chevrolet a lansat, cu această ocazie, o ediÅ£ie specială a modelului în showroom-urile din toată lumea.
  • A cincea generaÅ£ie a modelului Camaro a debutat în rolul lui Bumblebee în prima parte a francizei, lansată în 2007, după care a luat o pauză în cel de-al doilea titlu, care a ajuns pe marile ecrane în 2009.
  • EdiÅ£ia specială Transformers va fi oferită sub forma unui pachet de opÅ£iuni care va costa 3.000 de dolari ÅŸi va include, printre altele, un spoiler de dimensiuni considerabile ÅŸi jante de aliaj negre, de 20 de inci, înfăşurate în cauciucuri performante de vară. În interior, Camaro-ul Transformers se laudă cu tapiÅ£eria de piele neagră ÅŸi cusătură galbenă.


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns